egyetlen gond van csak a max vastagság 12*22 méretben 7 mm, 9-est nem lehet kapni (ezek szerint speciális japán/suzuki méret), de én végül az 5 mm-eseket egy csapágyboltban vettem...
A legszebb az egészben, hogy (hál' isten) nem kellett kicserélni, mert nem ott csepegett az olaj.
Egyébként a generátorfedél tömítés csere nem zajlott végül egyszerűen, mert az előző tömítés rá volt ragasztva a deklire, kb két órán keresztül azt vakargattam (próbáltam tömítés-eltávolító sprayvel is, de nem adta magát könnyen), de most végre nem csepeg az olaj!
Emlékeim szerint Esély Petyának anno egyszer tévedésből cross lánc került fel...... egy 4000km-es túráról alig tudtott hazajönni, mert szarrányúlt a lánc!
Szóval gondold meg 2x is!
Én a sima 520VM, vagy 520 ZVM-et ajánlom a DID-ből.
Az nekem elment a Gs-en 34.000km-ert!
Nekem 1 hónapja volt lánccsere, én is nyomozgattam, mi lenne jó, aztán idő sürgetésére maradt a gyári előírás, azaz DID 520VM, 110 szemes, és a gyári méretű (39/16) lánckerekek, JT gyártmány. 520VM most már csak X-gyűrűs van, és ez 75LE-ig jó. Nekem szereléssel együtt volt az egész 40e, ezen persze utánjárással lehet faragni. Gyengébbet, gyűrű nélkülit én nem vennék, így is sokat kell viszonylag szüttyögni a lánccal. Amúgy az előző nekem ugyanez volt, 28e km-t bírt, és még pár ezret lehetett volna beletekerni, csak a hangja miatt cseréltettem le.
520 VM, és nem árt neki, ha 75 LE-ig van kalibrálva. 110 szemes. Jó a krosszlánc, de az "O", vagy "X" gyűrűs legyen. Előszeretettel adják el a gyűrű nélküli láncokat, hogy "jó lesz az". Pláne úgy, hogy a szakítószilárdság szerint nem lehetne 35 lónál erősebb pacira rakni.
(Az adatlapomon van még némi infó... )
Az RK és CZ láncokkal is jó tapasztalat van a csapatban, de a D.I.D. is bejövős.
Nos lánc gondom van a kis GS el 520as crossláncra gondoltam és érdekelne h elég az h 520 vagy más adatnak is stimmelni kell?
hosszúság stb...? Előre is köszi
Ajjaj! Tudtam! Csak nem sejtettem!
Pedig a termálvizes medence partján, Jagerfák és Komló-juice-k árnyékában aztatat mondtad, kíméled a Medvetestet, Medvelelket...erre nesze neked! Hát most hogy higgyen így bármit is el az ember?
Szedte-vette-teremtette!
..idén megtapasztaltam milyen az a 400-500 forintos benzinár melletti motorozás..egészen addig amíg el tudsz vonantkoztatni tőle ugyan olyan...meg úgyis csak 200-250kilóméterenként "fáj" mikor tankolni kell. 4-5 literes fogasztás mellett úgysem ez a legnagyobb költség, van ezer más ami drágább
a motorod meg add el annyiért amennyiért elviszik..250-et úgyse kapsz érte.. akkor ugyan nem 6-9 hanem lehet hogy csa 12-20 éves gépre fogja futni..(legalább az irígyek az oskolában nem nézik majd ki a segged alól), és különben is inkább egy öregebb géppel csapd oda magad az árokparthoz (ne legyen így) mint egy újabbal..anyagliag biztos jobban megéri. A balszerencse meg ráadásul úgyis a hétvégi motorosokat sújtja..(biztos kapni fogok ezért )
Ezügyben most passzolok.
Mivel mindig olyan időt kell megcsípni ilyenkor ami még jó, így lehetséges, hogy szeptember 26-27.-én lesz valami.
De ugye ez majd akkor dől el úgy is, hiszen lehetséges, hogy kifogunk egy 2-3 évvel ezeleőtti telet (mikor Januárban +13 volt:-)
Elméletileg nekem nagyon bejött Dorcsi által mutatott kalandpark.
Ott aki akar motorzhat a Bakonyban, aki meg hülyülni akar annak is megvan a lehetősége.
Az AKMT-s fórumon lesz majd elinditva a lista, mert ugye ilyen 2 naposnál úgy is szükséges egy létszám.
És mivel szállásos a rendszer, így csak annak lesz elfogadva a jelentkezése, aki a szállás díját is előre elutalja.
Ennek oka a rendszeres szívatás a múltból, hogy jelentkeznek, Én foglalok, módosítattok naponta, majd az ember cseszik eljönni, és akik ott vannak azok fizetik ki a részét is (volt ilyen sajnos)
Szóval alakul.......
De az is lehet hogy egy laza évadzáró lesz, egy kis mocizással, egy kis szalonnasütéssel......
Nem hülyeség, sztem inkább szomorúság. Jobban szeretem, mikor az évadnyitót várjuk.
De Blue a nagyfőnök, ő intézi-szervezi. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy elmenjünk rá.
Egy olyan verzió, hogy "okos leszel, mielőtt mész egy nagyobb motorral?"...Hmm?
Ma úgy ébredtem, mint egy Ransburg Jenő...úgyhogy elmondom....
Vagy a buxáddal van nagy baj, vagy a lelkeddel! Vagy a kettővel együtt!
Nincsen azzal semmi baj, hogy hetek óta nyalogatjuk itt mindnyájan ezer sebből vérző mentális előgerinchúrod, de valami történjen már, könyörgök!
Vagy nyissad ki a buxád erősen (vagy apuét), vagy vegyél vissza az igényekből! Bármelyik is megtörténik, biztosan több ezer köbcenti fog fellélegezni (a lóerőket nem is számítva!) körünkben.
Igazából jól fel akarlak húzni téged, hogy tegyél már valami olyat is a nyavalygáson kívül, ami motorhoz juttat! Mert amit most csinálsz, az olyan, mint ha az volna a cél, hogy soha ne legyen motorod, csak sajnálhassad magad!Légy férfi, add el a régit, vegyél újat, aztán gyere velünk motorozni! (Még mindig jobb, mint ha szembe jönnél... )
Válaszolhatsz hirtelen felindulásból is...Ha szidod anyukámat, majd max nem mondom meg neki!
Nagy keleti bölcsként most azt mondom, hogy ehhez az érzéshez hozzá kell szokni. Sajnos. Az "akarom" nagyon kevés, a "most akarom" még kevesebb. Szerencse kell a nagybetűshöz, és tevékeny részvétel.
Sajnálom, hogy nem volt szerencséd... eddig. Kitartás!
(még véletlenül sem volt kioktatás a szövegelésben... )
A legszebb az egészben, hogy (hál' isten) nem kellett kicserélni, mert nem ott csepegett az olaj.
Egyébként a generátorfedél tömítés csere nem zajlott végül egyszerűen, mert az előző tömítés rá volt ragasztva a deklire, kb két órán keresztül azt vakargattam (próbáltam tömítés-eltávolító sprayvel is, de nem adta magát könnyen), de most végre nem csepeg az olaj!
Nekem is Ő szerezte (majd 60%-os áron) a láncot!
Szóval gondold meg 2x is!
Én a sima 520VM, vagy 520 ZVM-et ajánlom a DID-ből.
Az nekem elment a Gs-en 34.000km-ert!
(Az adatlapomon van még némi infó... )
Az RK és CZ láncokkal is jó tapasztalat van a csapatban, de a D.I.D. is bejövős.
hosszúság stb...? Előre is köszi
Pedig a termálvizes medence partján, Jagerfák és Komló-juice-k árnyékában aztatat mondtad, kíméled a Medvetestet, Medvelelket...erre nesze neked! Hát most hogy higgyen így bármit is el az ember?
Szedte-vette-teremtette!
Beírtam a neved mellé!
Évadzáró: Ottalvós buliban nem biztos hogy maradnék de ha tehetem 1 napra elnézek felétek.
a motorod meg add el annyiért amennyiért elviszik..250-et úgyse kapsz érte.. akkor ugyan nem 6-9 hanem lehet hogy csa 12-20 éves gépre fogja futni..(legalább az irígyek az oskolában nem nézik majd ki a segged alól), és különben is inkább egy öregebb géppel csapd oda magad az árokparthoz (ne legyen így) mint egy újabbal..anyagliag biztos jobban megéri. A balszerencse meg ráadásul úgyis a hétvégi motorosokat sújtja..(biztos kapni fogok ezért )
Láttom egyre több kérdés van az évadzáróról....
Ezügyben most passzolok.
Mivel mindig olyan időt kell megcsípni ilyenkor ami még jó, így lehetséges, hogy szeptember 26-27.-én lesz valami.
De ugye ez majd akkor dől el úgy is, hiszen lehetséges, hogy kifogunk egy 2-3 évvel ezeleőtti telet (mikor Januárban +13 volt:-)
Elméletileg nekem nagyon bejött Dorcsi által mutatott kalandpark.
Ott aki akar motorzhat a Bakonyban, aki meg hülyülni akar annak is megvan a lehetősége.
Az AKMT-s fórumon lesz majd elinditva a lista, mert ugye ilyen 2 naposnál úgy is szükséges egy létszám.
És mivel szállásos a rendszer, így csak annak lesz elfogadva a jelentkezése, aki a szállás díját is előre elutalja.
Ennek oka a rendszeres szívatás a múltból, hogy jelentkeznek, Én foglalok, módosítattok naponta, majd az ember cseszik eljönni, és akik ott vannak azok fizetik ki a részét is (volt ilyen sajnos)
Szóval alakul.......
De az is lehet hogy egy laza évadzáró lesz, egy kis mocizással, egy kis szalonnasütéssel......
Gálya van, de nem kicsi. Amúgy sem gyenge a tempóm, de most felülmúlom önmagam.
Csak két kollégám lépett ki az elmúlt hetekben... INNEN SZÉP GYŐZNI!
(Ezért nem is mocorgok errefelé... )
De Blue a nagyfőnök, ő intézi-szervezi. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy elmenjünk rá.
Más: lehet tudni valamit az évadzáróról?
Hogyan van a Mackótest?
Ma úgy ébredtem, mint egy Ransburg Jenő...úgyhogy elmondom....
Vagy a buxáddal van nagy baj, vagy a lelkeddel! Vagy a kettővel együtt!
Nincsen azzal semmi baj, hogy hetek óta nyalogatjuk itt mindnyájan ezer sebből vérző mentális előgerinchúrod, de valami történjen már, könyörgök!
Vagy nyissad ki a buxád erősen (vagy apuét), vagy vegyél vissza az igényekből! Bármelyik is megtörténik, biztosan több ezer köbcenti fog fellélegezni (a lóerőket nem is számítva!) körünkben.
Igazából jól fel akarlak húzni téged, hogy tegyél már valami olyat is a nyavalygáson kívül, ami motorhoz juttat! Mert amit most csinálsz, az olyan, mint ha az volna a cél, hogy soha ne legyen motorod, csak sajnálhassad magad!Légy férfi, add el a régit, vegyél újat, aztán gyere velünk motorozni! (Még mindig jobb, mint ha szembe jönnél... )
Válaszolhatsz hirtelen felindulásból is...Ha szidod anyukámat, majd max nem mondom meg neki!
Sajnálom, hogy nem volt szerencséd... eddig. Kitartás!
(még véletlenül sem volt kioktatás a szövegelésben... )