Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az én Volga 21-esem sem evett ennyit!
Igaz, néha szórta...
Milyen olaj van benne, és az mennyi ideje?
Bocsi!
1000 kilométerenként ennyi... de akkor is durva.
Csak azért kérdezem mert úgy vettem észre hogy több mint 1-2 dl
eszik 1000 km alatt
Egy adat, ami mindig megmarad bennem... gyári Opel Astra G 1,2 benzin szervizadat: 0,7 l/ 100 km teljesen normális... szerintem ennyit soha nem eszik meg, de beírják.

Majd az "opelosok" mondanak valamit... de ezt a saját szememmel láttam egyszer.
Igen, gondolom.
Elsőre azt döntsd el hogy "csak" motorozni akarsz, vagy akár egy hétre kirándulni is. Ha nem kell egy túrára felkészített gép, akkor valóban olcsóbbat keress.
Ha viszont túrázni akarsz... Írok pár tételt, az első ár amiért kb. megveheted, a második amennyit én engedek belőle ha nem kell:
1., Givi túraplexi 41200Ft 25e
2., Oldaldoboz+konzol: ha veszed sztem nem jössz ki 50e alatt, 30e
3., Hátsó egy sisakos Givi doboz+kar: min 20e, 12,5e
4., bukócső: fogalmam sincs, de sztem min 20e, 12,5e

Szóval ha ezek nem kellenek (én a második árért szinte biztos el tudom adni, legfeljebb bukok) vidd el 550.000 forintért.

Sőt mondok még jobbat: Vedd meg, gyere velünk túrázni, aztán ha okod van rá, mindenki előtt hangoztasd h "átvertelek"!

Ha meg el akarsz vele indulni akár külföldre is, az sajna sokba kerül. Ezt ITT bárki megerősíti. Persze jópár dolgot meglehet venni a vaterán, meg lehet hegeszteni, stb. De a készbe beleülni... annak is megvan a fílingje.

További szép napot!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Embertelen számok szoktak megengedve lenni a gyártó szerint, hogy ne reklamáljon a polgár miatta még véletlenül sem.

GS 500-nál 20W-50-es olajból nyáron szinte nem is fogy. 10W-40-esből tartós 7000 fölötti fordulaton, nagy kánikulában elszipákolhat 1-2 decit 1000 kilométerenként. Nálam még nem volt tapasztalható fogyás, de ezek a hírek járják...

Olyan, hogy normális, talán nincs is... Motorja, vezetője, olaja sokat befolyásolhat ezen.
Szégyenlem magam .. Az én empátiám, mindig legyőzi a racionalizmusomat. Sajnos, emiatt sem gondolhatok motorcserére.
Azért , látszik Nálad az ész!
Ööööö... Saját tapasztalatból nagyjából a nullát tudom mondani 34 000 km környékén .
De biztos van erre valami hivatalos adat is...
Szia mindenkinek.
Lenne egy kérdésem
Olajfogyasztással kapcsolatban mennyi a megengedett?
X Km/ X dl
Használt moci vásárlásnál legyen meg a pénzmag, aztán úgyis lesz egy megfelelő. Türelem kell hozzá. Az újhoz meg hatalmas azonnali elhatározás! Ennyi csak a titok... helyesen gondolkozol.
"A táblázat biztos hasznos dolog, tallán mint első lépés..."
Egyetértünk. Ezért nem vettem meg múltkor az első GS-t, amit életemben kipróbáltam. Potenciálisan jó ajánlat, de nem tudom mihez hasonlítani.
Ez nálam úgy néz ki, hogy kigyűjtöm az összes eladó gépet, kiválogatom, ami ár-érték arányban nekem bejön, sorbarakom és elkezdek végig menni rajta. Utána módosítom az álláspontomat a próba után. Nyilván így is befürödhetek vele, mert a motor belsejébe nem látok. De az esélyeim mindenképp javulnak, hogy azt vegyem meg, amit szeretnék.
Ami statisztikákat én készítettem, abból azt láttam, hogy a számomra potenciálisan jó motorok száma nőtt, változatlan ár mellett. Azt, hogy mi lesz mondjuk 1 hónap múlva, nem tudom. De tény, hogy ha tudom, hogy egy számomra jó motort most megkapok X-ért, akkor nem fogok 1 hónap múlva 1,2*X-et fizetni. Lehet, hogy van aki igen, de szerintem jelen időkben elég sokan nem. Nyilván az eladói oldalról ilyenkor nő a nyomás, hiszen a választék határozottan szélesedik, ahogy nézem és gondolom kell a pénz a nagyobb/szebb motorra/lakásra és ezt ellensúlyozza, hogy vevői oldalról pedig sok embernek reszket a keze, hogy na megvan a jogsi, kell a motor. Mindig lesz olyan vevő, aki azt mondja, hogy megad +10%-ot, hogy most legyen motorja, és mindig lesz olyan eladó, aki enged 10%-ot, mert ő is vevő egy másik motorra/lakásra/kocsira/kell a pénz/menjen már el a gép.
Szerintem a drágulás abban jelentkezhet, hogy az olcsó motorokat viszik el először (ezek nem feltétlen esnek egybe a jó ár-érték arányúakkal), ezért úgy tűnik, hogy a motorok drágulnak, hiszen nincs meg az "alsó szegmens".
Hogy igazam van-e? Nem tudom. Elfogadom, ha nincs. Mindenesetre a statisztika bővül és egyelőre áremelkedést nem látok belőle, csak kínálat bővülést. Hozzáteszem én egy erősen racionálisan gondolkodó ember vagyok, tehát nem reszket a kezem, hogy mi lesz már... Sokan nem ilyenek. És amit mondtál, hogy "aki eddig új motort vett, az majd most vesz GS-t" szerintem (SZERINTEM) azért nem feltétlenül állja meg a helyét, mert az emberek túlnyomó része nem racionális. És ki fogja nyögni ugyanúgy a hitelt a nagy motorra. Legfeljebb visszaveszik tőle. És csak kis rész az, aki belátja, hogy itt bizony bezárult egy ajtó.
Ez az én véleményem. Tisztában vagyok vele, hogy elméletileg drágulnak a motorok nyáron. Bár én tavaly nyár közepén vettem olyan olcsón motort, hogy kishíján szégyelltem magam, mikor alkudoztam még az árából 10%-ot

Más. A motor-licites oldalon lévő gépeket meg lehet nézni valahol? Ti erről láttatok leírást?
A táblázat biztos hasznos dolog, tallán mint első lépés, de életben kell látni azta moccot! Sajna az se tutti ,mert sok mindent nem látsz meg, pedig sokba kerülhet. Szoval lehet hogy olcsó húsnak....
Nem értek veled egyet, sokszor voltak jóval jobb ajánlatok mint most. Tény hogy darabra most talán több van, mert az eladók is tudják, hogy tavasszal a motoros be van zsongva és többat hajlandó fizetni.(Kb 10 napja volt itt az apron egy K4-es 480 eFt-ért horpadt tankkal meg aprobb horzsolásokkal 28 ekm-el)
Válság: hat is meg nem is- Volt a totalcaron egy cikk, hogy olaszban a 400ccm-alatti motorok forgalma jelentősen megnőtt, sokan váltanak autóról motorra a válság miatt. +aki nem vállal be uj motort hitelre, az akkor vesz egy olcsobb mocit kp-re. A GS-pedig pont alkalmas sporolásra.
Isten ments, hogy hülye legyen, inkább ár-érték arányban adja a motorját, akkor szívesen megveszem tőle.
Van most egy csomó táblázatom, kigyűjtött motorokkal. Ha ezekhez képest találok olyat, ami "belefér a költségvetésbe" és megéri, akkor megveszem. Ez a terv...
http://www.motor-licit.hu/aukc...
Hátha érdekel valakit!
A válság valóban nagy úr! A tavasszal eladó motortulaj, általában, viszont nem hülye...
December óta nézem a helyzetet folyamatosan és írom ki az árakat és azóta nem ment feljebb, sőt, inkább lefelé...
Nagy úr ám a válság...
Szerintem elöbb drágábbakat nézzél meg, akkor tudni fogod, milyennek kell lenie egy jobb gépnek, tudod mihez hasonlitani.
Egyébként korábban kellett volna venned (a legolcsobb pedig oktoberben szokott lenni )
Szia!
Köszönöm szépen a segítséged!
Elsőre kicsit drága.
Az aktív körbenézést jövő héten tervezem kezdeni és az első megcélzott csoport a 450-550eFt. Ha ebben nem találok megfelelőt, akkor nyitok feljebb. Jelenleg van 4-5 kiszemelt példány az említett kategóriában.
Gratulálok ? (kérdőjel)
Üdv mindenkinek! Szia Jégember!
Ezt nézd meg!, és máris nincs gond a kipufira, fúlyás óta talán ha 20km-ert mentem vele. A kormányvégsúly szintén fújva, de a kép készítésekor még száradt.