Bigmen!
Igen, de az orsóölaj már a múlt, ez a pedig a jelen. Ráadásul, ezt a 1/2 litert megúszod alkalmanként 700-1100 Ft-ból, és sokkal kényelmesebb is! Ajánlom neked a Tesco és Auchan polcokról az STP-t!
Elfelejtettem mondani (lehet,hogy korábban említettem),hogy ezeket a progikat le tudod tölteni a gyártó oldaláról,(Fujitsu Simens)azt hiszem a linket meg is adtam ,ha gondod van ott tudsz keresgetni.
Ez kényszerhelyzet volt ,mert ez volt itthon és muszálynak láttam az efajta beavatkozást,ugyanis nem tudhattam,hogy az elöző tulaj mit csinált a mocival mit tett bele mivel mosta ki (ha egyáltalán kimosta) a lényeg,hogy tele volt szmötyivel elég rendesen.Egyébként régen lehetett kapni un.Orsóolajat ez kimondottan erre a célra volt kitalálva.A legközelebbi majd szakszarűen lesz megcsinálva de most muszály volt megejteni,hogy a szezont tiszta olajjal és uj szűrővel kezdje ,ennyit megér úgyhiszem.
Én motortisztító adalékot használok! A régi motorolAJHOZ kell hozzáönteni, és öt perc járatás után kell leengedni.M inden kokszot és egyéb szennyeződést leold a motor belsejéből.
Az olajokról!
Általában a z alapanyag minden olajnál ugyan az az olaj.
De!
Adalék anyagokkal változtatják meg a tulajdonságokat.
Hidraulikus folyadéknál habzáscsökkentő adalék,(nem fékfolyadék) sebesség váltónál nagyobb tapadás,
nyomás állóság, es habzás csökkentő adalékot adnak.
Motorolajoknál, a dízelnél nagyobb nyomás állóság, hőterhelés és a korom elleni ellenálóságot állítanak be.
A siklócsapágy akkor sül be, ha nincs megfelelő kenés.
Felmelegszik, és rákenődik a tengelyre, ugyanis az olaj, vagy zsír filmet képez a két fém között.
Kis fordulatnál, és kis terhelésnél jó a zsír is, de nagy terhelés és nagy fordulatnál már olajat használnak, amit keringtetnek, és hűtenek.
Aha...szóval nem feltétlenül kell levenni hozzá a láncot teljesen? (arra azért lusta vagyok :)) Most már pont be sprayztem, úgyhogy így marad. Majd legközelebb leátisztítom, ha a mostani spray lekopott...
Nekem a macskám egy vadállat!
Neki megy bárkinek, és bárminek.
Legyen az ember, vagy kutya. Még az anyósomnak is!
Csak a családom meri megsimogatni, de résen kell lenni, mint a WC papir!
Bármikor vissza támad.
Ellenvéleményem van!
Az igaz, hogy a gázolaj oldja a zsírt, de a láncnál a gumigyűrű mögött van ez, az O gyűrű pont azért van, hogy ott tartsa. Tehát nyugodtan lehet óvatosan mosogatni gázolajjal. Szerintem. Én is azzal mosom, mert nincs itthon fehérolaj gyáram.
Jó gyorsan elmentél, még időm se volt kimenni, olyan gyorsan eltüntél
Úgyhogy innen küldöm üdvözletemet
Goliat