Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én vegyész vagyok, nem műszerész:-))))

Maratócuccot tudnék csinálni - csak ugye akkor laborjárat van, ma meg már gázos bármit kihozni a cégtől......
Elektronika bolt is van - de mint írtam ott sok cuccot nem kaptam........
:-) Ez csak egy kérdés volt...........

Csináltam már Knght Rideres futófényt, erősítőt (a régi gitáromhoz)......stb.....Tehát azért full hülye nem vagyok.........csak erről nem olvastam még..........vagyis olvastam de olyat hogy ha AB teszem fel akkor jó, ha BA-ba akkor sokkal többet mérünk rajta.....
Tehát full idióta nem vagyok, de mivel a Bandit seggébe egy Videókazi méretü elektronika van - ahoz inkább nem nyúlnék már...........max hogy kiveszem, egy másikat meg be.

Megnyugtatásul közlöm azt is hogy a lakásomba még soha nem járt semmilyen szerelő.......se mesterember...........mindent magam oldok meg (Így az occó:-)))
Az van kinézve, de Ha ezt most megveszem akkor garantáltan nincs nyári túra......
Már minden filet, videót megnéztem.....HA veszek riasztót akkor csakis ezt a tipust.
Kösz!

De!
1., KÉK villogjon...tudod BLUE:-)))
2., ezzel a kis elektronikával az a jó a lúzerek ellen, hogy ezt a sima piros villogó ledet MÁR SENKI nem kajálja be......
A kis elektronika viszont 2 ledes.....az egyik folyamatosan villog, a másik meg csak a feszültségingadozást észleli, tehát nem villog, csak elhalványodik.
Volt az Apriliámon is, volt a GS-en is....ÉS biza tapasztalat hogy messziről elkerülték - főleg éjszaka amikor a 18000cmd-s KÉK led bevillágitotta Baján is a fákat:-))))
Az én motorom meg azt a szöszi mikuláslányt érdemelné meg....
ittene a színkódok fejből én sem vágom...
astabil multivibrátort akarsz építeni? Szakközép első osztály... na azóta nem csináltam ilyent a villogó ledet próbáld be az sztem a tuti neked
amúgy ez spec tényleg nem nagy cucc... bemész szépen egy elektro boltba kérsz nyák lapot, maratószert, alkoholos filcet... hazamész, levágsz egy megfelelő méretű nyák darabot (alkatrész méreteket a forrasztásu pontokra ráméreed nagyjából) aztán zsírtalanítod a nyák felületét (surolószerekkel mondjuk), berajzolod a nyákon alkoholos filccel aminek megkellene maradnia (vigyázol, hogy ne kend össze) aztán kis maratószerbe belerakod (elég ha úszik a tetején) és nézed, hogy mikor "tűnik el" a nem megrajzolt réz.... lemosod súrolószerrel az alkoholos filcet és aztán jöhet a forrpontok fúrása, befuttatod a rezet, beülteted az alkatrészeket és ööö ennyi (én visszavonultam már elektro fronton, de sok szerencsét neked )
ellenállásoknak nincs polaritása... mondjuk elektrolit kondiknak, diódáknak (led is az) azoknak van polaritásuk...
az általad leírt színkód (elméletileg):
50x100 ohm +/- 5% tűrés

mondjuk azért remélem nem állsz neki komolyabbat mókolni a motorodon ennyi elektro tudással... ezt ne vedd sértésnek, de hát maradjunk a realitások talaján
Szerintem megérdemelne a mocid egy ilyet. Főleg Bp. közelében. Az ördög ugye sosem alszik. Hacsaknem van CASCO-d rá.
Ha belegondolsz, csak egy új olcsóbb hátsógumi ára.
A LED-et csak a leglúzerebbek kajálják be. Kicsit rákoppint a mocira, és az nem reagál, már ki is szúrja, hogy kamu.
Kedves Blue!

Barkácsolás helyett ajánlom neked a villogó ledet:

link

Ez beépített elektronikával rendelkezik, minden sokkal egyszerűbb, kisebb és még 12V-ról is megy. Mindazon által ez tényleg csak a "kis köcsögök" ellen véd, sajnos.

Teddy! Köszi a választ! Hamarosan megkapja az esőtesztet, attól félek :(
Szia Blue!
Az ellenálásnak nincs polaritása.
Én úgy tudom, hogy lehet olyan Ledet kapni ami önmagában is villog.Nem kell hozzá elektronika.
Annyi sör után?
kiszatóm = riasztóm!
Ez hogy sikerült?
Blue!
Van nekem egy motor kiszatóm valahol,csak össze kell rakni, tem meg bírod az ilyet :) ( kulcsos) Ha kéred megkeresem és nekedadom ajiba!
No szevasztok Feleim!

Megjöttem a Taljánoktól, és olvasgattam visszafelé... MOcsok gy idő lehettett itthon. Nyuszi mesélt telefonon, és azóta minden ezzel van tele... bakker, szerintem ilyen még Kansanben sincs. Durva.

Cipőápolás. Az étolajjal fel lehet éleszteni az elhanyagolt lábbelit. Utána javasolt a rendszeres boxolás, cipőkrémezés. Mivel a motoros csizmákban mindig van valami eltérő szín, ezért én a színtelen boxokat részesítem előnyben. Így nem kell figyelni, hogy a fényvisszaverő csíkot kerülgesd.
Szóval rendszeres box. Ez a lelke mindennek.
JA!

És ha már itt tartunk:-)))

Egy ellenállásnak van + oldala?
melyik az?

Van pl egy ellenllás...... a színek: ZÖLD - Fekete - piros és kicsit arébb ARANY...... Itt mi a +?
Nem tudom.... a csajszi katalógusból nézte ki.

Amugy egy ilyet csinálok (eddig is volt...csak ugye eladtam a gépet... Jó mert a sok kis köcsög gyerek nem piszkálja a vasat, mert nem tudhatja hogy ez kamu.....vagy éles......)

http://www.simson.hu/index.php...

K
ösz a tippeket, A neten is is megtaláltam, de ugye 11ft egy ilyen, és 1500 az utánvétel....kicsit durva:-)
Én olyat találtam hogy:

BC 182 BRL1
ÉS
BC 182 B

Nincs köztettek ilyen műszerész zseni, aki akár a nyákot is megcsinálná nekem?
Nem kérem ingyen.............de nekem se nyákom, se marató technikám.....így kontárkodom:-)))))

De ha már minden megvan, akkor akár le is gyárthaná nekem a linken lévő cumót.....aminek az alkatrészköltsége kb. 350ft........ meg vegyünk hozzá pár doboz sört?
Teddy! Úgy tűnik bevállt a múltkori tanácsod! A kiszárdat motoros csizmámat megkítnáltam pár étolajos "ápolással". Legutóbb 50km-et motoroztam esőben és nem éreztem átázást! (igaz eleinte volt a lábamon zacskó aztán az egyiket valahol elhagytam). De régen már szinte ködben is benyirkosodott. Na most lesz lehetőség tesztelni Remélem csak ez a pár nap lesz ilyen szar, és utána nem kell hóemberként munkába-motorzni...

Még valami! Érdemes a csizmát kiboxolni még az olajos kezelés után, vagy csak árt/fölösleges neki?
Zoli
BC182-esből is van legalább 3 féle (A, B, C)
Mit adtak helyette? Hogyhogy nem volt? Az a legáltalánosabb NPN tranzisztor, minden fiókban megtalálható. Szerintem nekem is van itthon, de nem hinném, hogy érdemes lenne ilyen sokat jönnöd érte.
Itt van bolt is, de elég gagyi.
Hello!

http://lomex.hu/

Kiküldik. Amúgy általános NPN kapcsoló tranzisztor, bármivel helyettesíthető, ami fesz/áram értékben megfelel, ez a tranzisztorok babettája
Egy off kérdés......részben

Van valaki környékén elektronikai szaküzlet?

Kellene nekem 2db BC182-es tranzisztor

CSAK EZ JÓ! Semmi más......
Battán vettem másikat ami "megegyezik vele".....oszt mégse...........
Az is van.......
Sőt ha nem a MOTOR LOGO-kra mész hanem a FELIRATOKRENDELÉSE / Saját...akkor még a betüformát is tudod változtatni

Feketébe
18cm x 2,8cm
2db
1312ft + posta (kb 1000ft)
(vagy személyesen is lehet érte menni)
Hali!
Merre lehet ilyen matricákat rendelni?
Mármint kawa felirattal
Kisebben nincs meg?