Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van olyan ismerősöm, aki mindig felteszi a 2 oldalsó dobozt is, mivel jópár balesetett látott, illetve neki is volt, és az oldaldobozok egész sokat tudnak védeni a motoron egy esetleges eséskor. szvsz.
Piet!

De nincs!
Sok havernak pont ez a baja, hogy nem kap olyan cumót ami birja (GARANTÁLTAN) a tempót.
Nano valami extra szuper cuccot vett, de ott is mondták neki, hogy MAX 130 !

Szóval ez nem más mint LENYÚLÁS....................
Bár az tuti, hogy ha nem 130-al akarok menni akkor a konzolhoz csavarozom simán a dobozt FIXRE....vagyis nem kell félnem hogy leszakad
Igen ám de az idomot nem szeretném bántani.

Vissza keresek ládtam egyet, ez talán elis férne.
Aki nem érti miről beszélek....

Nézd meg hogy hol van a ködfényszóró..........na ugyan igy egy merőlegas vas a vázra (bilincsel, hegesztve, vagy átfúrva (Én hegeszteném amugy, mivel ugyse látszik, de az a legtartósabb!)

Szóval egy merőleges cső csak egy kicsit feljebb.,......
Igenám, de a probléma részükről meg van kerülve: kismotorhoz ajánott ,ezért adnak kis platnit. Ha te nagymotorra szereled és mész 170-e az a te rizikód
Vagy: ahol a csupasz gépek átmenő hosszu csavarja van (elöl a blokk és a váz találkozásánál) lehetne átfurni az idomot és ott rögziteni esetleg bukógombát, bár lehet hogy túl hosszú szára lenne
És hogy tovább fokozzam a motor védelmét - MÁR HA GS500F-em lenne.............

Szóval a bukócső megoldva, de attól még törhet , sérülhet az idom............

No Én szépen levágnék egy darab csővet ami PONT illeszkedik BELÜLRŐL az idom-idom közt.....
Ezt felfogatnám a felmenő váznyúlványhoz.....PL a DUDA alatti részhez.....
A cső vagy Zártszelvénybe hegesztenék 1-1 anyát.............
Az idomot megfurnám egy kellő furattal és simán csavarnék bele mindegyik oldalra egy bukógombát.......

Innentől már az Idom nem ér le a földre.......
Igen!

ez is egy undoritó, szemét dolog..........

vedd meg a dobozt 50-ért és még egy 20-ért a platnit..............
Én azt is megoldanám....méghozzá így

A piros csikot nézétek.

Annyi az egész hogy az ARAI matrica melett meg kell furni az idomot annyira, hogy a CSŐ beférjen- Ott pedig lehet bilincsel rögziteni.

Hátúl a BLOKKnál simán átmenő csavar..............

Elől pedig egy csőhajlitás és bilincs......vagy csőhajlitás és átmenő csavar............

KOMPRENDE ESE?
A feladatát már ez is elvégzi..........
A Givihez is adtak platnit, de az nagymotorra nem jó, csak robogóhoz (nem elég széles)
Igy a platni külön tétel
NYEMA:-)

a LOUIS és a MOTO DETAIL-hez ADJÁK a platnit.......

A felfogatás mint írtam EGYEDI.....
a tiednél is ki kell találni valamit...ennyi az egész
Sziasztok!

No, megnéztem a leírásodat Blue! Sajnos a CB500-on más a majrévas kialakítása, nem működik a "nyereg alatti lemez átbújtatás" módszer. Lehet, hogy a gyári konzolt kéne leutánoznom?

Másrészt jól látom, hogy ez esetben ti sima TOP CASE dobozokat és tartókat raktatok oldara ugye? A Louisban külön meg kell venni a platnit is a Moto Detail dobozhoz ugye?
A 2. dolgon énis agyalók.
Ugyanis idomos a GS500F. . . .
Hali.

Mindenki nevében köszi.
Skacok!
Hogy a bánat*a lehet itt nevet váltani?
Csak új e-mail címmel, és a régi regisztráció is marad?
Zoli
Drága névtesóm:-))))

Amugy tényleg csak azt tudom mondani hogy GONDOLKOZNI KELL - annak legalábbis akinek nincs az agya kitömve pénzzel............
De ugye ez a normál dolog. A motoros boltok nem belőlünk élnek, hanem a sok idióta, gazdag, gondolkodásképtelen, balfasz, 2balkezes hülyegyerekből akik nem képesek még egy tankpadot se feltenni rendesen:-)

Csak a példák....de már láttod Te is..........
1., konzol.........1-2 nap alatt összehozható és MAX 3-4000ft-ba kerül - a bolti 30-40-50.000-rel szemben! Ja és ugye mivel Te csinálod tudod milyen a hegesztés mínősége!

2., pl a tankbőr.......ez is 30-40-es tétel....Én meg megcsináltam magamnak 5000bő........és szerintem jó lett (de azért csinálok majd egy újjat, amibe kevesebb a varrás:-)

3., bármilyen tartó (pda, pna, kamera) az is kihozható occóban

4., a szervízről (olajcsere, légszürő) már ne is beszéljünk............

Vagyis a normális társadalom.......
akinek van az fizet, és nem kell gondolkodnia
Akinek nincs az meg gondolkodik.............és megcsinálja magának.
Igen, de NAGYON ritka.........

A vaterát és a teszveszt figyelem......ott nem igazán van occó..........
Az ebay meg ugye macerás aki nem beszél németül........ráadásul nem mindig müködik rendesen az utalás.....
PLUSZ!
20-30 euró a posta dobozonként, hiszen 2db 42L-es dobozt nem tud beteni az ürge 1 dobozba
Szijja mindenki !
Dobozoltok? Hátsót azt majdan eccer én is szeretnék és spec szintén a Bázismotorosat néztem ki. Jó az .

Dorcsi!
Hogy sikerült?
SEHOL:-)))

Én feltettem az oldalamra azt AMIT Én csináltam konzolt..............
Ezt max elolvasod és elkezd járni az agyad hogyan is lehene magadnak megoldani.
esSO pl nem ugyan ezt csinálta......az ővé JOBB lett, de az ÖTLET az enyémé:-))))

Innentől már viszont KELL a doboz, és a doboz talpa......hiszen ahoz kell méretezni mindent!

Okosan, ügyin gondolkodni kell és minden megoldható................
Pl a Bandit konzol valami 20-30 ropi, azt meg összehoztuk a szomszéddal kb 1000ft-ból és ráment kb 6 óra.........
DE!
Nekem jobban tetszik mint a gyári........
esetleg használtan lehet még kifogni "márkásabb" dobozt jó áron....vatera, e bay...
A KIDKAPUM csak nőknek nyitott
Figyike!

Relatíve tök mindegy.........

1., a márkás dobozgyártók - PL KRAUSER is csak 130km/ó-ig add garanciát a dobozra és a konzolra (épp téma volt ez szilveszterkor)

2., Dobozzal az ember túrázni megy, ahol nem az a lényeg hogy 200-al tépj át mindenhol.................

3., nekem sima LOUIS volt fent (ez egy kicsit gagyibb mint a MotoDetail)....és mégis birta a MEGPAKOLTSÁGOT, és a 140-150-es tempót..........
akmtmedia.extra.hu itt GS 500 szervíz címen fut - asszem
Én nem csalódtam.
Hát igen, azért nagyon nem mindegy, hogy 2x30 ezer, vagy 2x17 ezer :)

oldaldoboz úgy is csak hosszú túrák során kell, utassal. Egyedül elég a hátsó doboz + tanktáska kombó is valószínűleg. Ezek szerint nem csalódtatok a moto detail dobozokban?

Blue, hol találom meg a GS500-hoz való MotoDetail oldalkonzol leírásodat?
Az sem rossz ár.
De mi van a kidkapuval? Be-e férek-e-e, vagy nem-e-e?