a 13 a kipuffál rettenet kevés...lehet összecserélgettek valamit, és nem ellenőriztek... 15 az már a biztonságos határ alatt bőven... nem hogy 13.. az a szelepnem zár rendesen....
ha a hengerfejhez nem is nyúltak, és előtt nem csinált ilyet, akkor dugattyú.. én arra gyanakszom.. milyen dugó került bele, hengerrel mi volt, mi lett?
Minden lett cserélve(elvileg)az állítólagosan kicserélt alkatrészek visszakerültek kivéve a szelepeket és szelepszárszimeringeket nem adták ide . 30üH után szívószelep hézag 00,4 volt kipufogó 0,13. felújításban valami sántít!
Szelepszárszimeringek okozhatnak ekkora olajfogyasztást.
sok mindentől lehet, de főleg szelepszár szimering és/vagy gyűrű elkopott, rosszabb esetben a henger falad is. Most én is meglepődtem 2e km után már nem érte el a nívót, 2 litert szoktam önteni bele. Na mondom akkor csere, de nem jött le, csak nemsokkal több mint 1-1,2 liter.... lehet nekem is meg kell nézetni....
Hát pont azt írtam, hogy elküldtem Neki (Ákos Albók), a jelenkezési kérelmemet, képpel együtt, többször is, de választ nem kaptam.
Ezért írtam ide újból, hátha van valaki aki tud segíteni, abban hogy csatlakozzak. És akkor most még egyszer megkérdezném, hogy van e itt valaki, aki tagja a csoportnak, és megemlítené a csoportvezetőnek, hogy szeretnék csatlakozni? Ha igen, az email címem az adataim között megtalálható.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.
nem a szelep nyitási idejével van gond... sajnos a kis szelephézag rossz szelepzárást eredményez. kormolódik, nyitva marad, ha nincs hely a hőtágulásnak a jó értékek szerintem is a 15-25. a dekompresszor miatt pedig fontos, hogy ne 30 legyen. szóval a 15, szerintem tuti kevés, mert melegen, nagy terhelés alatt nem zár jól a szelep. ha megégett, akkor viszont lehet be is kéne marni újra.... vagy legalább becsiszolni. én ilyenkor mindig azzal kezdem, hogy adok neki vagy 40-es hézagot, és akkor ha szerencséd van, kiporolja magát, újra rendbeteszi a felületet nagyjából, utána visszahézagolod 25re..... kicsit csattog max.....persze ha nem nagy a gáz.. ha nem használ, akkor sajnos le kell venni, rendbetenni. Akkor nem fog torpanni...
De ha lesz konkrét dátum, megosztjuk itt is! Csak itt már a kész tényt tudom közölni a fészen esetleg hozzá is szólhatsz adott időponthoz, hogy jó- e neked!
ilyet .