Hát gyerekek ez az anya sehogy se jön le! Úgy hiszem hogy ebből szerelő lesz. Még 4-et tud a feszítő kattanni,tehát még elmegy télig , szelephézag jó,kis hang jön onnan a lánc felől de még mindig csöndesebb mint haverén
szabi az a fogaskerék BALMENETES! nézd meg a service manualodat olvass utána jobban,a főtengely végén ellentartasz a másik oldalon valahogyan okosba aztán minden féle kókányolás nélkül lejön nem kell fosni...
hogyha nem tudsz ellentartani mert a gyujtásos oldalon sima menet van nem balmenet akkor a lendkeréken tarts ellen aztán légkulcs.....
Ez nem igazság! Én nem tudok részt venni, mert még 2 hétig rokkant vagyok és nem motorozhatok! Mondjuk nem sok esélyem lenne, mert erre tengernyi homokon kívül más nincs!
Sebaj! Majd a második fordulóban ősszel!
(Addig locsolom az udvart, hogy legyen sár!)
Főtengelyről én úgy tudtam leszedni azt a kisfogaskereket, hogy a kuplungkosár fent volt a helyén... aztán vagy speckó fogóval lefogod, hogy ne tudjon elfordulni, vagy a kuplungkosártól balra fel a blokkközépbe van egy kis lyuk ahol látsz egy fogaskereket bent, oda be lehet nyúlni pl. csavarhúzóval, de ott finoman csináld nehogy sérüljön a jobbos blokkközép...és amikor le van fogatva, hogy ne tudjon elforogni akkor a kis fogaskerék előtt lévő anyát ami a főtengelyen van letudod szedni (fordított menetes ha jól emlékszem).. aztán ha ez megvan szépen lejön a vezérműlánc fogaskereke is.
tudsz esetleg (nem tudom milyen fajtájú/típusú) dudához, kormánykapcsolót vagy mit?:D szerelő azt mondta hogy ő nem tud most szerezni a nagykerben sincs vagy mi a fene, de hogy elvileg egy átlagos kormánykapcsoló az jó lehet
én a vez. láncot szerelővel cseréltettem, ahhoz nem nyúltam... de Ő úgy szedte szét hogy van ilyen speciális lánc szerelő cucc, amivel szétszedi a láncszemet, kiszedi a csapot belőle. Nittelő szerszám
Szerszám hiányában sztem. nem tudod lecserélni a vez.mű láncot, csak kókányolással.
De megint megakadtam...xD most vagy lejön a főtengelyről ez a fogaskerék vagy ahogy a szerviz manuál mutatja jön le a henger,hengerfej?
Az az érdekes hogy így szemből a jobb oldali lánc vezető ugye nem jön ki és a hengerbe van fogatva ,tehát azt sehogy sem tudom kicsalni onnan. Te hogy szedted ki a láncot?
Üdv
erre csak azt tudom mondani, hogy én 80as motorról ültrem drz-re. Első napokban azt hittem kiugrik alólam, 1 hét múlva pedig már 600asokat nézegettem... nem azt mondom, hogy megtanultam rajta menni rendesen, hanem a húzását megszoktam. Egy sportdobbal igenis számít az a 2-3 le is, és az élesebb gázreakció, pláne ha vagánykodni akar az ember....
Gyári DRZ!
Van még sok mindenem!
06-20-5-636-213