Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

#willy5:
Véleményem szerint ilyen körülmények között (20°C + havonta ránézel) a lehető legjobb feltételeket biztosítod az akksidnak, így nem csoda hogy hosszú élettertamot kapsz. Jól csinálaod.

Egyébként erről az akksiról van szó:
Eladó egy DRZ 400-ba való 3/4-ed éves Banner Bike Bull Motor Akkumulátor (YT7B-BS). 15 ezerért vásároltam, így 7.000 HUF, ami szerintem azért több mint korrekt ár...
(Mindenesetre elviszem töltöttségmérésre az Akksi Kft-hez, és ha azt mondják hogy gyakorlatilag egyenértékű egy új akksival, akkor 12 ezerért tartom, sok helyet nem foglal, elfér.)
Nincs aksi- nincs gond!
Azt se tudom miről beszéltek, az enyém berúgós!
Hali!
Hali!
Az aksi témához hozzászólnék egy kis dicsekvés végett.
2007-ben vettem egy 2004-es DRZ 400 E gyári aksival, és lássatok csodát, a mai napig az van benne, és indítózik mint egy új.
Az aksi nincs kiszedve a motorból, állandó 20C° garázsba van. Télen ha huzamosabb ideig nem megyek vele, akkor havonta egyszer be szoktam indítani.
Sziasztok,

egy gyors kérdésem volna:
2 konkrét példány között vacillálok, az egyik 2004-es, míg a másik egy 2005-ös drz-e. Mivel az évjárat abszolút nem érdekel, le tudnátok írni, hogy mi változott az említett 2 modell között? (nekem egyetlen szembetűnő különbség az ülés volt: a 2004-es teljes fekete, míg a 2005-ösben van egy sárga rész) A matrica különbség szintén nem érdekes, másegyéb van még?

Köszi a válaszokat,
Üdv,
Gy.
#zztopper:
Pontosan! A maximális élettartam érdekében ha terheletlenül van tartósan használaton kívül az akksi, akkor a szakkönyvek ezt írják elő. Bár sok tényezős a dolog, szerintem 2-3 havonta elégséges ránézni, a lényeg hogy télre ki kell venni, másrészt tartósan nem lehet 11.7 V alatt a kapocsfeszültség, harmadrészt az akksi típusának megfelelő töltőjelet szolgáltatni. (Zselés/ólomsavas akku, szulfátmentesítés stb stb).
Régebben még jómagam is több akkutöltőt építettem nagyobb akkumlátorokhoz is (100-150-250 Ah), szóval oda kell rájuk figyelni (főleg ólomsavasra) és akkor évekig jók lesznek.
Az akksit, ha nincs használva a motor, akkor 5-6 hetenete fel kéne tölteni, valamilyen normális automata töltővel. A legtovább meg 10-15 fokon tárolva bírja, ha jól emlékszem, sem a fagyos hőmérséklet, sem a nagy meleg nem tesz neki jót.
hello! És mennyi az ára Józsibácsi dobjának? képed nincs róla Köszi?
én sose töltöttem ezt fel mióta megvan 3 éve, sose szedtem ki a motorból, és fűtetlen garázsba tárolom a motort. Most kezd haldokolni, 3 év csak 3 év. A gyári is ennyit bírt.
ezen bosszankodott, asszony robeszába az unibat is bírta vagy 3-4 évig, pedig az sosem volt kiszedve, tavasszal alig tekerte az önindtót de helyreállt mindig
most egy szünetmentes tápba való akku van benne az nagyon faca, 3 éve kidobta a rendszergazda mert neki már nem felelt meg de azóta is pörgeti az önindítót, és ez sincs kiszedegetve meg töltögetve
1 évig? ne már, én az enyémbe egy szar noname kinait vettem, most épp 3 éves már (Poweroad a márkája), lehet akkor veszek újra ilyet bele.
nekem épp valamelyik nap halt meg az aksim így estefelé a határban, izgi volt szét fagyni és hazavontatni a motort
az a vicc hogy tavasszal még jó volt....
aztán egyszercsak kihalt
télen volt néha töltögetve
amúgy a hideg nem árt az akkunak, kínából is hűtőkonténerben hozzák
Sziasztok !
DRZ 400S 2006-oshoz melyik a legjobb akksi ? Ami hidegbe is könnyen indítja a gépet. Lassan cserére érett állapotba kerül az Aero YT7B-4
Ismerősi körben elég sok Banner akksival üzemelő motor van, de főleg utcai használatban, mondjuk az igaz. Senki nem panaszkodott eddig, én azért is vettem meg.
Bár véleményem szerint egy akksinak a legfőbb halála ha télre benthagyják fűtetlen garázsban a járműben, mert az a 170Ah-s Vartát is tönkre teszi (Tudom, mert van több traktorunk is.) hiába 50 ezer Huf, meg 45 kg, 1000A-s indítóárammal.
Szóval meg kell takarítani ha sokáig akarja használni az ember. Nálunk éppen ezért van a kazánházban egy kisebb akksipark.
havernak 1 évig bírta ez a típus, most varta van benne
Van valakinek tapasztalata gumitípus/márka kapcsán?
Én naponta (tényleg naponta, mert munkaeszköz) használom a gépet kb. 30-50 Km-et teszek meg vele.
A használatnak fele aszfalt, fele terep lenne.

Tipp?
Érdekelni édekelne, csak most vettem a gépet, aztán eléggé kiköltekeztem magam. :( A gyárit vkinek el kellene adnom és akkor érdekelne. Amúgy mennyi pénz?
Számlát megkeresem, szerintem megvan. Doboza az tuti megvan egyébként.
Azért veszem ki, mert most vettem motorra Oxford markolatfűtést a télre, és a nagyobb amperórás akksi javasolt hozzá, így egy Varta Funstartot rendeltem, ami az elérhető legnagyobb 7Ah-s így 2 akksi felesleges és ezért.
Egyébként semmi gondom nincs vele, teszi a dolgát, vigyáztam rá, plusz fogyasztó sosem volt a motoron eddig.
az aksirol van szamla? Miert vetted ki a motorbol amugy? Lehet vevo lennek ra.
Hátha valakit érdekel, van pár eladó dolgom, ami 2012-ben felhalmozódott:

AGV ACF prémium kategóriás (Advanced Composit Fibre!) sisak: 25.000 HUF.
Makulátlan, karcok nélküli, E3 jelzés, címkék mindenféle sértetlen. Tiszta, steril külső-belső állapot.

Eladó egy DRZ 400-ba való 3/4-ed éves Banner Bike Bull Motor Akkumulátor (YT7B-BS). 15 ezerért vásároltam, így 7.000 HUF.

DRZ 400 alkatrészek:
- lánckerék 47-es: 5000 HUF (500 km-t terepeztem vele, nem tetszett a 15/47-es áttétel, mert közúton többet megyek)
- lánckerék 43-as nagyon keveset futott JT: 5000 HUF

- gázbowden szép állapotú [a bolti ára 18.500 HUF!]: 11.000 HUF
- kupplungbowden szép állapotú: 5000 HUF
- gyári gumi fékcső, szép állapotú (DRZ S): 7000 HUF

- Suol racing protektoring XXL-es: 28.000 HUF, kifogástalan, szép, csak nekem kicsi lett (198 cm vagyok, és 114 kg) így tovább kell adnom...

[DRZ tükrök, Km spirál már elkeltek!]
e-mailcím: csizipeti@gmail.com

Árakról azért tárgyalni lehet: pl.: csoportos kedvezmény.
csak a yoshimura dob eladó az is nagyon jó. az nem érdekel?
Magyarország !

itt már csak akkor lehet eladni valamit ha a legolcsóbb vagy !
nekem is csak azért sikerült eladni majdnem mindent mert szaré hugyé adtam csúnyán fogalmazva...
Valaki kereste:

Dino-Jet
mennyiért árulod?
bocs