Persze.Értem ezt a megközelitést,nem is azért cserélgetem 4000 ként,mert nem tehetem meg,csak ha a gyártó a 6000 km ert irja elő,én azt gondoltam(persze lehet rosszul) felesleges ezt elharmadolni.
egy jó motor akkor kezdi eszegetni az olajat ha az olaj kezd meghalni
de vannak olajak amit egyik másik gép valamiért jobban szeret eszegetni
de nem csak motornál autónál is
ha azt veszed hogy 4000km alatt legalább 70 ezernyi benzint elégetsz akkor már az a plusz 5 pénz a cserére(2000km) nem vág földhöz
Ha jól megy a géped, és nincs vele más gond akkor ne foglalkozz vele, hogy eszi egy kicsit az olajat. A castrolt meg amúgy is csipegetik a japo motorok, próbál meg egy másik olajat.
ejj...nem füstölt,meg ilyenek?az enyémbe erő is van bőven szerintem,nem hinném,h az olaj vágná haza...valahol olvastam,h a suzuki nagyobb illesztésétől lehet.Több drz tulajtól hallottam kissebb-nagyobb olajfogyasztásról,azt nem gondolnám,h a castrol olaj hazavágja,de kitudja.Szivesen meghallgatok minden véleményt,hátha közelebb kerülök a megoldáshoz...
nekem mikor megvettem 23e-el elötte castrollal hajtották csak, 1 cserét még mentem én is castrollal, de zabálta mint állat, 30nál kakukk lett a henger, dugó, hajtókar, persze lehet h. a levegőszűrűt is basztak takaritani elöttem.... 250ért újítottam fel....
azt azzal basztad el h. castrolt tettél bele, nekem is az vágta galyra a motort hengerszettlett belőle mikor már ezer kilóméteren megevett 4 deci olajat.... motult tegyél bele csakis
Azt irja a könyve ha jól tudom,h normál használat mellett 6000 km megy el egy cserével...szerintem frissen is.Füst nincs se inditáskor,se használat közben.
Hello.Van egy 2005 ös drz-m,4. szezonját kezdi nálam.30.000 km van benne,10.000 el vettem.Kezdettől fogva egy kicsit fogyasztja az olajat,és engem ez zavar.Akik értenek hozzá,(ezt mondják magukról)azok szerint nem kell ezzel foglalkozni,ez ilyen.Kezdetben 10w40 Castrol Actevot tettem bele,kb 4000 km mentem egy olajjal szerintem normálisan.később 10w50 et kapott,azt is csipegette kicsit...Most ismét kezdődik a motorozás,és le kellene cserélnem az olajat.Szerintetek?Nektek is ilyen van...Vélemények,tapasztalatok? köszi,ha irtok,üdv.
Még mindig kipufogó vásárláson nyűglődöm. Rend éber őrei nem vonják ki a forgalomból, ha túl hangos illetve nincs rajta az a varázslatos "E" betű?
Tud valaki Pest közelében eladót (Finster-en kívül)? Máshol lenne több is csak nem akarok több száz kilométert ezért autózni. És úgy meg nem akarok venni, hogy nem fogdosom és szagolgatom meg.
de vannak olajak amit egyik másik gép valamiért jobban szeret eszegetni
de nem csak motornál autónál is
ha azt veszed hogy 4000km alatt legalább 70 ezernyi benzint elégetsz akkor már az a plusz 5 pénz a cserére(2000km) nem vág földhöz
Ha jól megy a géped, és nincs vele más gond akkor ne foglalkozz vele, hogy eszi egy kicsit az olajat. A castrolt meg amúgy is csipegetik a japo motorok, próbál meg egy másik olajat.
Nekem is tudsz segíteni ilyen matrica téren?
havernak 2000 felé szoktam cserélni a motul5100
frissen is eszegeti az olajat?
http://www.kepesmotor.hu/motor...
06-20-5-636-213
na
gy.david@kalocsakom.hu
itt sok hasznos infó van! ha még esetleg nem ismernéd
Még mindig kipufogó vásárláson nyűglődöm. Rend éber őrei nem vonják ki a forgalomból, ha túl hangos illetve nincs rajta az a varázslatos "E" betű?
Tud valaki Pest közelében eladót (Finster-en kívül)? Máshol lenne több is csak nem akarok több száz kilométert ezért autózni. És úgy meg nem akarok venni, hogy nem fogdosom és szagolgatom meg.