Sziasztok!
Tudom hogy ez a téma nem egészen ide való, ezért elnézéseteket kérm!
Motor vásárlás előtt állok! A problémám pedig az hogy nem tudom eldönteni hogy SUZUKI RM-Z 450-t vagy YAMAHA YZ 450 F-et vegyek. Esztétikailag a suzuki jobban tetszik de ez semmit sem jelent. Elég jól informálódtam mind két motorról de sajnos még csk egy YZ-t volt lehetőségem kipróbálni, úgyhogy tapasztalotok hiányában nehéz dönteni!
Ezért szeretném a véleményeteket kérni! Melyik a megbízhatóbb, erősebb stb.... Szépen kérek mindenkit aki kicsit is informált ilyen téren az írjon.
A hozzászólásokat és a véleményeket előre is köszönöm!
Figyu, már a múltkor is akartam kérdezni, hogy ha már ilyen karitatív érdekvédelmet folytatsz nekünk szívesen "látnánk" téged... gondolom megoldható?
Egyébként valamelyik hétvégén láttam egy fekete ruhás mai divatos gyülekezőt a skanzen-nel szemben ahol kurva sokan voltak, és akik kurvára magyarnak vallják magukat.... nos hagytak olyan szemétdombot a pázsiton hogy versenyre kelhetett volna a sziget feszt utáni hulladéktengerrel...
engem is érdekel, ki dőlt már meg, mikor, hol, hogy állították meg, mi lett belőle, stb..
én az elmúlt egy évben szám szerint:
-két felbőszült vadásszal találkoztam, akik a lesről integettek, mert alkonyat környékén ki mertem próbálni az új láncszett áttélezését (azt már nem is írom hogy az egyik a stólbuci volt, mellesleg ők sem biciklivel érkeztek a helyszínre, hanem egy limited csirkével)
-egy birtoktulajdonos állt elém, aki vszleg jogosan szántotta be az utat, én pedig ezen megsértődtem és átgázoltam a szántáson mérhetetlen károkat okozva ezzel...
-egy tógazdaság embere integetett az uazából (rsz nélküli) hogy "legközelebb ne ugrassak ott ahol ő kaszál", mivel ő is normális volt, én is korrekten megígértem neki, h többet nem fordul elő. igaz, nem is ugrattam..
Egy év alatt ennyi, pedig hétvégente csak úgy szaladnak bele a százasok a gépbe.
Szóval elképedve olvasgattam a kommenteket..
De szerintem itt nem azokról volt szó, akik a földúton mennek. Sőt, némelyik olyan hangos kipuffal nyomja, h még a kilőtt vadakat is felébreszti.
Sőt a tájvédelmi körzetekbe be sem lehet hajtani csak engedéllyel amit többnyire csak a kutatóintézet kap meg, mert ritka állatfajták vannak és nem szimpatizálnak az egyéb járművekkel.
Amúgy mikor kimentek a mi földünkre én is feljelentettem volna azokat, akik ott randaríloztak, mert világosan kivehető, hogy az nem erdő!
Na most én remélem, h nem tiportam el senki lelkivilágát!
SZeva enduro-s,
Te, figyu én nem akartam peletaposni a lelkedbe... Bocsika ha félreérthetően fogalmaztam de nagyon nem neked címeztem ám a válaszomat hanem annak a sok aranyeres köcsögnek akik a karosszékből ugatják a motorosokat...
Ez egy erősen vitatott jogi helyzet.. adva vannak a motorosok és a gazdák kurva nagy területekkel amit basznak bekeríteni vagy egyáltalán bármilyen táblával ellátni. Plusz a köcsög hatóságok akik ahelyett hogy terület elkerítésen törnék a fejüket ahol nyugodtan és felszabadultan lehetne csapatni inkább a bírságot emelgetik hátha attól elmegy a kedvünk.. De ezzel kapufát lőnek merthát a magyar virtus nem csak az ö oldalukon létezik hanem a másik oldalon is. A másik ami fontos ha megfognak egy ujjal sem érhetnek hozzád nem lökhet le a motorról semmi egyéb mert akkor már eleve vesztett az ügy számára. Ahol meg tudnak mindenféle szarral fogni az általában föld út és ez nagyon fontos mert ott KÖZLEKEDHETSZ! HAcsak nem természetvédelmi terület vagy ilyesmi...
Ha egy kicsit is tovább látnának a farkuknál létesítenének pár darab 50 70 négyzetkilóméteres területet szerte az országban plusz pár odavezető zónautat kijelölnének és máris 50-70%al csökkenne a probléma.
Ami a nagyobb probéma... az a QUAD na ezekkel nem lehet mit kezdeni.. ugyanis kétnyomos tehát az erdőt nem inkább a szántásokat használják és rendesen szét is basznak mindent. Ezzel tényleg lehetne mit foglalkozni....
jaja én is ezt mondom :S jó a motor is ha észnélkül huzzák kapar meg tép de az uralnak olyan a nyomvájuja ,hogy ha egy hétig odavissza megyek nyélgázon egy részen akkor se kaparok ki annyit.
Tudom hogy ez a téma nem egészen ide való, ezért elnézéseteket kérm!
Motor vásárlás előtt állok! A problémám pedig az hogy nem tudom eldönteni hogy SUZUKI RM-Z 450-t vagy YAMAHA YZ 450 F-et vegyek. Esztétikailag a suzuki jobban tetszik de ez semmit sem jelent. Elég jól informálódtam mind két motorról de sajnos még csk egy YZ-t volt lehetőségem kipróbálni, úgyhogy tapasztalotok hiányában nehéz dönteni!
Ezért szeretném a véleményeteket kérni! Melyik a megbízhatóbb, erősebb stb.... Szépen kérek mindenkit aki kicsit is informált ilyen téren az írjon.
A hozzászólásokat és a véleményeket előre is köszönöm!