Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

te télleg erdész lehetsz :D de nem talált nem a hargitai hegyekbe voltunk :) enduros paradicsomba voltunk.
Ellenőrzik a terepmotorosokat

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség rajtaütésszerű ellenőrzésekkel próbálja megfékezni a természetvédelmi területeken történő terepmotorozást.

Ennek érdekében az elmúlt hétvégén nagyszabású ellenőrzéseket folytattak a Nagyhagymás - Békási-szoros nemzeti parkban. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében a természetvédelmi területeken történő motorozás kihágásnak minősül, melyet magánszemélyek esetében 3000-6000 lejjel, míg jogi személyek esetében 25 ezertől 50 ezer lejig terjedő pénzbírsággal büntet a törvény.
6000 lej = 434 ezer forint
Oké köszi , énis ijesmiket hallottam.
Hy!
Kérdzted, h megy e vki Kawa napra.

Előre kell regisztrálni? Vagy hogy lesz?

A honlapról nem lettem okosabb...

B.
Azért egy krosszmotort is meg lehet állítani.Nálunk a fadöntögetés a divat.
Azt azért bírom,mikor nekünk pofáznak,miközben az ural-nyom közt megyünk...
Egyébként meg védett területre erre sem divat menni már
amúgy meg tessék hárdozni :) ha nincs út akkor oda enduróval is megszakdsz mire bemész és az erdész nem megy utánnad ;)
amúgy mátrás ismerösök mesélték,hogy alapba nem para az erdész nivával vannak általában ,de akkor para ha csoportosan vannak mert akkor leshetsz ha sokan sokan jönnek .
Amúgy épp tegnap mesélték,hogy volt már olyanra is példa,hogy ráugrott lesből az endurosra az erdész az erdő közepén én nem értem a felfogását mert magát is veszélyezteti ezzel a manőverrel meg a motoros életét is de ha ennyire szent a szakmája.
járjatok románba ott még reméljük pár évig nem lesz ez a veszély.
védett területre meg a hülye megy csak be ha meg bemegye akkor fizessen ha elkapják .
az a vicces,hogy törvény alapján erdőbe se lehetne motorozni csak ahol erre kijelölt hely van az meg ritka mint a fehér holló .
na pukkadj:) nem megyünk védett területen :)
Tudod mit?
Nyugodtan menjetek az erdőbe motorozni, engem nem érdekel.
Én azért írtam, hogy mi vár arra, akit elkapnak védett területen, mert nem mindenki van tele pénzel, hogy kifizesse farzsebből a büntetést.
Mi még elég jól megúsztuk, mert csak 60e-t kellett fizetnünk, nem úgy, mint a barátaimnak akik most 570.000ft-ot fognak fizetni.
Nekem pl. alig akarták megengedni, hogy részletet kérjek a 60 ezer forintra, mert nem állok úgy anyagilag, hogy bármikor kifizessek ennyi pénzt.
De ha te tele vagy pénzzel akkor irány az erdő.
Heló Mindenki,

Én azé kurvára kiváncsi lennék hogy állít meg az erdész csapatás közben? Lerúg a lóról? Vagy rámlő? HA beér megadom magam... talán...Netalántán utánam ered egy giga polarisszal... UGYAN... én azt mondom lehet közlekedni földúton és minden olyan helyen ahol emberek is járnak. Természetesen védett területre nem megyünk de ha tudni akarjátok itt fót környéke is az oszt van 10 odavezető út és 3 tábla... No akkor most mi is legyen... Rendben nem megyünk magánterületre meg tájtermészetvédelmi területre de könyörgöm táblázza ki az a nagy zöld köcsög...
Tisztába vagyok a dolgokkal ha végolvastad volna akkor rományiába voltak az erdős részek :) itthon csak alföldi csapatás természetvédelmi részeket nagy ívben elkerülve.
Főleg ,hogy a főszervező Taki komám is nagyon allergén azi lyen helyekre szóval arra felé nem megyünk itthon hanyagolják is a hegyeket mert mindenhol hajtó vadászat.
Amúgy ez a szomorú,hogy itthon kergetnek minden motorost de amikor a faszállító végig nyomul azt olyan nyomvájút hagy az nem árt az erdőnek meg a rosszul újra ültetett erdők stbstb
Feljön az csak próbálgasd..........
Egy kicsit magasabbra kell tenni az elsőkereket, mert nincs olyan ereje mint a Hustrágyának, probálgasd 1-be, abba csak feljön...
Rendes tőled hogy figyelmeztetsz.
Bár ez inkább úgy hangzik,mintha egy erdész akarná elvenni a kedvünket...
A formula3000 oldalon vannak castrol olajak jó áron én innen vettem vagy a olajshop oldalról, itt x összeg fölött nincs postaköltség olcsóbb olajbeszerző helyet nem találtam, nézd meg mindkettőt és számold ki melyikkel jársz jobban.
Belenéztem az fjr szervízkönyvébe. Azt írja, hogy az ajánlott fékolaj DOT4 és az ajánlottól eltérni nem jó, mert vannak olyan olajok amik károsítják a tömítéseket (nem részletezi, de mint korábban olvashattuk eza dot5 lesz), valamint ha véletlenül keverednek akkor káros kémiai reakció következik be, mely során gondolom beszarik a fék és pofára esel. Szóval érdemes a gyári előírtnál maradni vagy az egész rendszert cserélni olajhoz illőre.
Hellósztok!
olyan kérdésem lenne h a blokkba mien olajat ajánlatok?
ami nem drága meg jó is bele(cr250)
nagyon fontos meg sürgős lenne a válasz mert hnap megvenném akkor
előre is köszi
Szeva ragnoti!

Valóban nagy meglepetés!
Jól emlékszel, nálunk buliztatok!
Azért majd még addig elmegyünk egyet motorozni!
Egyébként még nem biztos, hogy eladom, csak felmerült, majd meglátjuk, hogy alakul!
Értem. Véletlenül nem ez a Te motorod? //s.cdnadcom.net/sm/forum_o/p/...
Hello
igen én irtam de nem rövidet hanem gyári drz sm sárvédőt
van egy gyári rövid is csak az a motoron de azt nem adom
kovi0111! Te írtad multkor, h van egy rövid sm első sárvédőd drz-hez? Lehet, h érdekelne. Kép, szín, ár?
Igazából én sosem értettem meg azt, aki tájvédelmi körzetben motorozik és szétcseszi az erdőt.
- véleményt nem írok...
Szia !

Tök mindegy, melyik erdőben mociztok Magyarország területén.
Egy erdész ezt mondta: Ami főútvonlnak számít az erdőben a motorosok számára ott lecsapunk, mert biztos minden héten járnak arra !.