Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziazstok.Egy kérdés,bandit 600 s re szeretnék naked fejidomot,hol tudok találni lehetőleg bp és környéke.
pedig benned láttam az új lakásom árát....
Baszus....nem jött be
Na, így már világos!
Itt csak 2006 -osig van
azmeg nem vizes
A 243 piros dobozos, régebben szürke volt. KÉK a lötyi, ami kifolyik belőle
Azt nem érdemes használni csak csapágyaknál mert az ragasztó nem rögzítő....kisebb csavart simán eltör kivételnél....már ha loctite-ról van szó mert más terméknél nem biztos, hogy ez a színkód érvényes...
Nekem 2701-es van a polcon, piros a színe.
Jé nekem nem ilyen van. Loctite, de 4 számjegyű (nemtomfejből), és ződ benne a trutyi.
Zoli32 írta, hogy a 243 az kék.
Köszi!

De akkor miért is írta itt annyira valakik, hogy CSAK kék legyen?
Nincs is! Egy számon belül egy fajta termék van. Itt van egy kis segítség hozzá: link
Dehogy nem: ITT
Persze, hogy van. Tudod gugli a barátod
Igaz az olcsó kulcsokat nem érdemes mert kb egy új kulcs áráért csinálják meg hivatalosan...
Amúgy kék 243-asat nem is találtam, a pirosra írják mindenhol, hogy közepes erősségű.
Azt írtátok, hogy a Loctite 243 a jó.
De csak a kék, mert a piros qrva erős.
Most ha mindkettő 243-as, akkor a piros miért erősebb, mint a kék?
Akkor ezt ne vegyem meg:

http://auto-motor.vatera.hu/al...
Szevasztok motorosok!
Kérdeznék egy olyat tőletek(mivel én még nem vizsgáltam annyira, meg nem is szeretek csak úgy nekifogni) hogy a 2005ös banditnál lehetséges e a kipufogó széthúzása, csavarozása vágás nélkül.
Ha hülyeséget kérdeztem bocs Válaszokat előre is köszi
Bezzeg a 650-es vizes bandi nincs benne, meg a gsx650f sem!
Ezekre nem tud valaki manualt, vagy linket?
Ja, amúgy ma délelőtt megtörtént a "műtét".
Vagy qrva ügyes vagyok, vagy nagyon szerencsés!
Amennyire féltem a kerékkivételtől, annyira eccerű vót'!
Szal, ha hiszitek, ha nem, a motorhoz adott szerszámkészlettel kivettem a hátsó kereket!
Még a 36-os csavart is sikerült levennem, ezexerint az 1.000 km-es szervízen jól húzta meg a srác, valóban csak 100 Nm volt.
Igez, tettem r végére egy 20 centis csövet, na de ez nem csoda, hisz a 36-os kulcs nyelének hossza 10 centis, én meg nem vagyok egy Svájci Néger!
Simán, kézzel ki tudtam tolni belőle a tengelyt!
Ja, és nem kellett levenni a féknyerget.
Simán kijött mellette, csak a láncvédő hátsó csavarját kellett kilazítani, mert az volt neki útban!
Úgy, hogy már az új Z6 feszít rajta!
Holnap viszem a mesterhez, egy perem polírra, és megy vissza a helyére!
Aztán jön az első.
Sajnos azt görgőztetni is kell, mert elkaptam egy nagyobb kátyút!

Szóval ennyi.

Ja, és ez már tapasztalat, amit írtam, nem itt-ott hallottam!
Ahová én hordom, ott mindíg nyomatékkulccsal húzzák!
Hát...szerintem senki sem kalibráltatja.
Meg aztán egyáltalán lehet azokat kalibrálni?
És ki foglalkozik ilyesmivel?
Na ezért kell nekem a nyomatékkulcs, hogy ne húzzam így túl!
Szerintem azért adják meg a nyomatékokat, hogy ne húzd túl, és ahogy írtad, ne csinálj nagy galibát, hisz itt szinte minden csavar aluba megy, és abból könnyű kihúzni a menetet, próbáltam!
Na meg ha olvastad a mostani hsz-okat, akkor: kék Loctite.
És nincs több kipergő csavar!
Amúgy 1/2"-os nyomatékkulcsom már van 30-300 Nm-ig, 7főn meg hozzák az 5-25 Nm-ig működőt!:-)
És qrva olcsó, utolsó bemutató darab 4.810 Ft!
.
na ja...épp elég túlhúzott menetet látam és javítottam ahhoz, hogy legalább én ne csináljak olyat......az pedig, hogy kirázódik egy nyomatékra húzott csavar épp azért van mert már előtte sok "szerelő" lehúzta nyomatékkulcs nélkül érzésre és a menet meg van nyúlva....havernak vannak ilyen féknyereg csavarjai amiken látszik rendesen a nyúlás....
Én kb. 10-20 %-ot rá szoktam hagyni, pont amiatt, ha lefele csal.
A példánál maradva egy 25-ös igénynél kb. 30-ra állítanám. Ha lefele csal, akkor még mindig pont eltaláltam a 25-öt, vagy picit kevesebbet, ha felfelé, akkor mondjuk legyen 35 Nm, még mindig jobb, mint "érzésre" húzni, ami lehet akár 50-60 Nm.
Bár a józan paraszti ésszel én úgy gondolom, hogy felfelé nem tud csalni a rugós kütyü, inkább gyengül, főleg ha valaki felhúzva tárolja sok ideig. De van egy másik elven működő, abban még rugó sincs, szóval az nem tud elállítódni
Egy szó mint 100 nem a +-10% eltérésből van a gond, hanem a 2-3x-osból.