Én nem az elöregedett akksira mondtam ezt, hanem egy olyanra, ami beszerelve a motorba kb.1-2 hónap nem hozzányúlás és bekapcasolt riasztó után merült le 2-4v-ra.
És akkor így nézett ki az emelés után?
Mert szerintem valamit csak nem jól csináltál, hiszen ugyanúgy kell a helyére mennie! Az ülés szerkezete ugyanis nem változik, csak az első ülés magasság. Annyival kerül magasabbra az ülés, amennyire itt a képen kilátszik az ülés müanyag kerete.
köszi, azt is csináltam csak a tanknál levő kis pöcök ami beakadt oda a gyári beállításnál az meg már túl fent volt hogy beakadjon, én is eléggé magas vagyok de most túra plexire nem telik úgyhogy lehet hagyom így
Nem elforgatni kell, hanem szétszerelni teljesen, és megfordítani a távtartókat. A gumibakok a helyükön maradnak, hiszen azzal támaszkodik az ülés a vázra. Természetesen csak az első ülés emelkedik. Nekem is így van mert magas vagyok. Sokkal kényelmesebb, viszont a bukódat így már rángatja a szél, tehát a következő lépés a túraplexi.
Sziasztok! állítani akartam ma az ülésen , hogy elforgattam a gumi bakokat de így meg nem rögzült az elején és szinte mozgott! Hogy kell behelyezni ilyenkor?
"Azért az nem így van!" Szerinted...
A szakirodalom viszont mást mond, és más a tapasztalat is:
"*Az akkumulátor szulfátosodása akkor kezdődik, amikor a savsűrűség 1,225 alá esik vagy az akkufeszültség 12,4V alá. A szulfátosodás megkeményíti az akkumulátor lemezeket és csökkenti az akku áramfelvevő/áramleadó képességét, kapacitását, a folyamat az akkumulátor tönkremenetelével ér végét.
A zárt AGM vagy zselés akkumulátorok gyakran magasabb, 12,8-12,9V-os értéket adnak (100% töltöttség). Ha 10,5V körüli értéket mér, akkor az cellazárlatra utal."
Azért az nem így van! Merült már nekem is 2v-ig.
Néhánytöltő ilyenkor már nem tudja tölteni, mert nem elég okos, nem tudja hogy kezdjen hozzá.
Be kell bikázni egy másik akksiról a mocit, járatni egy negyed órát, vagy közlekedni vele, aztán rátenni a töltőre. Szerintem a 4 éves Bandit akksi még nem kuka, a baj inkább az intervallum, ahogy Tayrol használja.
Szétszedted a két ülőlap (első-hátsó) közti csavarokat is? Ott is kell állítani. Nem csak az elejét.