Anno Mz-vel elém fordult egy Trabi,elkezdtem kikerülni az árok felé de ott meg keresztben a betonhíd(amire igazából rá akart fordulni a Trabis),láttam,hogy ez nem lesz jó,rákormányoztam a a Trabira fékezve az utolsó pillanatig és csattanás előtt felkaptam a lábam,hogy gömböcben érkezzek a motorháztetőre,meglepetésemre arrébb lökött vagy 30 centit de egyenesbe sikerült szednem a motort,elsőfékkel megállítottam a csattanás után az árokparton. A trabinak leszakadt a fél eleje,a lámpája gurult a földön,picit belerúgtam vagy éppen elértem mert a bőrcipőmön lett kb 2 cm szakadás,lábomnak meg nekem se lett bajom.A motoron viszont behorpasztottam a térdemmel a tankot,elhajlott a lábtartó más baja nem lett.Ittas volt az ember,persze egyből neki állt feljebb,hogy gyorsan jöttem,stb (ami nem volt igaz mert alapjárat közelében pöfögtem,mivel épp a csajokat stiröltem a járdán ),halkan megjegyeztem ha nem azt írja a betétlapra amit mondok,kihívhatjuk a rendőröket,nekem 2 tanúm is volt...majdnem kifizette a biztosító az összeget amennyiért a motort vettem zsír újan...
Ez jó hosszú lett,de szerencse is kell,hogy megússzuk az ilyen szitukat,vigyázzunk egymásra!
Az autó lökhárítója kapta el a lábfejemet, de mivel a sarkam a lábtartón támaszkodott, ezért történt a súlyos sérülés. Fel kellett volna kapnom a lábam, mint amikor biciklivel pocsolyába mentünk gyerekkorunkba!
Pontosan innen 200 m-re csaptak el, ugyanígy Engem is, mikor leszakadt a lábam. Az pont a kút után volt, a Waberer's bejáratánál, ami azóta lámpás keresztezödés!
Pontosan. Ezért mondom, hogy ha az ügyvédnek egy csöpp esze is van, nem tanácsol ilyet. A bíróság sem teljesen hülye, még akkor sem, ha néha úgy viselkednek.
Ja igen, ha az ügyvédjének egy csöpp esze is van, akkor óvatosan okosítgatja ilyesmire, mert a bírói gyakorlat szerint akkor lesz a motoros a hibás, ha a megengedettnek a kétszeresével vagy többel jött. A szakértői vizsgálatot meg neki kell fizetnie. Lehet, hogy kihozzák mondjuk 50 helyett 70-re, de még akkor sem a motoros a hibás. Egyébként a sérüléseket elnézve nem mehetett sokkal többel a megengedettnél.
A fene se tudja, az én balesetemnél se visszakozott utólag az öreg, elismerte a felelősségét végig. A büntetés ellen csak azért fellebbezett, hogy ne vegyék el a jogsiját, mert munkaeszköz. A bíróságon is azt mondta, hogy ő nem vitatja a felelősséget, elismeri, csak valahogy módosítsanak úgy a büntetésén, hogy a jogsija megmaradjon, ő boldogan kifizet jóval magasabb pénzbüntetést is. Végül szerencsére nem vették el a jogsiját és a pénzbüntetésből is faragtak neki.
Ez jó hosszú lett,de szerencse is kell,hogy megússzuk az ilyen szitukat,vigyázzunk egymásra!
egy kicsit nem vagyok otthon és már nem értem...
Nekem egy rokonomat csapták el így... :(