Szerintem inkább a használat módja. Van futár ismerősöm, amikor legutóbb találkoztam vele akkor 350 körül volt neki a 2008-as 1.6 hdi scudójában.. és nem volt még baja! Rendszeres olajcsere és kímélő használat.
539 van már a mi 1.9 pdtdi-nkben. Eddig a váltócsere és az ezer kilométerrel ezelőtt elszállt gyári turbó cseréje volt a legnagyobb motorikus baja. Olajat nem eszi, két csere között (kb 15 000 kilométer) még nem kellett után tölteni. Megy rendíthetetlenül
mobile.de tele van 4-600 ezer kilométer között futott 2005-2006-os A6-os audikkal. Nyugaton pedig nem szokás nagy motorgenerálokat csinálni, mert kissé magasak az óradíjak hozzá..
Ma beültem egybe, nem keltet vágyat az biztos. Az Audim megvan 4 éve, nagyon szeretem erős gyors mindent tud amit nekem kell. Ahogy hazaértem kint áll a garázs előtt egyszerre mondtuk az asszonnyal "ennek van kiállása". Az A4 nem annyira tetszik elég kicsi is belül.
Az octaviának a belső tere az ami katasztrófa. Csillapítás nélkül visszacsapódó kapaszkodók, műanyag műszerfal, általában a kormány se bőrös... meg úgy az összes anyagválasztás. brrr... Nem hasonlítható egy audihoz vagy vw-hez.
Hát te tudod, de nehéz lesz jobbat találnod. Vegyél egy fiatalabb A4-et. Az is van akkora mint az Octavia, drágább kicsit, de Audi. A futómű, a vezetési komfort, az összhatás hiányozni fog. Szép az Octavia is, és biztosan jó autó is, de nem A6 minőség az biztos. Bár az ára sem annyi... Azért egy fiatal Octavianak is örülnék.
De lesír róla a spórolás.
Legalább még ennyi km-ig öröm lesz vezetni azt az A6-ost!