Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kondenz kazánt is tudok olcsóbban,ha kell ,nejemék gyártják,(Termomax)
Ja, a festés olyan, hogy nem nagyon kell újra festeni legfeljebb 30 év múlva vagy ha megunjuk.... .....szórt"kent tapéta van ami 3-4 átcsiszolást elbír amitől olyan mintha aznap tették volna fel... ...most 12 éve van fent és még nem csiszoltattuk át mégis megfelel nekünk...
Ezt nem kell....fele öntöttvas fele lemez...ha 10 év múlva újat kell venni akkor is megéri a benne lévő samott meg jelenleg igen olcsó kb 3000 lenne kicserélni az összeset...
Csak a kandalló fűtésnél ne felejtsd el a fűtés számlába beszámolni azt, hogy a kandallót 6-8-10 évente át kell rakni, ami iszonyatos kosszal és költséggel jár, valamint bármilyen óvatosan fűtesz, van kiporzás és a kandallós (cserépkályhás) házban sűrűbben kell festeni pl, hamarabb koszolódnak a falak.
Eléggé bicskanyitogató stílusod van. A te szavaidat idézve én ritkán vakkantok de még soha nem éreztem, éreztették velem ,hogy kussolnom kellene. Ezért kikérem a magam és a többi keveset vakkantó nevében ,hogy falka tagokká silányítasz minket!
A kondenzációs kazán lényege, hogy mivel a földgáz CO2-ra és vízgőzre ég el, a füstgázban lévő vízgőz rejtett (látens) hőjét is hasznosítja, a füstgázt visszahűti távozás előtt. Nem megyek bele a szakmai magyarázkodásba (harmatpont, látens hő, füstgáz-veszteség, egyebek). Radiátort én nem cseréltem, minek, jó még a lemezradiátorom. Teteje meleg, alja hideg, tehát a feladatát ellátja.....
105 nm-es faszerkezetes magában álló ház ami a legvadabb fűtési szezonban sem volt több 32000-nél havonta és ez nem átalány hanem csak télen így nyáron 5-6000 a melegvíz+főzés.......tavaly már olcsóbb volt mert kandallóztunk mint most is és így nem volt olyan hónap amikor elértük a nagy hideg ellenére sem a 20000-et...a fa meg jóval olcsóbb volt, a kandalló építés költsége kb 3 tél alatt jön be ha a fa ára nem növekszik jelentősen......a környéken mindig nekünk volt a legkevesebb gázszámlánk pedig a legolcsóbb nyílászárók és semmi külön szigetelés a falon.....nem mindig a csöves dolog a legdrágább...
sorházban nyomom, 2 oldalt közös fal, vmi könnyűszerkezetes cucc, nem nevezném téglának....mindegy is

ez a kondenzációs kaszán érdekel, 23 körül van az átalány, azt nem tudom, h a kondenzációs kazán esetében elég a kazánt és a kémény bélést cserélni vagy végig kell menni a radiátorokon is?
90 m2 családi ház (hosszú ikerház, egy közös fal a szomszéddal) havi 21-23e gázszámla átalány egész évben és ebben benne van a meleg víz előállításának gázköltsége is, mivel cirkó kazánom van (kondenzációs, magas hatásfokú). A hőigények mindenkinél mások, az infó teljességéhez hozzá tartozik, hogy a digitális termosztát nappal 22, éjszaka 21 fokra van állítva. Ritkán felteszem 23-ra. Műanyag ablak, redőny, 7 centi hungarocell és a padlás letakarva kőzetgyapottal.
Oké
ha epitkezek, megkereslek. egy 10ev ;)
Még jó
Bármit csak haszonnal.
Teleknepper
Jó,neked,engem meg a pénz (hiány)tart vissza.
tudom a google,a barátod
Én tok eladó telket.
bakker mindjárt veszek egy telket,azt építkezésbe kezdek ,na nem volna az rossz dolog,csak az a qurva sok hivatal,csak az tart vissza
Matyibát "ismerem"(találkoztam már vele),ténleg egy jó szándéku kisöreg,mindig meghalgatom az idősebbeket,azt vagy megfogadom,vagy nem
Így -így,sőt ahol a téglaház PICIT megreped,ez nem,mert ez rugalmas egy kicsit a tégla meg nem
Így van ,csak a saját ragasztójával jó azt is tudok olcsóbban.
90-ben mikor építettem a házat, akkor még nem Ytongnak hívták,hanem Mátra gázbetonnak . Addigra már tokéletesedett a gyártást technológia, vagyis nem volt utólagos gázosodása és alakváltása sem. Ezt jól bizonyítja, hogy azóta sincs egyetlen repedés sem a házon.
ne is mond , volt,hogy bukta volt miatta,azóta kettő van,csak nem mondja be egyszerre a kettő az unalmast
Az tuti