Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Senkinek nincs klímája?Enyémen létezik páramentesítő funkció is.
bocs, hogy belevau...

ilyen fehér anyag(EPS) gyártásával, értékesítésével foglalkozó cégnél dolgozom...

A dolog lényege a hőtárolás... nem csak a levegőt fűtöd fel, hanem a falszerkezetet is temperálod...
Akkor tényleg sok akváriumotok lehet, ebből következik, hogy biztos nem vagy b*zi (remélem ismered a viccet), illetve k*csög (ebben a topikban ).

Én a halat csak a bográcsban szeretem nézegetni.
Gondolnád, hogy napi 4L víz párolog el?
Sajnos nem szeretnék a lények a hermetikus zárást. :)

Nah, én befejeztem az OFFolást.!
Ja, és kimaradt a főzés.
Üveglap a tetejére és sziloplaszttal körberagasztani.

Nem hinném, hogy számottevő. A napi mosás és ruhateregetés a fő probléma, na meg a zuhany alatti hátáztatás forró vízben félóráig.
Ismerős.!
Pláne így van, ha az asszony ezer liternyi akváriumot tart otthon :)
Csomy, jól látod a problémát. Ezért is mondtam, hogy a szigetelés csak félmegoldás szellőztető rendszer nélkül. És a teljesen lezárt ház további problémákat okozhat (CO mérgezések)

Ilyesmi is kellene a szigeteléssel egyidőben: link

Mert különben bepenészedsz, vagy kiengeded a meleget, vagy drága készülékkel rengeteg áramot pazarolva kiszárítod a párás levegőt. Mindegy melyik ujjadat harapod meg.
Vagy kőzetgyapottal kellene szigetelni hungarocell helyett, és mésszel festeni diszperzit helyett (átengedi a párát, és amúgy is egészségesebb). Na persze a gyapot sokkal drágább, cserébe szellőzik. A hungarocell meg bedunsztolja a házat, és semmit nem enged át.
Állandó szellőzés.
Mivel leszigetelted a házad falát, megnőtt a páratartalom, de kevesebbet fizetsz a gázra.
Mivel megnőtt a pára, szellőztetni kell, de mivel nem vagy otthon, ezért felszerelsz egy ilyet szobánként, így szellőztetsz is, és a cigányok sem ugrálnak be, míg nem vagy otthon.
A pára kimegy, a meleggel együtt, amit a falszigeteléssel bent tartottál. Eddig.

Vagyis ott vagy, ahonnan elindultál, csak a pénzedet nem a gázra költöd, hanem szigetelésre, meg szuszogóra, de nincs melegebb, mint eddig.
Jól kitalálták ezt.

Szerintem. Bocs, ha negatív voltam.
Motul 5100 10w40 vagy 50. Castroltol akad a valto.
A ház legmelegebb oldalára nem tesz szigetelést, hogy a ne legyen párazáró hanem lélegezni tudjon.....ha még a nyílászárók is újak akkor a penész aratni fog.....na meg a hőhidak kerülése plusz szigetelés által.... ....amúgy nagyon nem értek hozzá csak amit fuvarozgatás közben rám ragadt azt tudom ismételgetni...
Alapvetoen nem paramentesiteni kell, hanem a parasodas okat kell megszuntetni, a tobbi csak potcselekves.
En bementem a Bauhausba es levettem egyet a polcrol. A gepek altalaban felet tudjak annak, mint ami ra van irva a dobozra, bar ez ugye erosen fugg a homerseklettol es a relativ paratartalomtol.
Szevasztok!
650-es léghűtéses Banditomon olajat akarok cserélni,ti milyet használtok.Castrolt szeretnék.Ezekről mi a tapasztalat,használ valaki ilyet?
http://www.olajshop.hu/motorke...

http://www.olajdokk.hu/web
shop...

Mi az az ablakszuszogó?
Sanyi!

Akkor ezt most fordítsd le magyarra!
De akkor minek a hőszigetelős ablak, ha direkt ki engeded a meleget?
Akkor konkrétan milyen páramentesítő kütyüt is ajánlasz?
Nagyon szépen köszönöm a tippeket, be fogom őket tartani!
A hideg vízben fürdést nem!
Ez meg a másik véglet!
Tanyán laktunk 5 évig vályogházban, fel volt újítva így nem volt annyira lepousztult kinézete mint a legtöbbnek és igen jó volt télen-nyáron...
Elég jó megoldás az ablakszuszogó is, szerény 13e ft/ablak.
Amúgy tényleg, öreganyám vertfalas házban lakott, az nyáron hideg volt, télen meleg.
Más kérdés, hogy majdnem fizettünk, hogy megvegyék...
Építész akinek fuvaroztam azt mondta pár éve, hogy a ház szélárnyékos oldalát nem szokták olyan szigetelésel ellátni lélegzés céljából kivéve ha beszerelnek állandó páramentesítőt, elég drága dolog különben penész lesz........illetve azt is mondta, hogy ezeknélk a szoigeteléseknél többet ér egy méter vastag fal....oda nem kell nyáron légkondi télen meg alig kell fűteni.....a Szörényinek épített ilyen házat a 90-es években....
Az ablakoknál mindenki vadul cseréli műanyag és egyébb majdnem tökéletes csodára...........de sokan felejtik el hogy egy egyszerű szellőző a kereten csodákra képes.
Volt hogy ablak csere után gombásodott a hölgyemény lakása...........2-3 10-es luk a a redőnytoknál kifelé és simán megszünt.
Uj keco volt, kivulrol leszigetelve, hoszigetelo ablakok, kisgyerek, sok mosas stb.

Maradt a paramentesites es a szelloztetes. Nem veletlenul irtam a gepet, mert jopar lehetseges megoldast kiprobaltam, mire eljutottam idaig.
Aztan azota szaradt a haz, vettunk szaritos mosogepet stb. es normalizalodott a helyzet.