Maxxy!
Nem akarok kötözködni, de aszem Te írtad szegény Ironed-nek, hogy neki nem osztottál lapot, ezért kussoljon.
Én Őt személyesen ismerem és csak az úri neveltetésének köszönhető, hogy ilyen kulturáltan reagált.
Ha nekem írtad volna, biztos kibújt volna belőlem a bunkó.
Nekem semmi bajom veled, de ezzel a stílussal itt kevés barátod lesz.
Nem kérdezem. Gépeknek nem tesz jót (fogaskerekek, ékszíj, bordás szíj, szimmeringek, csapágyak, hüvely-dugattyúgyűrű) ha hónapokig mozdulatlanok. Pont. Ennyi gépészeti alapismeretem van, erről meg vagyok győződve. Tehát havonta sztenderen indítok, alapjáraton kicsit melegítek, majd sztenderen egybe téve kicsit hagyom forogni, majd kidobom üresbe, esetleg megjáratom még egyszer sebességben, majd üresben hagyom addig hogy a ventillátor egyszer bekapcsoljon. Leállítom és folyt köv hónapban ugyanez. És az én motorom fűtött helyen van a cégnél egész télen.
A másik: nem jó dolog, ha van az én teóriám és a helytelen. Érdemes azért innen-onnan meghallgatni a pro és a kontra érveket, aztán diplomatikusan dönteni.
Az Actevo 4T 10W-40 van az enyémben is (GSX 750F), semmi extra tapasztalatom nincs vele. Kb 5000 km-t mentem idén, rátölteni nem kellett, motor nem füstöl, nem zörög, minden működik normálisan. Általános használatra szerintem megfelelő.
Nagyon szépen köszönöm minden hozzászólónak a szigeteléssel, párásodással, penészedéssel kapcsolatos írásait!
Sokat okultam, tanultam belőle!
Utólagosan bocs az OFF-ért!
Hagyjad már! Itt mindenki sokkal okosabb nálunk! Mi hülyék vagyunk ehhez,és tudod miért? Mert falka szellem van már itt is kialakulóban,mint sok topicban általában! Tudod...ez úgy műkszik,hogy aki ritkán "vakkant,vagy ugat" ide az kussoljon mert alapból hülye.
Sem Te sem én nem tudunk semmit a mociról csak az a pár nagyokos aki itt írogat,néha akkora blődségeket,hogy a motorszerelő cimborák órákig ezen röhögnek!
Állítólag az Actevokat elkezdik csipegetni a motorok, ahogy fárad az olaj. Az előző yamahámban használtam egyszer, és ette is.
Én motult használok, és egyáltalán nem eszi. Állítólag mert észterbázisú, bár itt vannak nálam sokkal okosabbak ebben a témában.
Szerintem mindenki
Én is tervezem a külső szigetelést, de csak azért, mert ráférne egy külső felújítás a házra (23 éves, itt-ott már csúnya a kőpor)
Nálam fa ablakok vannak, és azok is maradnak, de azokat is rendbe akarom rakatni.
Az energiatakarékos fűtést sörkollektorral fogom megoldani.
Kipróbált dolog, átlagos napsütés esetén 30-40% megtakarítás a fűtésen telente. http://www.sorkollektor.hu/
Annyi sörös dobozt gyűjtöttem, hogy 3 házra elég.
És ha egyik tavaszra a hőgombád leragad, mert télen nem kapcsolt és begyógyult, tavasszal megforr a vized, tömítés kimegy... Ez csak egy lehetőség a sok közül. Igen is a szakirodalom is leírja, hogy a hosszú állás alatt havonta egyszer célszerű a motort beíndítani, a váltót is egyben megjáratni hogy máshol álljon le a váltó és a dugattyú; és addig járatni, hogy a ventillátor bekapcsoljon. A gyűrű és a henger össze tud gyógyulni ha sokat áll. Ezt tőlem sokkal hozzáértőbbektől tudom és elfogadom amit mondanak.
Az utólagos hőszigetelés egy nagyon is jó és igen takarékos megoldás, vastagon megéri megcsináltatni. 4 fűtési szezon alatt visszahozza az árát, ha kompletten csinálják, vagyis a külső falak szigetelését az ablakok ajtók cseréjével, valamint beépített padlások esetén álmennyezet kialakítással, beépítetlen esetén pedig a padlás aljzatának szigetelésével. Nekem pl. a padlásom le van rakva 20 cm kőzetgyapottal. Ugyanis a hő 30%-a a mennyezeten keresztül távozik. Külső fal, ablak, ajtó cserével és padlás szigeteléssel 50% költségmegtakarítás érhető el. Ha még az egész meg van spékelve redőnyökkel is, mégjobb a helyzet. Az olyan, mintha egy második ablakod volna. Csal rátesz egy lapáttal. Ha már amúgy is villanyt kapcsolsz, leereszted azt ennyi, másnap reggelig lent van. Sokat fog az is.
Ez egy vallási háború. Az akkuval, meg a töltéssel abszolut igaza volt, azt csináld.
Az indítgatásról mindenkinek megvan a maga véleménye, és érvei. Amíg valaki nem csinál egy összehasonlító tesztet, hogy milyen változások történnek indítgatásos, illetve nem indítgatásos módszerek használatával, addig senki nem fogja tudni az igazat.
Válassz egyet, és csináld úgy. Én nem indítgatok részemről.
Akku ki, teletank, ponyva és viszlát tavasszal!
Én nem értek hozzá (és ezt komolyan mondom), ezért megkérdeztem a fószert, akitől a motort vettem, hogy mi legyen a télen. Azt mondta, szereljem ki az akksit, és havonta egyszer töltsek rá. Indításról szó sem volt. A csávó 1 millió éve motorozik, szerelő, és kereskedése van. Kb. annyi motor mehetett át a keze alatt, amennyit az összes fórumozó talán együtt se látott. Ha hazudott, hát én is hazudok.
És meg egy adalék: amikor a hugarocell lapokat a külső falra ragasztják, az sosem fogazott spaklival teljes felületen teszik, hanem 5 db ragasztó csomóval. Ennek az a szerepe, hogy a tábla ne totál zárjon rá a falra, a tábla és a fal között a ragasztó miatt maradjon egy szűk, 0,5-1mm rés. a falból történő páradiffúziónak az bőven elegendő már.
A műanyag ablakok keretébe beszerelhető automata szellőző. Kb 2 cm magas és sacc 20-25 centi hosszú. A páratartalomra kinyit és határértéknél bezáródó pici zsalu.
Az enyém is szigetelve van 70 mm. hungarocellel és ki vannak cserélve a nyílászárók abszolút záró műanyagokra. A penész nem azért van mert a szigetelés és az ablak dunsztba köti a házat, hanem attól, hogy nincs szellőztetve miután a szigetelést megcsinálták, mondván, hogy akkor kimegy a meleg.... Szellőztetni télen is kell, valamint egy dolgot a háziasszonynak nagyon sürgősen elfelejteni; mégpedig azt, hogy a radiátorra teregessen, mondván hogy ott reggelre megszárad. Minden párát száműzni kell amit el lehet kerülni, a főzés elszívóját kivezetni az épületből, valamint szigorúan csak a fürdőszobába teregetni és a párás helyiségre egy kis teljesítmény-igényű elszívó ventillátort tenni. Nálam a fürdőben két világítótest van, az egyikbe a legkisebb kompakt fénycső van ami 7W, párhuzamosra kötve az ablakon ott a 15W-os elszívó ventillátor, ha fürdünk vagy teregetve van, akkor folyamatosan megy a kis fény és az elszívás. Másnapra száraz minden és a pára nem befelé jön a lakásba hanem kifelé a házból.
A klímán a páramentesítő nem fogyaszt sokat,ráadásul nekem áram kedvezményem van nem kevés,de nálam valahogy nincs sok pára,inkább párásítunk párologtatunk mindig .Persze ezektől függetlenül természetesen igazad van.
Előző gondolat menetem alapján levezethetném a rossz hőszigeteléssel megspórolt pénz, és az elektromos árammal eltávolított pára kapcsolatát...
Megoldásnak megoldás (én is így csinálom), csak nem feltétlen jó.
Megjelent az első pont a mondat végén. Ilyet az elmúlt 3 évben nem tapasztaltam.
Nem akarok kötözködni, de aszem Te írtad szegény Ironed-nek, hogy neki nem osztottál lapot, ezért kussoljon.
Én Őt személyesen ismerem és csak az úri neveltetésének köszönhető, hogy ilyen kulturáltan reagált.
Ha nekem írtad volna, biztos kibújt volna belőlem a bunkó.
Nekem semmi bajom veled, de ezzel a stílussal itt kevés barátod lesz.
A másik: nem jó dolog, ha van az én teóriám és a helytelen. Érdemes azért innen-onnan meghallgatni a pro és a kontra érveket, aztán diplomatikusan dönteni.
Sokat okultam, tanultam belőle!
Utólagosan bocs az OFF-ért!
Te csinálod jól! Én ugyanígy teszem,de a puffancsodat a hátsó fertályán dugítsd be!
Hagyjad már! Itt mindenki sokkal okosabb nálunk! Mi hülyék vagyunk ehhez,és tudod miért? Mert falka szellem van már itt is kialakulóban,mint sok topicban általában! Tudod...ez úgy műkszik,hogy aki ritkán "vakkant,vagy ugat" ide az kussoljon mert alapból hülye.
Sem Te sem én nem tudunk semmit a mociról csak az a pár nagyokos aki itt írogat,néha akkora blődségeket,hogy a motorszerelő cimborák órákig ezen röhögnek!
Jöhetne már a tavasz
Én motult használok, és egyáltalán nem eszi. Állítólag mert észterbázisú, bár itt vannak nálam sokkal okosabbak ebben a témában.
Szerintem mindenki
Nálam fa ablakok vannak, és azok is maradnak, de azokat is rendbe akarom rakatni.
Az energiatakarékos fűtést sörkollektorral fogom megoldani.
Kipróbált dolog, átlagos napsütés esetén 30-40% megtakarítás a fűtésen telente. http://www.sorkollektor.hu/
Annyi sörös dobozt gyűjtöttem, hogy 3 házra elég.
Az indítgatásról mindenkinek megvan a maga véleménye, és érvei. Amíg valaki nem csinál egy összehasonlító tesztet, hogy milyen változások történnek indítgatásos, illetve nem indítgatásos módszerek használatával, addig senki nem fogja tudni az igazat.
Válassz egyet, és csináld úgy. Én nem indítgatok részemről.
Akku ki, teletank, ponyva és viszlát tavasszal!
Megoldásnak megoldás (én is így csinálom), csak nem feltétlen jó.
Köszönöm!