Ezt mi parasztosabban oldjuk meg 90 fokos szesz-hez kb 90% víz kell, hogy 47-48 fokos legyen. (Én azt szeretem).
Nagyjából felhígítjuk, és fokolóval ellenőrizzük.
Semmi baj a fullszinttel és a 10W-50-nel...a racsinggal van baj.......szerintem....minden márkának van fullszint olaja ami nem racsing és az nyilván jobb mint a fél vagy az ásványi.......
ax + by = (a+b)z -keverési egyenlet; ki tudod számolni, mennyi vizet önts hozzá hogy a kívánt koncentráció jöjjön létre (fagypont kiszámolására is alkalmas)
a= egyik oldat térfogata
x= egyik oldat koncentrációja (vagy fagypontja)
b= másik oldat térfogata
y= másik oldat koncentrációja (vagy fagypontja)
a+b= kialakult végtérfogat
z= kialakult koncentráció
Hi Banditák!
UFF illetve Off!
Vége a motoros szezonnak , megkezdődött a pálinka szezon!
Ma elkezdtem főzni a 2012. év, Közép-Európa legjobb szilvapálinkáját.
Fantasztikus a cefrém! 75 liter (ennyi fér a főzőbe) cefréből 3 dl. előpárlat (94 fokos), 7,2 liter pálinka (91 fokos), kb. 1 liter utópárlat (86 fokos) jött le.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 400 liter cefréhez (oltással együtt) 12 kg. cukrot tettem.
Nagyjából felhígítjuk, és fokolóval ellenőrizzük.
Talán túl lágy? Vékony? Köszi!
nem is terveztem váltani
de valaki kifejthetné miért nem jó a szintetikus 10w50
a= egyik oldat térfogata
x= egyik oldat koncentrációja (vagy fagypontja)
b= másik oldat térfogata
y= másik oldat koncentrációja (vagy fagypontja)
a+b= kialakult végtérfogat
z= kialakult koncentráció
Nem igaz ám!
Az viszont tény, hogy még nem tudtam annyit főzni, hogy ne fogyjon el, de teszek félre, biztos ami biztos.
UFF illetve Off!
Vége a motoros szezonnak , megkezdődött a pálinka szezon!
Ma elkezdtem főzni a 2012. év, Közép-Európa legjobb szilvapálinkáját.
Fantasztikus a cefrém! 75 liter (ennyi fér a főzőbe) cefréből 3 dl. előpárlat (94 fokos), 7,2 liter pálinka (91 fokos), kb. 1 liter utópárlat (86 fokos) jött le.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 400 liter cefréhez (oltással együtt) 12 kg. cukrot tettem.