Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálam is befigyelt az élettartamgaranciás váltóolaj. A váltó élettartamáig jó volt, csak épp elforralta a szuszogón, mert kicsit kevés volt benne. A bontott váltó ára konkrétan egy szlovák-lengyel körre volt eltéve....
Speciel az enyém nem swift de a váltó köszöni jól van 193e nél.
A kuplung és a teljes futómű szinte gyári.Már lassan szégyellem hogy nem kell cserélni semmit pedig fiat.
Két dolog ment tönkre 11 év alatt.
Ez a gyujtáskapcsoló és 2x a hengerfejtömítés.
De az se ha nem vagyok akkora marha és nem tolom ki a szemét.
Sziasztok!
Valaki rendelt már innen
http://www.kepesmotor.hu/idomo...

A srác a mellékelt plexit tudja adni bandithoz 13 pénzért.Elvileg Kawára való de azt mondja,hogy banditra is rámegy.
A miénkben 100000 van most 6 évesen és eddig semmi baja és az tény, hogy cserélni kell 50000-nél a váltóolajat, de nem csak ebben hanem minden járműben hiába mondják azt, hogy nem mert, hogy nincs előírva, akkor is kell......a kamionok egy részénél sincs előírva és nem is cserélik a kollégák addig amíg párszázezer után be nem áll, utána már cserélik és nincs is bajuk.....a régi swiftünk váltója 150000-nél szólalt meg, de még vagy 70000-et elmentünk vele míg egy bontottra nem cseréltük, abban sem cserélték az olajat....a 30 rugó elég drága egy cseréért illetve szerviz áron tényleg annyi mert a váltóolaj(a jó GL5) nem olcsó....
Érdekes Ignisben( felénk vagy vagy 9db) 100e km-ként kell cserélni a váltó olajat kb 5000ft az olaj,semelyik szerelő haverom nem hallott még váltó cseréről,persze én nem vennék suzukit,mert bele se férnék meg felénk nagyon lenézik,elsőbbséget se akarják megadni neki-tapasztalat a jobb oldalon néha ülök,sajnos ,mert elég kényelmetlen nekem.
Muterom kocsija 12 éves WW GOLF és még semmi baja sem volt.Igaz 35ekm van benne .Na ezt hogy lehet majd eladni?,Tekerni kell az órába különben fel sem hívnak,ha ezt beírom a hírdetésbe .Csak hogy kell bele tekerni?
Nem is fog elrohadni,nekem volt egy kicsit újabb Passatom,azon rozsdamentes kipu volt.
Nekem nincs tapasztalatom, mert nincs suzukim, csak azt tudom írni amit a szerelő srác mondott. Ő azt mondta, hogy 30 körül fáj az olajcsere, (nem tom milyen olaj) váltó meg nem csak 30-ért nincs, hanem egyáltalán nincs, mert ha akad egy bontott, rögtön rárabol valaki.
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy ezt hallottam, de lehet, hogy legenda
Vonohorog a kocsira kb huszonotbol megvan altalaban es vagy berelsz vagy veszel egy futot videkrol es abban viszed ki.olcsobb mint feleslegesen fenntartani egy nagy autot.
Neked is mondom, ha már wagonR-ed van :)

A baleno hosszabb 5.sebessége bemegy a wagonba és kevesebbet forog. Én 5 rugeszért vettem és kb félóra alatt cseréli ki egy szerelő (20perc a ragasztó száradása). Egy éve üzemel hibamentesen, most fejből nemtom mennyivel, de párszázzal kevesebbet pörög.
Nehari, de ez hülyeség :)

30000ért kapsz egy másik váltót :) Maximum 5-10ezer a váltóolaj és kb 1500Ft-ért lecserélik...
A wagonR-be a hosszabb 5.sebi volt 5 ezer és 10ért rakták be új váltóolajjal együtt, hogy ne forogjon pályán sokat
Viszont az új swift váltójában kell cserélgetni az olajat, aszem 50000-ként, és kb. 30000-be fáj egy csere.
Ez 2012-ben már nem túl megszokott.
A bontókban nem lehet swift váltót kapni, mert amelyikben nem cserélik le, az 70-80000 km. környékén eldobós.
A szerelő haverom már legalább 10 váltót cserélt.
Ez a réginél nem volt divat.
Anyósomnak van egy tízen pár éves swiftje, eddig aksit cserélt benne, gumit vett rá, és az idén cseréltetett küszöböt.
Egyszer a kezében maradt az ajtó nyitó belső kilincse, más baja még nem volt.
Igaz nem sokat megy vele, és azt szinte csak a városban. 100 párezer kilóméter van benne, igénytelen autó, mint egy teve.
Ép, saját motort kizárólag talpán szállítanék. Ettől kezdve pedig a személyautók minden formája kizárt.
Mikrobuszok, kisáruszállítók. Télen el lehet velük karistolni, ha a család nem nyíg a kényelem miatt.
Scudo-ba befér egy sv egyenesen ha nem kell cipekedni vissza rakod üléssort és 5 személyes nagy csomagteres.
Banyek, most hogy megvan kb milyen mocit szeretnék, nézhetek kocsit magamnak mellé...
Főleg télen használnám eljutni A-B esetleg C pontba közlekedésre, ha esik, ha havazasik és kombi kell, hogy ha külföldre költözöm, beférjem a moci meg a ruháim.
Astra F kombi?
Csomiba lehet mocit szállítani ha mondjuk leveszem a kerekeit? Vagy nem ilyen egyszerű ez?
Ha egy 1300 vagy nagyobb motorkerékpár sport dobját tennéd rá még az is lehet...

Youtubon találtam pár fanatikust.
Az igaz, hogy pofátlanul drága.
A suzuki motoroknak is olyan a hangjuk mint az autóknak, hogy 100ból is kiszúrod melyik a swift?
Jaja, jót lép, de az ára már túl sok lett szerintem... Jobban megéri használtan venni egyet 3 millióval olcsóbban :)
Néztem az új Swift Sport -ot egész szépen gyorsul 200 -ig, 1,6 -os benyós.
Tudom, nem haragszom!
Írtam, hogy itt kezdődik, van ennél jobb is csak azok nem jönnek Európába sajna....
Anyagi szempontból valóban nincs értéke, viszont eszmei értéke felbecsülhetetlen. Bontó tele van vele és szerintem 100 - 150 000 Ft -ért komplett motort veszel a bontósnál. Szóval értékes az a járgány!

Én is csak ezért nem adom el a Ford Fusionomat TDCI 1.4 4,5 liter városi fogyasztás! 10 éves, 160 000 Km.
Egy biztos: akár autóba, akár motorkerékpárba a Suzuki motort tud gyártani!
Ez az a típus aminek a motorház elején nem volt hűtőmaszk (teli elejű) csak egy nagy embléma és kockalámpa?
A kocsim most lesz 8 éves decemberben, addigra olyan 84 ezer lesz benne. 5 év alatt tettem bele 50-et. Ha mamiék nem 250 km-re laknának, 35 lenne benne 50-helyett.