Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nincs valakinek elfekvőben véletlen 2 kipuff. rugó, ami ráhúzza a dobot az összekötőre?
A képesmotorra ma raktak fel 24 ért egy remus, és egy raptor dobot. Szerintem nem lesz ott sokáig, csapj le rá!
viszek olyan meggypaleszt...
Sziasztok!

Bocsi az OFF-ért de hátha érdekel valakit:

http://www.pandastart.com/?ref...
Nehéz ügy... lehet, nem tudom, hogy mennyi lehet a kisbanditokban,
de szerintem abban megegyezhetünk, hogy napi 50-80km-es ingázásra
előbb venne bármelyikünk is egy vagy két hengeres 250-et, mint sornégyes "modellmotort".

Valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy tartósak azok a blokkok,
és most általánosságban beszélek, nem "Józsi bácsi" féltve őrzött
sufniban lezsírozva tárolt motorjára gondolok.
(láttam már bontott kisbandi blokkot, tehát nem csak képzelet alapján mondom, mielőtt valaki megszólna)
Szedd össze magad,intézd a szabanapot és gyere!
Az élmény nem mindennapi!
Először szétfirkáljuk a barkasokat meg a béjemvéket aztán megköpködjük a banditokat,hallgatunk egy kis váltóbúgást,közben fogy a folyadék.....embertelen körülmények........már várom!
köszi! Lehet akkor már valami közepes minőségben vennék sportdobot. Viszont én is vennék használtat is, ha szép, azért úgy olcsóbb lenne
nem tudom, a ket hengeres 300as kawam 9500at forgott 1 00nal...a kisbanditokban meg siman benne van a 100ezer, csak mindenki tekeri...20 eves motornal a 60 e az alja.
Valóban! Az illetőnek Busája van.
Ennek ellenére még a vizes Bandit meglépném. Vagy a PanEuroát :-)))
Azt gondolom, az anyagi helyzetemhez képest magasan a legjobb gépen ülök!
Kiütköznek az alapvető igénybeli különbségek.

Egy már gyárilag szinte nyélre húzott pörgős motortól nem azt várják,
hogy majd nemzetközi túrákra fogják használni és elgurul 100-150.000km-ert motorgenerál nélkül.

Ezzel szemben a nagy köbcentis mérsékelt teljesítményűektől valami ilyesmi az elvárás.
De ettől még nem szar... csak nem a sebességnek, hanem a futásteljesítménynek áldoztak a tervezéskor.

De tovább gondolva nem csak a nagy köbcentire igaz ez.
Lásd 250-es Banditok, amiket 20-30k alatt szétpörgetnek, és ott
a V2 250-es ellenpélda, ami simán elmegy 90.000-et generál nélkül.
(Kollégámnak kb. ennyi van óra szerint a 20 éves Xelvisében.)
Ha progizható lenne a sebesség mérő, változtatnék egy picit. Szerintem elbírná gond nélkül.
amugy erre jo a lanc, lehet varialni, kinek mi tetszik. vagy venni 1250et, az hosszabb es lent krafrosabb
nem rovid. meg ez is hosszu. pl jelentkezzen, akinek leforog az 5. leszabalyzasig. mert akkor az ove megy 300at
Egy rosszindulatú nagypofájú motoros barátom mondta a Bandit vásárlásom előtt:
Szerinte szar gép. rövid a váltója és pörögni sem szeret. Ebből mindkettő igaz...de szeretjük. Tényleg foroghatna gyárilag 500 fordulattal kevesebbet 5-ben.
Összehasonlítva a Cb 13000-zal kb az is ilyen pörgős....
De, valóban érezhetően gyengül 3500 alatt, viszont az ép gyári
dobommal meg sosem pörgettem 8000-ig... igazából már 6000 fölé
se nagyon, mert nem volt sok értelme...
Ezzel meg rendszeresen 7-8000 körül váltok kigyorsításoknál.
Hogy üti le a fejed fenn?
Feketeöves kungfus?
Ismerős vett egy Yoshis banditot. Előtte ment az enyémmel, az győzte meg. Előtte Honda+Yamaha buzi volt :D
Aztán mondta, hogy köze nincs a nyomatéknak kis fordulaton az enyémhez, fent viszont leüti a fejed.
De van egy megoldás. Sportdob+ eggyel kisebb lánckerék előre
Ti nem tapasztaltátok, hogy alul elmegy az ereje? Én is szeretnék egy picit hangosabbat az alacsony fordulati nyomatékból nem adok!
Ha szó szerint módosítani szeretnéd, akkor mindenképp kerüldd el
az említett módon történő "átlyukasztást".
Egyszerűbb gyári doboknál talán működik a dolog,
de nekem szörnyű hangja volt az átütött gyári dobnak.
Se nem hangos, se nem halk, viszont idétlen...

Azonban mivel volt két dobom, ezt az átütöttet teljesen kipucoltam,
most tökéletesen üres, a végén egy fojtással.
Szerintem abszolút szalonképes hangja lett.
Milyen a pleko? Nincs nagy turbolencia mögötte? Jobban véd, terel mint az előző?
Láttam............sajnos ki kell hagynom.
Igen, xjz kolléga humánus volt az ár tekintetében!
Kicsit sajnáltam először még dobra is költeni, de most már nem bánom, nagyon állat a hangja
Köszi az infót!
Szeptember 28.-30
Én nyár elején csináltattam egy dobot Martin mesterrel. A polírozott ovál dob összekötővel, bilinccsel, postával 68 papír. Én kértem hozzá db killert, így benne van a dobban az "e" betű és műbizonylatot is kaptam hozzá. (ha ezek nem kellenek minusz 5e az ára, de szerintem megéri). Még kivett fojtással sem túl hangos, inkább mélyebb, morgós hangfekvés sztem nagyon jól szól.