Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Garis még a géped?
Akkor nem csinálnám...
Meg kell relézni az olajnyomáskapcsolóról, hogy csak akkor világítson, mikor van olajnyomás.
Én is hamarosan megcsinálom az enyémen, mert engem is idegesít. Pl. mikor a Motty-nak teli van az agya, akkor vagy 5 percig tart soros porton letölteni, ezalatt égetni kell a lámpát, mert csak gyújtáson lehet.
Elvileg egy 300 Ft-os relével, némi vezetékkel és saruval megoldható, na meg némi barkácsolással, ha úgy működik a mocin az olajnyomáskapcsoló, ahogy elképzelem: 2 állapota van, egyikben letestel (pl. mikor van nyomás), másikban szakadás, vagy fordítva.
Tudod még szoknom kell, hogy a világítás nem lekapcsolható és lehet hogy ezért indítok hamarabb, mint kéne, a régi géppel ráértem, mert mindig csak akkor kapcsoltam világítást ha már járt a motor.
nekem. mondjuk a FI-t nem figyeltem. aztán indult.
azt hittem a riasztó maradt rajta indításgátlással, de nem.
Még szerencse a szerencsétlenségben, az a durva amikor még neked kell fizetni a végén (bár így ahogy számoltál, így is jó nagy buktával tudsz csak kijönni ).

Más: ma nem indult elsőre a gép, igaz nagyon hamar indítottam a kulcs elforgatása után, maradt egy FI lámpám égve, másodikra simán indult - volt már vkinek ilyen?
Nincs hitel, kp-s vétel volt.
Ugye nincs kölcsönöd a motorra?
Semmi pénzbe nem kerül?
Ár: 13 000 Ft (tagoknak 11 000 Ft). ?
nem jó, festenek nálam. Legközelebb talán június lesz jó. A hétvégék túrák, család, csak a hétköznap lenne jó.Pl. ma este, hogy b....ák meg a lemondásukat. Remélem szakadni fog rájuk az eső.
Bocs az off-ért de a vázad öntvény váz és nem javitható,vagyis jó soha nem lessz.
A számolásnál meg vedd figyelembe, hogy levonják még az éves dijatt, a roncsértéket meg direktmagasan tartják hogy ne érje meg neked javitani.Ja és mivel eltört a vázad a moci müszaki totálkáros és nem gazdasági,tehát nem javitható katagoria hivatalosan.Ha tudod inkább a közút kezelővel térj dülőre akár ügyvéddel is jobba jársz.Bocs.
ja és természetesen jobbulást nektek
bakk ez nagyon csúnya szerencse hogy neked nem lett bajod!és ez a lényeg!
Valóban ez is egy megoldás és van amit át is tud tenni a mostani gépről.
Itt: http://www.mersz.hu/?q=node reg.-elsz és jössz....
Sanyi! Ez a mersz pontosan hogy van?
ha kapsz a gepert 1.6 ot , az epp alkatreszeket leszereled es eladod akkor 2milla felett kijohetsz belole .2.4 korul meg meg mindig van par akcios gep .nem a legolcsobb megoldas de zsir uj geped van / nem javitott / viszonylag keves plussz kpval, vagy hirdetnek neha par ezer km futott gepeket 2 milla korul ami nem volt serult ,es meg motorozhatsz is iden
16.-a mersz?
részvétem.

Ha eljutsz odaáig, hogy kukázol a PC-re mondj egy jó árat. Ha segíteni tudok valamiben szólj. Tanúzunk neked a gázolajcsíkról.
Ja, tényleg azt el is felejtettem, hogy 30% tud több lenni a 300e HUF-nál....
Na akkor a matek:
A motor Eurotaxos ár: ~2.5M
A casco 30%, de min. 300e vagyis:
2.5x0,7=1,75M
Ebből még levettem egy kicsit, mert tuti lesz "kezelési költség", ez-az. Szóval az 1.6M a legrosszabb forgatókönyv a számításom szerint, de egyelőre ezzel kalkulálok (és ebben benne van a roncs érték is...)
Ha szerencsém van, akkor magas javítási összeg mellett alacsony roncsérték jön ki, megtartom a roncsot a kapott pénzből ki tudom pofozni. Majd meglátjuk.
Meg még kicsit bízok a közútkezelős ügyben, de az is 50-50%.
Abban biztos lehet mindenki, hogy minden segítséget el fogok fogadni
Szerintem megoldható olcsóbban ha elég az, hogy menjen és jó legyen. A hátsó lengőkart szintereztesd le, nem nagy pénz. Ha bármiben segítség kell az olcsó megoldásban szólj, hátha tudok segíteni.
És én még azt gondoltam, hogy a casco a legjobb biztosítás lopásra és törésre.
Jajjj.
Egy év alatt -(70% + casco önrész), ez drámai.
Remélem a közútkezelővel jobban sikerül "megalkudni", mint a biztosítóval.
Amúgy ez az 1.6M hogy jött ki? Önrészed mondjuk 300e, akkor az Eurotax ár 2,7 volt? 30% az avultatás?
Nem tudom pontosan hol ment el a váz, még nem láttam, csak a szervízzel beszéltem. Szerintem ott ment el, ahol el is tört: tank alatt, ahol a segédváz becsatlakozik. Én is szeretném újá építeni, ha egy mód van rá, a vázat javítani akarom. A hátsó villa kicsit karcos csak, azt például lehet, hogy nem fogom cserélni (ami ~370e...). Szóval nem tudom mi lesz, de elég borulátó vagyok.