Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze, hogy lehet mosni. A kordurának nem árt a mosószer sem, csak a GoreTex bélésnek. Ezért ajánlatos folyékony mososzerrel mosni, ha egyébként mosóport használsz, akkor ráadásul a kádban, kézzel. És igen, kell hozzá spec öblítőszer, ami impregnálja a külsőt, meg regenerálja a goretex membránt. Ez hegymászó/túra üzletekben beszerezhető.
És ajánlott max 30-40fokkal mosni.
Köszönöm mindenkinek.Már belevágtam a gépbe tettem folyékony mosószert meg öblítőt.Remélem illatos lesz.Igazándibol csak azért mostam ki mert túl akarok adni rajta
én 30 fokos kímélő programon mostam, mosószer nélkül, csak öblítővel. Aztán 400-as centri, száradás után impregnálóspray.
bele van varrva a kabátba a jelzés, mosás mehet csak hőfok, és folyékony esetleg spec. mosószer kell hozzá...
http://www.maxifeel.com/h0003....
am meg tapasztalatok szerint ugytom nem ajánlatos, poros mososzerrel meg főleg, mert az apróbb szellözö lukakba, meg a kordura anyagába beleül a por, legjobb ha kádba langyi vizbe áztatni hagyod kicsit azt valami szappan meg öblitő aztán babaszagú leszel....
főleg ha ez van beleirva! http://farm1.static.flickr.com...
bele van irva jelekkel a belsejébe
Hali mindenkinek.Szerintetek lehet e mosni gépben a cordura ruhát?Mármint mosószer hozzáadásával.Köszi elöre is
Első sorban Arai második sorban Shoei.
Kérdés melyikből kapsz pont fejedre passzentosabbat de ha mindkettőből akkor kérdés az ár.
Ha mégse tellik sisakra csak bilire akkor biliből meg hjc vagy shark de ha bukósisak akkor arai vagy shoei.
Többi csak vicc.
Tudod mi a fapados?
Az összes agv,nolan,vemar,grex,stb

Egy 10éves arait többre becsülök....

Pohi te meg mond meg nekik a Frankót!
Az enyémben hungarocell van belül a bélés és a szivacs alatt, azt lehetett nyomkodni, sőt, mivel a szemüvegszár szorult amikor be akartam tolni, egy idő után meguntam és szikével kivágtam belőle két oldalt egy csíkot a fülemig. Azóta semmi gond és kényelmes. csak hát a zaja......
Hát értem én, de egy komolyabb sisak belsejét nem igazítod ki ezzel a technikával mert keményebb a belső része. De ha szikével igazítasz rajta az megoldás lehet. A szolgálati caberg nyomja egy ponton a fülemet, mert van hely kihagyva hangszóróknak benne a fül részen. Na ezt én is nagyobbra fogom faragni, mert szó szerint töri a fülem egy idő után....
Előre bocsátom, nekem egy bóvli sisakom van, de a következő dolgot csináltam vele: felvettem, mentem vele, majd mielőtt levettem volna, megjegyeztem hol nyom. Levettem és azokat a pontokat állat módon megnyomkodtam hüvelykujjal. Ennyi.
1. Fapados..
2. Na ja, bár bizonyos szempontból jó az átlag sisak... főleg a rendőröknél...
3. Hát azt írta a srác, h csak pár 1000-el occcsóbb
Azt vedd meg, ami a fejedre a legjobban passzol. Nekem hosszas keresgélés után egyforma kényelmetlen volt minden sisak - pedig csak top kupakokat próbáltam - , kivéve az Arai, a Shoei és a Schubert összes modelljét. Azok valami csoda folytán felcuppannak a búrámra és egyformán kényelmesek voltak. A Vemar csak pár hónapja volt a fejemen, de legnagyobb meglepetésemre ugyanaz a feelingje mint a másik háromnak...
Annyira nem sürgős És ennyire ne vedd erősen az "alkudni kötelező" mondatomat
1. De nem egy fapados Astro....
2. Rossznak nem is neveztem, de nem biztos, hogy jó ha szembejön ezer az utcán....Eladásnál biztos nem.
3. Minimum 50%-kal olcsóbb a Vemar... Ne az itteni árakat hasonlítsd össze, hanem pl a forgalmazókét...
A Shoei XR-1000 nagyon öszeszedett sisak... utcára kiválló (pányanapokra is) kényelmes, könnyű, jól szellőzik, és japán minőség (nem törik le semi, nem hólyagzik fakul a festése, minden működik rajta, és időt álló) ...könnyen eladható használtan is...

Arai Astro... kb. ugyanaz mit az XR-1000... pozitív, a full kivehető, mosható bélés... negatív a nehezen cserélhető plekó (az XR 1000-hez képest) ...

A Vemart nem próbáltam...

Én az XR-1000-est javaslom... nem fogsz csalódni!
1. Neked is Arai-d van...
2. Nem viccből dömping a Shoei, és nem viccből lett az év sisakja az XR-1000
3. Árban ha olcsóbb lenne a Vemar, de nem az...
hehh :D
nekem tetszik mondjuk a te cobras araid az nagyon raj csak nyomja a búrám (erre mondják h az ön készülékében van a hiba)
akk aszondjátok vemart ne?
Ne haragudj meg, de ennél csak a DeAngelis féle 2005-ös fehér a csúnyább.....Öööööö inkább Pohitól egy fitti kis shoeit....
tudod az a baj hogy S es sisak kell aztan az S es rx-7 nyomja a fejem ott ahol nemkéne az M meg már nagy S es shoei az faja jól tart meg minden
de a vemart még jobbnak érzem sajnos nincs 2 egyforma fej
Ha nem tudod eladni akkor 45-be megvenném jöv.héten a piros xr1000-es sisakot
a vemar ien lenne: