Én dainese-t, de csak azért, mert annak nem középen van a varrása és nekem pont odaesik egy heg, amit nagyon nyom. De vannak louis-os, meg shox-os olcsó maszkok is, pár ezresért, műszálból, azok is ugyanannyit bírnak, mint a dainese. Nekem kb 1évente kell új, mert kinyúlik, igaz én nem hordok nélküle sisakot.
Sziasztok!
Remélhetőleg minél hamarabb jön a jó idő, szóval szeretnék venni a bőrruha alá vmi jó aláöltöző nadrágot (felsőnek vettem kompressziós nike hosszúujjú dri-fitet). Ki mit ajánl? Nézegettem a Nike futónadrágjait, de azok túl vastagok, plusz cipzáros az alja. Alpinestarsok tuti jók, viszont 50eurót csak a márkája miatt nem szívesen adnék érte. köszönet!
A maszk jó megoldás lehet, de nehogy pamut maszkot vegyél, főleg, ha izzadékony vagy! Csak műszálast! Hamarabb is szárad, meg nem is tartja magában a nedvességet. A pamuttal csak azt éred el, mintha egy teleizzadt, soha megszáradni nem akaró kendőbe bugyolálnád a fejed.
- Nincs sisakbélésre specifikus teszt.
- A kontakt allergiát tapasztalati úton diagnosztizálják, mondhatni még orvos sem kell hozzá.
- A kontakt allerga gyógymódja, hogy kerülöd az allergént. Nincs rá gyógyszer. Ehhez sem kell orvos.
Azt fogják mondani, hogy ha újbóli viselésnél újra előjön akkor allergiás vagy rá és kész. Ne viseld.
Szerintem:
1.
Mosd ki a bélést jó alaposan, próbáld ki úgy, hátha. Simán lehet, hogy kimosod belőle a gyártás során belekerült ilyen-olyan vegyszereket és onnantól kezdve tudod viselni a sisakot.
2.
Próbáld ki a sisakot hűvösebb időben, úgy, hogy nem izzadsz bele. Az allergia izzadás nélkül is előjön. Ha izzadás nélkül nincs tünet, akkor nem allergia, hanem melegkiütés volt. Nem jó minőségű a bélés, nem szellőzik rendesen és emiatt vannak a kiütéseid. Nem ugyanaz mint az allergia. Viszont ugyanaz a teendő: ne viseld a sisakot. Legalábbis melegben ne.
3.
Vegyél alá maszkot, próbáld úgy. Ha allergiás vagy a bélésre, pamut maszkban nem kellene hogy előjöjjenek a kiütések.
4.
Végső esetben szabadulj meg a sisaktól.
Igen is, meg nem is. Vegulis annyiban volt koze a motorozashoz, meg a bukosisakhoz, hogy a szemem alatt a huzat + izzadsag kombo miatt lett egy piros irritativ folt, amire aztan kaptam szteroidos kenocsot, meg allergiagyogyszert. Ettol szepen el is mult.
Menj el borgyogyaszatra. Ok nagy valoszinuseggel tovabb fognak iranyitani egy inhalativ allergiavizsgalatra, ami egy vervetelbol fog allni hajnalok hajnalan, aztan ha megvan az eredmeny (nekem kb egy honapot kellett varni ra) azzal vissza a borgyogyaszatra es majd ok mondanak valami okosat... szvsz tok folosleges talalgatni.
Mitől okozhat egy sisak allergiás tüneteket? Vettem új sisakot, elvileg anti allergén a belseje, 1-2hete mikor jó idő volt mentem benne kb 20km-et városban, lámpáknál iszonyuan melege volt a fejemnek, menet közbe elviselhető volt, azután másnap pattanások lettek a fejemen, ez ellen mit lehet tenni? :S Volt már valakinek hasoblo,
Eladó HJC-hez való eredeti új,bontatlan plexi 8000ft/db
Több típushoz is jó.