Tulajdonképpen már badzoli leírt mindent, amit én is szerettem volna.
A protektoring teljesen felesleges a bőrkabát alá. Mindegyik bőrkabátban van könyök-, váll-, és gerincvédő. Ezeket a protektorokat lehet márkásabbakra, jobbakra cserélgetni, de szerintem felesleges. A hernyót én azért vettem meg, mert a kabátom épp csak annyira nagy rám, hogy már nem bízom abban, hogy szükség esetén helyén marad a gerincprotektor. Egy ilyen hernyó biztosan nem mozdul el.
Alulra a farmer szerintem nem elég. Persze, a térdprotektor jó dolog, de csúszás esetén mit sem ér. Na, ehhez kell a bőr. A legtöbb bőrnadrágban van beépített protektor (nem a csopperes, oldalt fűzős bőrnadrágra gondolok ), térdnél mindenképp, az enyémben csípőnél is van, viszont sípcsontnál nincs. Bár a sípcsontproti nem is hiányzik, mert úgy már nem férne el a nadrág a csizmában. És itt meg is jegyezném gyorsan, hogy a csizmáról se feledkezz el! A bokádat, lábfejedet ugyanolyan fontos védeni, mint mondjuk a könyöködet és a térdedet.
Ezek nem olcsó dolgok, de megérik az árukat. Ha nem hízod ki őket, akkor hosszú évekig ellátják a funkcióikat ezek a szerelések. Használtan elég jó áron be lehet szerezni ezeket, ha szerencséd van.
Értem. Köszi.
Amikor a jogsit szereztem Shox márkájú dzsekit kaptunk, amiben volt ugyan az általad említett helyeken protektor több is, de én azokat puhának éreztem. Aztán bementem motoros boltba, ahol a csóka úgy mutatta be azt a kabátot, mint a legolcsóbbat - kvázi gagyit. Ezért kérdeztem, hogy van-e "komolyabb" kabát, amiben esetleg keményebb protektorok vannak.
Nem páncélra gondoltam, hanem ezekre a alkar, könyök, váll, mell és gerincvédős egybe-ingekre.
pl.: http://olx.hu/hirdetes/evoluti...
Ezekben aszfalton nem vagyok nagyobb biztonságban?
Mindent arra kell használni, amire való.
Ha utcán motorozol (bármilyen motor is legyen) szinte teljesen felesleges a páncéling, hiszen azt motorkrosszra tervezték, arra, hogy fűben, földön, sárban fetrengj benne. Viszont terepen meg kötelező viselet!
Aszfaltra a legnagyobb védelem a bőr, természetesen beépített protektorokkal. Aztán jön a cordura és csak legvégül a farmer, ami speciális, motoros farmer kell legyen, tehát erősebb, kopásállóbb, mint a levi's gatyák.
A gerincvédő is fontos utcán, de azt azért tudni kell, hogy a balesetek nagyon kis százalékában sérül a gerinc. Persze, akkor meg nagyon és jó, ha van gerincvédőd.
Olyan nincs, hogy egyszerűbb dzseki, vagy komolyabb. Motoros dzseki van. Bőrből, vagy cordurából. Ezekben lennie kell könyök-váll-gerincvédőnek, bár ez utóbbi manapság nem annyira divat, mert úgyis mindenki kiveszi és külön gerincvédőt használ.
Ahogy a motoros nadrág is bőr, textil, vagy farmer. A bőrben mindenképp szokott lenni térd-sípcsontvédő és általában csipőnél is valami védelem. Többnyire a cordurákban is. A farmerekbe is tesznek, de én spec jobban szeretem azokat a motoros farmerokat, amiben nincs protektor, de kényelmesen elfér alatta a lábra csatolható. Viszont az olcsó farmer kopásállósága többnyire nem éri el a textilruhákét.
Hali! Pont ilyen dilemmám van, amiben a segítségedet, segítségeteket kérném. Mi a legjobb megoldás felülre és alulra:
komolyabb dzseki vagy egyszerűbb és alá egy ilyen hernyó, vagy érdemes protektoringet venni alá. Egyáltalán van olyan dzseki, ami olyan védelmet ad, mint egy ilyen gerincvédő? És akkor nyilván nagyobb dzsekit vegyek, hogy aláférjen?
Alulra mi véd jobban: egy olcsóbb motoros nadrág vagy egy farmer térdvédővel?
Előre is köszi!
Pont ilyen a sisakom ! 125-ös enduro-ra szerintem tökéletes. De már 80-nál eléggé rángatja a fejet ha oldalra nézek. Párásodást csak esőben , télen tapasztaltam álláskor, ez ellen résnyire kinyitottam a plexit és már jó is. Nyáron lecsukott plexivel már 20-30-tól is jó a szellőzés. A méretre figyelni kell, el van számozva mert az M-es fejemre végül az xxL lett jó !Ja, a napszemüveg kissé rövid lett, de legalább jól látni a műszereket...
Egyébként meg marha jól néz ki !
Hali! Nekem ilyen sisakom van, ami a linkben szerepel. Igazából fehéret szerettem volna, de csak ez a matt fekete volt raktáron.
Viszonylag új, csak korlátozottak a tapasztalataim. Amikor vettem, még azt hittem nekem is "supermotyóm" lesz, aztán nem így lett. A lényeg: nakeden motoroztam vele városban meg egy kis országút (90-100 km/h) eddig menetzaj alig. Nekem nem is rángatta a fejemen, pedog viharos időben is mentem. Párszor használtam esőben, sőt felhőszakadásban is: szellőzése nekem jó, nem párásodott. Én szeretem. :)
Szia Pohi,
Kéne kis segítség.
Szeretnék rendelni GP PRO kesztyűt, meg is találtam ami tetszik, csak a méret ugye...
Egy cimbi X Large GP Plus-át próbáltam fel és kicsinek éreztem.
Normál kesztyűkből általában M-es vagy L-es kell.
Szerinted XXL-t rendeljek? Vagy XL-t?
Egy kis segítséget szeretnék kérni bukóválasztáshoz! Nemrégiben szereztem egy supermotyónak nevezett gépállatot, ezért úgy gondoltam veszek magamnak valami normális bukósisakot mellé. Érdekelne, Ti mit gondoltok, milyen fajta bukót vegyek a kategóriához? ... Gondolkodtam, hogy krossz bukó legyen, szemüveggel, vagy egy un. off-road sisak, plexivel, beépített napszemüveggel.
Nem tudom, hogy erről mit érdemes tudnom, én ezt néztem ki magamnak. Véleményeket sajnos sehol nem találtam .. ERRŐL VAN ITT SZÓ KÉREMSZÉPEN!
Hozzászólás?
Nem tudom hova érdemes ezt beírni hátha itt kapok választ :)
Kétrészes bőrruhám van és vettem bele extra protektorokat. Mármint a gyáriakat nagyobbakra erősebbekre. A gerincproti helyére test melegre formálódó vastag protit. Elég kényelmes. (Nem forscefield) Sokkal jobb viselni, mint korábban a páncélt, mert kényelmetlen volt.
Véd ez annyira mint a páncél? Olyan fura, hogy egy vastag szivacs forma (de nagyon profinak néz ki) helyettesíteni tud egy páncélt.
Hááát, ehhez képest én vittem a Katayungába kabátot a tavasszal és a Zsuzsi nagyon leb@szott, hogy miért akarom tönkretenni a ruhámat mindenféle krémekkel. Szerinte semmit sem kell rákenni, csak vízzel lemosni. Én eddig a Louis méhviaszos lemosóját és a decathlon nyeregbalzsamját használtam.
Azóta meleg gőzzel tisztítom, de krémet még nem mertem rákenni.
Leginkább a jóisten se tudja, mit és hogyan kéne használni. Vízzel nekem a bogártetemek sosem jöttek le, még a tisztítóval is csak nagyon nehezen, a gőz egész jó, de nem tudom, mennyire árt a ruhának, bár eléggé kis felületen éri egyidőben, viszont utána szivaccsal szinte minden lejön róla, sőt, a régebben fehér betétek redőiből is ki lehet vele szedni a koszt.
Ezeket hívják páncélingeknek.