Barátom eladó motoros dolgai, mivel eladta a motorját:
-Shark RSI sisak "M" méret 2 plexi 40.000 Ft
-TCX csizma 43-as, alig használt 30.000 Ft
-Alpinestars nyári szellőző "púpos" kabát 20.000 Ft
(190 cm magas 100 kg körüli emberre jó)
Mivel már kiveséztük, hogy mindegyik sisak, ami nálad szóba került kurv@jó , így akkor dönts más szempontok alapján.
Például, hogy melyik tetszik jobban?; melyiknek jobb a színe?; melyik olcsóbb?; melyiknek a boltja van közelebb hozzád?; hol voltak szimpatikusabbak az eladók?... mittudom' én.
Asszony puha protektoros ruhában elcsúszott 20-szal, fájt a térde 1 hétig. Én a kemény protektorosban (dainese) 50-nel estem simán haza motoroztam pedig szalag-korlátot is fogtam.
Cordura/farmer/puha protektor szart se ér!
Őőőő balaeseti biztonság az alap...............azzal nem kéne reklámozni hogy jól megvédett valami.
Mivel szabvány garantálja hogy a leghulladékabb is véd.
A Shiro szétfejelése után erősen gondolkodtam a Caberg V2X Carbon-on, az is komoly és nagyon könnyű kupak csak arra nem volt jó forrásom. Bolti áron meg nem veszek semmit ha nem muszáj.
Te Gyuri!
Mutassad mááá' meg, hogy hol írtam azt, hogy a többi szar? Az ember kérdezett. Feldobott két opciót, hogy melyiket válassza. Én leírtam a véleményemet. Te meg itten mindig engemet zaklatol.
Annak ellenére, hogy szemtanúja voltam a hengerbucskázásodnak, és láttam, hogy mi lett a sisakból és beszéltem veled, majd konstatáltam, hogy ép maradt a buksid; attól még én hadd ajánljam már a Shoei-t. Te kis Gyuri.
Amúgy meg a mostani sisakomban kivehető és mosható az arcpárna (ugyan nem az egész bélés), és van olyan típus, amiben van napszemüveg. Bübűűűű.
Pereces tapasztalatok a következő móka után:
Jujj! - csatt -szürke- sssskkkkkkhhhhsssskkkkks - zöld-kék-zöld-kék-zöld-kék-zöld-kék-zöld... (ezt láttam aztán szép lassan feltápászkodtam a parlagfüvesből)
A Shiro bukót ugye már kiveséztem.
A Sidi Vertigo csizma nálam tökéletesen tette a dolgát és fenntartások nélkül használható maradt csak a boka-koptatót kell lecserélni pár forintért, meg a csúszás közben az aszfalton elfogyott talpát egy 5-ösért. A Frank Thomas XTI kesztyűmön kidurrogtak a protektorok így védelmi faktor szempontjából nyugdíjba vonult de a kezeim is sérülésmentesen megúszták a kalandot így megérte a pénzét. A Berik bőrruha új mintát kapott de használható, egyedül a gyári vállprotektora bukott meg a vizsgán (1 hónap gyógyulás) de azt tervezem Forcefield-re cserélni. A Gerincproti már rég Forcefield. Nem olcsó de perec után is visszanyeri az alakját.
Csakis Fa szappan! A Palmolive szar...
Csakis Népszava! A Magyar nemzet szar...
Csakis Shoei... Az Arai,Shark,HJC,Nolan stb. szar?
Milyen sisakban fejeltem meg az aszfaltot de keményen és nemhogy komolyabb sérülés, még egy kis szédelgés sem volt. Lesajnált spanyol Shiro SH-3700-ban. Persze eltorzult a héj és az eset óta dedikálva a szekrénytetőmet díszíti de ez a lenézett nem Shoei sisak megmentette a fejemet 100%-ban. Csak 40.000-be fájt újonan és életében is kényelmes kivehető-mosható és lehajtható napgépes volt. (jahoppá, olyan a Shoei-ekben nincs, bocs.)
A mostani szar (mert nem Shoei) Shark Speed-R pedig az eddigiekhez képest is álom és a szélzaja sem zavaró.
Szerintem is :) Aztán elgondolkodtam a hosszú út után belilult popsikon...
Én a térdre fektetnék nagyobb hangsúlyt. Kétszer csúsztam, egyszer kb 30-al, egy térdvédő megkímélt volna közel 1 havi sántikától. A másodiknál, 120-nál a térdvédőnek köszönhetően nem a térdemből kapott ki darabot az aszfalt.. azt nem valószínű, hogy vissza tudták volna tenni Most végre beszereztem egy olyat, amit a városban is fel tudok tenni nadrágra. És ezt mind úgy írtam le, hogy a cica közben kinevezte a kezemet fotelnek...
Szó sincs kényszerképzetekrõl. Itt egész eddig azon ment a diskurzus, hogy kell-e a ruha, vagy sem. Nem arról, hogy halhatatlanná válsz-e bõrruhában. Nyilván való, hogy egy ruha ütés vagy ütközés esetén mit sem ér. sõt az is biztos, hogy bizonyos tempó felett gyakorlatilag mindegy, hogy mi van rajtad, de ismétlem nem errõl volt szó.
Ùgy kezdtem a mondókámat, hogy féltem a bõröm, és hogy nem vonzó számomra a lenyùzott bõr gondolata. egy videót is linkeltem ezzel kapcsolatban.
Nem tudom, hogy mibõl vontad le a következtetést, hogy kényszerképzeteim vannak, és hogy terminátornak gondolom magam mert van egy bõrruhám, mindenesetre valamit nagyon benéztél.
Azért neked se legyenek kényszerképzeteid.
Kell a ruha, mert biztonságérzetet ad, csak sokan azt felejtik el, hogy a ruha csak akkor véd, ha ütközés nélkül ki tudsz csúszni egy relatíve kis sebességű esést.
A problémák akkor kezdődnek amikor eltalálsz valamit, mert ott konkrétan semmit nem véd rajtad a ruha. Ez alatt azt értsd, hogy 80körül eltalálsz valamit, akkor csak az isteni gondviselésen műlik az életben maradás, mert a tested megáll, de a belső szerveid mozognak tovább és egy ilyen erejű becsapódásnál minden zokszó nélkül képesek kiszakadni a szív artériák.
Az ellen meg nem lehet felvenni semmit, mert a hirtelen lassulás ellen semmi nem véd meg.
-Shark RSI sisak "M" méret 2 plexi 40.000 Ft
-TCX csizma 43-as, alig használt 30.000 Ft
-Alpinestars nyári szellőző "púpos" kabát 20.000 Ft
(190 cm magas 100 kg körüli emberre jó)