Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én a Forma F1 (asszem ) csizmámat a Superzone-ban vettem. Utolsò darab volt a kinézett színben és megfelelõ méretben. 60ezer forintról 40ezer forintra volt leárazva.
Ezeket a webshopban nem hirdetik, így nem tudhatsz róla, ha nem mész be.
Sisakból én is Shoei párti vagyok, lehet ùjonnan is jó áron kifogni. Én nemrég egy beszorult XR1000-t vettem harmadáron.
Alpinestars csizmák nem jöhetnek számításba?
S-MX 5 vagySMX-6 pl. simán beleférne a 200 €-s keretbe...
Köszi Neked is. Megnézem akkor ezeket a TCXeket közelebbről is.
Sötét plexi sajna nálam nem játszik. Sokat motorozok sötétedés után és éjszaka is, ha munka után csak akkor marad idő egy kis karikára. Folyton vinni csere-plexit és cserélgetni, nem bejövős. Használt sisakoktól pedig alapból fázok, még minimális külsérelmi nyom ellenére is kaphatott már olyat az ütéselnyelő hab, hogy már semmit sem véd.
A felsorolt boltok többségét ismerem és már vásároltam is náluk, de vagy nincs a kínálatban olyan, amit keresek, vagy még náluk is elborult áron van (pl. Forma Ice 225 EUR vs 91 kHUF).
Helló! Nekem ilyen LS2 van: http://www.ghostbikes.com/prod...
Itt a törésteszt: Az enyém 4*
http://sharp.direct.gov.uk/tes...
Nekem nem jön be, mert nagyon zajos! De a külseje nagyon tetszik a csajoknak! Meg a pumpálás
Shark sisakokra 5év gari van!
Remélem működnek a linkek!
Sidi-t motorline árul, igaz drágább a vortice, mint amit kinéztél. Én fél éve használok egyet, de ilyen lesz a következő is. Jó bolt mindig szereti fényezni magát meg a termékét, de állítólag 8-10 éveket bírnak a felső kategóriás csizmáik és minden darabja cserélhető.

Bukóból meg nolan n86ot vennék! Ebben az árkategóriában megnyerte az adac versenyét.
Sajnos az itteni árak mellett reális alternatíva. Sisak meg csizma együtt már 30-50k különbség pár darabnál, amiket néztem, abból már sokszorosan kijön az út... S a környék városnézésnek és motorozásnak sem utolsó.

A Fokt tippet köszi Neked és KawaBBusának is, a Vision-R úgy tűnik üvegszálas és napszemüveges.
Superzonet már néztem, KBC-nél sajnos ez a kombináció nincs, Scorpionnál meg csak 90k-ért.
A sisak azonban még talán kibírná az évet, a csizma sürgetőbb.
Az euromotornál egyetlen Spyke csizma sincs már, legalábbis a webshop alapján. S hogy kinek az ötlete volt az, hogy a sima kínálatban az akciós darabok nem látszódnak... (kéne egy facepalm smily is...). Ott már van egy pár TCX normálisabb áron.

Sidit, Gaernet, Formát nem tudjátok, hogy honnan lehet emberi áron?
Én szolgálatba és túrázni egy TCX air clima csizmát hordok, rendkívül kényelmes komfortos, ezen tevékenységre ez kell.
Pályanapokra egy alpinestars smx-plus csizmát hordok, idén múlt 10 éves, orra elkopott az aszfalton, de egyébként tartós.

Sisakból én shoei párti vagyok, egyik másik sem kényelmes nekem.
Használtan nem drágák, sötét plekóval tökéletes....

Ruházatból szellőset hordok túrázni Shox ventex, pályázni bőrt perforáltat. A bőrruhám is 10 éves suomy még a parillánál vsároltam 2 marha nagyot estem benne, épp felülete nincs, de máig egyben van, szerintem jó márka és nem drága.

shox, superzone, fokt, kelomotor, adamoto helyeket nézd meg ezek viszonylag ésszerű árú termékeket árulnak .....
A lényeget TE nem értetted meg. Tanácsokat, tapasztalatokat kértem, hogy egyes márkák, modellek mennyire megbízhatóak, mennyire masszívak, mennyire védenek, mennyire kényelmesek. Ha már ráköltök 50-70k-t, akkor ne olyan legyen, mint a jelenlegi csizmám, hogy 2 év után elkezd ez-az szétjönni rajta, 3.5 év után pedig élete végét járja.

Ehelyett elkezdesz okoskodni, hogy mit számítanak húszezrek. Egyrészt irreleváns; másrészt, képzeld, igenis számítanak. Főleg, ha a tartósságot is hozzávesszük:
a.) Nincs tipp: 90 csizma + 90 bukó, de csak 3 évet bírnak - 60 k/év
b.) Jó tipp: 60 csizma + 60 bukó, és 5 évet bírnak - 24k/év
Több, mint duplája, 5 év alatt (mire b eset cserés lesz) 180k különbség.
szia

csizmában nézd meg a spyke..euromotor forgalmazza nekem éve óta több is volt kb 50 e ft
sisakban bécsi út superzone kbc és scorpion sisakok 50% utolsó darabok
és fokt motor shark sisak utlsó darabok 40-50 % kedvezménnyel
Sziasztok!

Ismeri valaki ezt a sisakot: link
Mire kimész és visszajössz sógorékhoz, már nem is lesz annyira olcsó az ottani portéka. Sisak téren én körbenéznék a Fokt-ban, náluk elég jó cuccok mennek kedvező áron, igaz, többnyire nincs minden méret, meg szín. A beépített szemüveges sisakba nem hinném, hogy kényelmesen bele fog férni egy szemüveg és a napszemüs sisakok általában nem DD gyűrűsek (tudom, én is ilyet kerestem, az X-Lite 702-es ilyen, de nem is 50-60ezres kategória!).
Csizma ügyben konkrét ötletem nincs, de nemrég a haverom keresett megfelelően protektoros túracsizmát (goretex) és végül vett valamit, közel 60ezerért. És közben ugyanennyiért volt TCX goretex csizma a Lehel úton is. Persze, a kiváló csizmájának az orrkoptatója úgy van felcsavarozva, hogy a csavar vége egész nap a kislábujját nyomta, estére sebes lett a lábujja!

Ennyit az olcsó vs drága cuccokról...
csak a lényeget nem értetted meg
Jogos. És is szeretek ár/érték arányban vásárolni. Néztem épp a tegnapi Hungaroringi galériát és pislogtam, hogy több százezrek gurulgatnak (csak a ruha/sisak) :)
Köszönjük az igen konstruktív hsz-t, mindjárt lemegyek az udvarba leszüretelni a pénzfát, aztán beugrok veszek az első útbaeső boltban 90-100k-ért csizmát és hasonló áron sisakot randomra, hátha kibírnak egy darabban megint 2 ill. 4 évet.

Ja hogy nincs pénzfám és egy 13 éves motorral járok? Hopsz.

Ezért ám érdemes volt hozzászólnod.
Megjött a HJC-m a LIDS direct-től. 5 nap alatt. Ebben volt egy hétvége. Nem tudom ki ajánlotta, de nagyon köszi. Itthon még ultra nagy akcióban is közel 50 a sisak és akció nélkül karcolja a 70-t most szállítással, ajándék! plusz sötétített rostéllyal volt 31 ezer!

Ajánlom mindenkinek ezt a boltot.
jótanács nincs csak kötözködés
30 ezer futásnál jóval 500ezer felé költesz benzinre, ha hozzávesszük még a járulékos költségeket megközelíted a millát
aztán megy a rinya +20ezrek miatt?
ár ?
Sziasztok!

Csizmám sajnos rohamos gyorsasággal adja meg magát (apróságok és nem éppen apróságok (pl. beszakadt talp, ami telemegy murvával és felszívja a pocsolyákból is a vizet ) eddig is voltak, de az utóbbi 2-3 hétben elkezdett lejönni a jobb talp és a lábfejnél mindkettőn feslik fel a varrás). Július közepén-végén pedig egy hosszabb túrát terveztem volna...

Mit javasolnátok?
- alkalmanként pályázok just-for-fun elven, és sokat túrázok
- alaposan protektorozva, sípcsontnál is, hátul Achilles-ínnél is, csavarodás ellen is védjen
- ki lehessen alkalmankénti pár km gyaloglást is bírni benne, másztam már hegyoldalt is benne
- kisebb esőben még ne ázzon be
- tartós, tovább bírja, mint a jelenlegi a maga 3-3.5 évével és 30k km-ével
- 200 EUR alatt vagy annál max csak kicsit több. Talán Bécsújhelyre a Bike Expertbe kimegyek még érte, ha itthon csak sokkal drágábban kapható.

Amiket néztem:
- Gaerne GRW dry
- Sidi Vertigo Tepor
- Forma Ice
Ezek a Bike Expertes ár alapján is eléggé a költségvetés tetejét feszegetik, de jobb hírben állnak és kép alapján bizalomgerjesztőbb a boka-védelmük. Esetleg még valami?

Illetve ha már Bike Expertig kimennék, lassan a sisakom is cserélni kéne:
- üvegszál (eddig könnyű)
- napszemüveg (na ez a kettő együtt már...)
- szemüveg beférjen
- jó kilátás
- dupla-D erősen preferált
- hagyományos szivacs preferált, pumpás tartósságában kevesebb a bizalmam...
- 50-60 kHUF / 200 EUR alatt

Amiket eddig találtam:
- Probiker SRX5
- LS2 396 (mínusz dupla-D és pumpálós)
- s ennyi pedig sokat átnéztem, hiába van 35 kHUF-tól már üvegszálas, meg 20-tól napszemüveges, de üvegszálas ÉS napszemüveges vagy egyáltalán nincs, vagy ettől a kettőtől eltekintve csak 70-80 kHUF-tól...

Kösz!
Szerintem szerencse is. Estem kordurában lemállott rólam és semmi bajom. Hazamotoroztam.
Eladó 42-es csizma. Az állapota kitünö az ára 15000ft.
Méret lemaradt:

Five XL de inkább L
Kabát sok XL 100 kg és 190 cm körüli személyre
csizma 43-as
Five kesztyű új : 20,000
Alpin kabát 2x használt: 20.000
TCX csizma 2x használt: 40,000
Shark RSI "M" 35.000

link
Személyes próbát javaslok. Én kesztyűt rendeltem. A bal tökéletes, a jobbnak a protektora töri a bütykeimet. Egymásmellé téve látszik, hogy szarul van összevarrva . Csak rövid gurulásokra használom.
Sziasztok!

Proanti cuccokat próbálta már valaki ?
Kesztyű és csizmában gondolkodok.

Köszi!
Üdv,
Gábor