Városba kellene, farmerhez? Akkor nézd meg a dainese 3 pántos térdvédőjét. Nekem évek óta megvan, hibátlan, nadrág alatt hordom, csak elég bő szárú farmer kell hozzá.
Igazából még azt sem döntöttem el, hogy milyet volna érdemes venni. Most azon a véleményen vagyok hogy érdemes volna egy profibbat venni, ami igaz drágább, de megbízhatóbb. A térdgép már biztosan nem férne bele a keretbe, de talán beruháznék egy felsőkategóriás térdvédőre, ami már jóformán átmenet a térdvédő és a térdgép között. Lenne neki egy (állítható) fém zsanéros csuklója. Nem tudom érdemes volna-e olyanban gondolkodni, amit csak pántokkal kell rögzíteni a térd elülső részére. Azok vannak körülbelül ebben a ~10.000 Ft-os kategóriában. Nekem volt korábban csak pántokkal rögzíthető (görkorcsolyás) térvédőm, aminél tudom, hogy a nap végére a pántok nagyon vágtak. Most egy belebújós (gördeszkás) térdvédőm van, amit igaz a nadrágon kívülre veszek fel, de az nagyon kényelmes és nem korlátoz a mozgásban.
A nadrágon belülre felvett térvédőnél - akár belebújós akár csak pántokkal rögzíthető - érdemes felvenni alá valamit?
Közepárkategóriánál egy Thor Force-ban gondolkodok, vagy egy felsőkategóriásnál egy EVS SX02-őn. Szerintem attól jobbra nem is nagyon van szükségem. Bár még mindig nem néztem szét teljesen a piacon; az Alpinestarsnak, Foxnak és a SixSixOne-nak is vannak térdvédői.
Köszönöm a véleményt. Egyik ismerős éppen most panaszkodott a Ufo térdvédőre ( nem biztos hogy pon ez volt az), hogy behajlított állapotban van egy gyenge pontja, ahol nála pont bement egy kő, eltörte a műanyagot és az beleállt a térdébe.
De ahogy néztem a Thor Force-ról készült videót láttam, hogy ott is csak tépőzárral kell rárögzíteni a térdre. Tehát, aminél tényleg a műanyag is körbe öleli a lábat, az a térdgép és annak borsos az ára. Amelyik árkategóriában én gondolkodok azokban csak ilyen akad, ahol pánttal kell a térd elülső részére rögzíteni a védőt és kész. Ha például hátulról csapna oda egy gally, akkor azt mindenképp érezném. Valamint, akkor ezekből a fajta a térdvédőkből a drágábbakhoz képest, pont a térd kifordulását megakadályozó rész hiányzik ?
nekem ilyen van vagy 5 éve: link
akkoriban lehetett olyan 6-7ezer ft
most kezd a gumis része kinyúlni, de még teljesen jó
nem kevés karc van rajta
nadrág alá nemigen lehet felhúzni, igaz azt nem is szeretem
Legutóbbi motorozás alkalmával, amikor nagyobb gázzal belementem 1-1 pocsolyába felcsapott a víz és átázott a szövet nadrágom, így elgondolkodtam azon, hogy vennék egy cross nadrágot, ami a nem ázik be. A néhány száz forintos (görkorcsolyás) térdvédőm is eléggé lelakott, így gondoltam, hogy 2 legyet ütök egy csapásra. Viszont megtudtam, hogy a cross nadrágba belerakott térdprotektor nem nyújt kellő védelmet.
Érdeklődnék, hogy kinek milyen térdvédő vállt be. Ha már kiadok érte pénzt, akkor legyen megbízható, kényelmes. Maximum a Thor Force áráig mennék el a ~30 ezer forint. Érdekelnének a szempontok is. Nem csak gumi pántok fogják oda a lábhoz, hanem belebújós vagy ahogy a Thronál láttam a műanyag is körbe öleli a lábat, amolyan térdgép szerű. A csizmába hogy lehet belehúzni vagy bele kell-e.
Készülnek még méret után kesztyűk, csak meg kell találni a megfelelő kisiparost. Valószínű nem lesz olcsó, de ilyen szélsőséges esetben valószínűleg még így is megéri.
Asszonynak extra pici keze van, már több boltot végigjártunk és az XS-es kesztyű is nagy a kezére, gyerek kesztyűk meg nem igazán vannak. Tud valaki valami tippet adni, hogy milyen márkát keressünk és hol?
Sziasztok!
Volt itt már régebben téma, de sajnos nem találtam visszaolvasva, így megkérdem! Az új pleximről mosás közben középen elkezdett lejönni egy foltban a védő réteg, körülötte pedig bemattult! Mivel bírom a legkíméletesebben leszedni ezt a réteget? Elkezdtem mosni körben, de már kezdett karcolódni. Van valami oldószere?
Itt az apróban szokott lenni hirdetés, én tülök vettem (1000 Ft/db postával) és elégedett vagyok vele.