Ami a kabátok túlnyomó részében mint gerincvédő található, az nem más, mint egy 1cm vastag polifoam méretre vágva. Az megint más kérdés, hogy az a méret igazán semmire sem elég. Tehát bármilyen kabátot úgy illik vásárolni, hogy viszed a grincvédőt magaddal és azzal próbálod fel.
Aki meg rábízza magát arra a polifoam darabra, az meg is érdemli. A legolcsóbb gerincvédő is jobb, mint az a semmiség.
Nem csapatom neki, normálisan közlekedek városban leginkább. Eddig egy sima bőrdzsekiben nyomtam, de most már hogy gyűjtöttem egy kis pénzt akarok valami normálisat is venni. Akkor azt mondjátok a külön gerinc protektor jobban megéri, mint ami benne van eleve a kabátokba? Sajnos ez így akkor megint rátesz plusz 20-30ezer forintot.
ha nem külön protit használysz soha nem lesz elég hosszú. A lényege az lenne, hogy védje a gerinced, teljesen a farcsontig. Ha valahol törik te tolókocsizol.....nekem a 150.000-es kabát alatt is ott figyel egy Forcefield gerincproti.A páromnak is. Túl sok balesetet láttam már, ahol kellett volna.
Előtte Shox volt amit a motorhoz adtak a kereskedésben!
Odaadtam a keresztfiamnak,mert robogóra még elmegy!
Amúgy egy rakás szar protektorostól 25 ezer HUF-tól!
Inkább jéger alsó-felsőben motorozom!
Láttam Hayabusást Shoxban!
Igénytelen,és felelőtlen figura!
Ne vegyen 200 Le-s motort,ha a testi védelemre nincs pénze!
Nem "rajoskodni" kell!
Laxius!
Nekem 2008-ban volt egy komolyabb közúti balesetem!
Bering volt rajtam,és a műszaki szakértő is megállapította,hogy nagyon sokat felfogott az csapódáskor! :(
Eladók: EREDETI !(Nem papír címkés)
Five RFX sosem használt,csak próbált 2XL-s sportkesztyű!
25 e.HUF.
UFO nem használt gerincprotektor!(Csak PRÓBÁLT)
180-190 cm-s emberkére.
Kb. 15 e.HUF-ra gondoltam!
Mert gondolni szabad!
Én 185 vagyok,és kiváló!
Kissé elbizonytalanított a sok eltérő vélemény, lehet végül mégis egy dzseki mellett fogok dönteni. Bering márkát néztem ami jónak tűnik, ott ilyen 80-ezertől már vannak olyanok, amiben van CE gerincprotektor is. Csak azok a fránya anyagiak ugye
Hát én sem vettem a baleset után újat, ezt meg elvitte a biztosító.
Nem állítom, hogy a mostani hálós dzsekim jobb, de azt legalább utcára tervezték...
És még sok hasonló szerencsét neki a szerencsétlenségekben :)
De hogy ez miért nem mérvadó. Exemmel 120 körül csúsztam mikor rámhúzta magát egy kamion, rajta nem volt semmi védőruha. Sors iróniája, hogy épp a Shox-ba tartottunk neki venni teljes felszerelést :)
Nekem a Shoxos textil kabátom és a nadrágom is szétszakadt, de a protektorok megtették amire hivatottak. Legfőképp a térdemért és a lábfejemért vagyok NAGYON hálás. A ruhán kívül semmi bajom nem lett. A hátsó utas angyala összejátszott az enyémmel, és úgy terelgették őt a levegőben, hogy végig rajtam pattogjon, az aszfalt szinte csak velem érintkezett... egy picit meghorzsolódott a térde alatt... :) De ebből nem az a tanulság, hogy nem kell a hátsó utasnak felszerelés. A protektor inget nem erre találták ki, még akkor sem, ha én kb 4ezer km-en keresztül használtam közútra
Bátyám most csúszott el nemrég egy olajfolton Budaörs környékén egy körforgóba.
Azt mondta kb 30 al ment és csak a dainese protektor ingje volt rajta amit hozattam neki és semmi baja nem lett hál Istennek se neki sem az ingnek.
Én estem benne városban, szerencsére nem csúsztam az aszfalton, de a vállánál így is elpattant egy pillanat alatt a hálós anyag. Krossznál más, hiszen jó esetben homokba, sárba esik vele az ember, meg kívül van rajta egy mez is még.
ITT
Kabát
Nadrág
Aztán majd veszel még gerincprotektort ha lesz pénzed. Én életemben nem hordtam. Persze az én felelőtlenségem. Esni is estem már jó párat.
De van az is olcsón:
Gerincvédő
Megúszható az egész 45.000-ből......
Forcefield Pro L2K
Ennél tudtok olcsóbb beszerzési forrást esetleg? Köszi!
Aki meg rábízza magát arra a polifoam darabra, az meg is érdemli. A legolcsóbb gerincvédő is jobb, mint az a semmiség.
http://www.kepesmotor.hu/bor_k...
-túrázol a Shox 15.000 Ft-os szellőzős nadrágja és a 16.000 Ft-os szellőzős kabátja tökéletesen megfelel. Nem drága, a melegben komfortos.
-Ha csapatod neki akkor pedig mindenképpen bőrruha.
A protektor ing jópofa, de inkább a terepmotorosoknak való. Persze csak szerintem.
Alpinestars GP pro és five RFX1 kesztyű:
Ide kattints
Odaadtam a keresztfiamnak,mert robogóra még elmegy!
Amúgy egy rakás szar protektorostól 25 ezer HUF-tól!
Inkább jéger alsó-felsőben motorozom!
Láttam Hayabusást Shoxban!
Igénytelen,és felelőtlen figura!
Ne vegyen 200 Le-s motort,ha a testi védelemre nincs pénze!
Nem "rajoskodni" kell!
Nekem 2008-ban volt egy komolyabb közúti balesetem!
Bering volt rajtam,és a műszaki szakértő is megállapította,hogy nagyon sokat felfogott az csapódáskor! :(
Five RFX sosem használt,csak próbált 2XL-s sportkesztyű!
25 e.HUF.
UFO nem használt gerincprotektor!(Csak PRÓBÁLT)
180-190 cm-s emberkére.
Kb. 15 e.HUF-ra gondoltam!
Mert gondolni szabad!
Én 185 vagyok,és kiváló!
Kissé elbizonytalanított a sok eltérő vélemény, lehet végül mégis egy dzseki mellett fogok dönteni. Bering márkát néztem ami jónak tűnik, ott ilyen 80-ezertől már vannak olyanok, amiben van CE gerincprotektor is. Csak azok a fránya anyagiak ugye
az egyik legjobb ha nem a legjobb márka
Nem állítom, hogy a mostani hálós dzsekim jobb, de azt legalább utcára tervezték...
De hogy ez miért nem mérvadó. Exemmel 120 körül csúsztam mikor rámhúzta magát egy kamion, rajta nem volt semmi védőruha. Sors iróniája, hogy épp a Shox-ba tartottunk neki venni teljes felszerelést :)
Nekem a Shoxos textil kabátom és a nadrágom is szétszakadt, de a protektorok megtették amire hivatottak. Legfőképp a térdemért és a lábfejemért vagyok NAGYON hálás. A ruhán kívül semmi bajom nem lett. A hátsó utas angyala összejátszott az enyémmel, és úgy terelgették őt a levegőben, hogy végig rajtam pattogjon, az aszfalt szinte csak velem érintkezett... egy picit meghorzsolódott a térde alatt... :) De ebből nem az a tanulság, hogy nem kell a hátsó utasnak felszerelés. A protektor inget nem erre találták ki, még akkor sem, ha én kb 4ezer km-en keresztül használtam közútra
Azt mondta kb 30 al ment és csak a dainese protektor ingje volt rajta amit hozattam neki és semmi baja nem lett hál Istennek se neki sem az ingnek.
Keresek Bőr Kabátot 52-s méretben. (187cm 90 kg)
Piros-fehér-fekete vagy fehér-piros kombinációban.
Ha valakinek van ne tartsa magában....