Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon jól fogja a fejem, nem párásodik, plexi nagyon jól zár. Dupla D-s csat van rajta: egyszerű és nagyszerű. 150 fölött kezd hangos lenni, a légterelőnek van egy jellegzetes hangja, bőven belül van az elfogadható kategóriában szerintem.
Karbon-kevlár a héja, szóval elég strapabíró cucc, nem egy gagyi thermoplasztik fos, meghát épp ezért könnyű is, 1,3-1,4 kiló az egész.
Ugyanakkor macerás rajta plexit cserélni, sokáig tart, puszta kézzel nem is lehet, csak egy kis szerszámmal, amit adnak is hozzá (csak egy kis műanyag szar). Fokozatmentesen nyitható a plexije: csak teljes nyitott és teljes zárt állása van. Szerintem ez leginkább a szemüvegeseket idegesíheti, mivel hiába a páramentes plexi, a szemüveg akkor is bepárásodik és nem árt ha résnyire ki lehet nyitni. Viszont nagyon jó az első szellőzője (orrnál), pillanatok alatt leszedi a párát a szemüvegről.
Célszerű olyat venni, ami kicsit szűk rád: így rendesen rátágul a fejedre és nagyon jól tart majd. Ezt már pár nap után érezni: kényelmesebb, könnyebb felvenni, ugyanakkor nem mocorog a fejeden ha lépsz egyet 2-300-zal. Áramvonalas is, úgy értem nem rángatja a szél mindenfelé a fejedet.
Csomó minden függ a fejformától, azt javaslom, nézz el a Parillához, nagyon segítőkészek. Próbálj fel mindent, és meglátod. Replikákból nem volt nagy a méretkínálat, de rendelésre hoznak.
Ilyenben 2-3 éve MotoGP-ben versenyeztek, szóval nem hiszem, hogy elégedetlen lennél vele.
Ugyanakkor nem egy Shoei vagy Arai, azok szebben kidolgozottak, precíebbek, gondosabban tervezettek. Drágbbak is 40-100 ezer forinttal.
Suomy Spec 1R-ből a sima egyszínű 65 ezer, a replika 79 ezer, a plexik 10-14 ezerbe kerülnek.
Ennyit fütyülve megér, nekem legalábbis.
Riszpekt
nekem dainese van és teljesen jó, csak egy kicsit nehezen veszem fel rá a bőrkabit... 46os méret
gerincprotit én UFO-t vettem, két oldlara is flexibilis, és körkörösen behajtható, a SHOX-ban volt 19.990. Teljesen szétosztja a gerincre mért ütést.
és meg vagy vele elégedve? én még gondolkodom rajta, de lehet h HJC lesz belőle, de ez még a jövő zenéje, ami kb még 2 hónap!
akkor majd légyszi ird meg h mi jot láttál!
köszi
Sziasztok!

Van valakinek valami tapasztalata a HJC FS-10 sisakjával kapcsolatban?
Drakula!Farcsontig érö gerincvédös+derékvédös protektor mellény Spiko majdnem fél árban!Ha érdekel dobok fel egy fotot!
65 ezerért természetesen egyszínű Spec 1R-t kapsz. Én egy lakk feketét választottam, sötét füst plexivel. Nagyon törvényen kívülien néz ki
21.000-ért már Daineset kapsz. Nem kell mondanom, hogy annó ez az olasz cég kezdett el előszőr gyártani gerincprotikat... ha jól tudom. Amúgy hasonlóan néz ki
Sztem vegyél Zandona-t a Super Zone-ban. Nekem megvan 2 éve és egyszer már megvédett egy elég komoly sérüléstől.(lásd a sérülést a protektoron) Elég nagyot sikerült esnem a Pilicssévi Crosspályán egy 250-es YZ-vel..... Ja azt tudni kell kb még 4-5 napig fájt a hátam utána... Mi lett volna gerincvédő nélkül

Ja én anno vettem 20ezerért.
én spec 14ért vettem a shoxban kenguru gerincprotektort, és tökkéletes (bár a dolgát még nem végezte), de minőségi cucc, ennyiért megéri!
Dark én szombaton megyek.. utána tudok infózni!

de addig még énis kiváncsi lennék! mert türelmetlen vagyok
a suomy engem is érdekelne a parillánál, de ott nem láttam ennyiért. egyébként nagyobb a bukó választék mint ami a neten van fent? szivesen lekukkantanék, csak nem akarok falsch-ra lemenni...
köszi mindenkinek
én nem zárnám ki a Laser-t , nézd meg mind2t....
gerincvédő 20-35 között van ami biztos jó már...márkák pl. spyke vagy spidi..olyat vegyél ami egyben vesemelegító is...és ami teljes hátat farokcsontig fedi...
Szia(sztok)!

Köszi a választ.
Szóval azt mondjátok,hogy HJC...Oksi.
És mi a helyzet a gerincvédős témával?

Üdv
Sisakokra volt valami akció!? Megjöttek már az uj modellek!? Mert én a hétvégén megyek Spec 1 ért, csak a honalpjukon mindig ugyan az van!
Sőt! 65-ért Suomy Spec 1R Parillánál Kecskeméten. Múlt héten vettem és sztem észbontó ennyi pénzért.
Ha nekem kellene választani akkor HJC.

Az érvem: A Shark S800-as már nem mai konstrukció és az anyaga thermopastik nem rossz de nem a legújabb és legmodernabb anyagok közé tartozik.
A HJC-nél viszont ennyi pénzért már majdnem csúcsmodellt és új fejlesztést kapsz üvegszál+kevlár vagy ha akciós akkor carbon-kevlár keverékben.

Amúgy hasonló a két sityak a Sharkról még elmondható hogy 1 picit zajos viszont nagyon jó a szellőzése bár nem zárható mind a 4 szellőzője. (télen zavaró lehet)
Mindkettő páramentes karcmentes plexivel, kivehető béléssel meg miegymás van ellátva, de ugye az anyag az sokat számit .......

Szóval én HJC-t vennék
HJC mindenképp, S800 komoytalan cucc sztem.
gyerekek: 65 pukiért HJC vagy s800as SHARK?
Szia!

A Lazer sisakokról nem sokat tudok, igy arrón nem is rinék semmit, de ha a topikban 3-4 oldalt visszagörögsz kapsz némi képet a jó sisakokról. És ott volt alternatíva is olcsó de elfogaható minőségre is.

Lásd HJC sisakok.
HJC Helmet
Sziasztok!

A segi­tsegeteket szeretnem kerni 2 dologban.(Meg zoldfulu vagyok @:) ) A velemenyeteket szeretnem kikerni a Lazer sisakrol (FiberPro GL ).Vagy esetleg valami hasonlo kategorias sisak.(Vagy mit tudnatok ajanlani,ami jo minoseg es elerheto aron van ) A masik pedig,hogy milyen markaju,ti­pusu gerincvedot tudnatok ajanlani?(Vagy esetleg ilyen "melleny" protektort? @:S ) (Valamit,ami minosegre is okes es arban is jo)
Ja bocsi,azt nem i­rtam,hogy turamotorozashoz...@:)
Koszi elore is.
Udv
Hali leamortizáltam a csizmám és szükségem lenne egy másikra. Kinéztem egy Swift Dura-tex-et elég szimpatikusnak tűnik. Ha valaki tud róla valami tapasztalatot azt kérem hogy ossza meg velem.
Helló DévV!Nekem van egy Spiko protektor ingem eladó,1 alkalommal viseltem,új ára 38000, 25000 ért ha érdekel!Jövő hét végén hozzák vissza,elvitte egy motoros barátom Erdélybe megmutetni valakinek.Ha vissza hozza dobok fel egy fotot vagy hivj a 20/3211550 számon!Bár tudok mutatni egy ilyet mert a nejemnek is ilyen van!
Benne volt az E betű is?