beépített napszemcsis sap már elég sok van sztem.... legalábbis az új Airoh kobakok legtöbbjében már van A sötétített plekóval nekem csak annyi lenne a bajom hogy az én bukómon nem olyan egyszerű cserélni mármint nem ilyen pikk pakk művelet így marad a 800 HUF os "munkavédelmi" napszemüveg ami totál vékony mert nincs keret ... nem is érezni hogy rajtad van... nekem az nagyon bejött eddig...
Jah és a Louis.de -n láttam most leárazva ilyen beépített napszemcsiset... esetleg nézz szét ott is...
Igen, bármilyen meglepő nekem ekkorka fejem van. Próbáltam a sima S-est (még annó AGV-ből) de az lötyizett, konklúzió XS kell és kellett. Viszont fozonja válogatja ugye ezeket a dolgokat, meg hát más lehet az ergonómia is, így mindeképpen fel szeretnék próbálni legalább egy XS és S-es sityakot is Soumyból mielőtt megrendelem.
Amúgy milyen meglepő én is Spec 1R-t néztem ki magamnak. (és most te is azt ajánlod)
Sziasztok!
Valaki segítsen már, hogy lehet nézni élőben az Eurosport-on nézni a MotoGP-t? Mert holnap és ma is dolgozok és itt nincs a munkahelyen Eurosport csak internet!
Köszi
Köszi a szives felajánlást Gószt
De gondolom nem egy a koponyaméretünk. Azért akartam itt környéken próbálni, hogy ne kelljen kecsóra utaznom a sityakért. Itt kiválasztom próbálgatom és kedvező árért Parillától csomagfordultával lerendelem. Jó kis terv csak igy nem jön össze.
De úgy látom ez nem fog összejönni mert igy nem tudom, hogy mennyire illene a sityak a fejemre és hogy méretben mekkora is kellene. Mondjuk AGV-ből XS-es volt a méretem. De azért próba nélkül nem rendelnék le egy 80 ezres sityakot.
Debrecenben egyet tudok, ha felpróbálod az én sisakomat. : )
Vásárolni meg a Parillától érdemes Suomy-t de az meg Kecskeméten van. Én most rendelek tőlük láncot meg fékbetétet.
A lényeg hogy mikor felveszed kényelmes legyen. Persze az arcod nyomhatja igen de máshol ne nyomjon. Aztán mikot felvetted és felnyitod a plexit, fogd meg az alsó részén és rántsd meg jobbra-balra (nem kell letépni persze a fejed ). Egy enyhe pici mozgás megengedett max 0,5cm de többet nem kéne hogy mozduljon a fejeden. Akkor keress inkább másikat fazont vagy méretet, ami jobban felveszi a fejformád vagy ami szűkebb. Ugyanigy mozgasd meg le-föl is.
Aztán amire érdemes figyelni hogy a csatokat milyen könnyű nehéz bezárni nyitni mennyire lehet praktikusan állítani a kis pántot. A szellőzésre milyen lehetőségek vannak. A kis szellőzőjáratok kellőképpen zárhatók-e, és ugy is maradnek-e ha bezárod nem lötyög meg ilyenek
Figyelj még a plexi lezárójára is, azzal is szokott probléma lenni, ezek minde nem nagy gondok de összeségében zavaróak lehetnek.
Ha valaki tud SOUMY forgalmazó, vagy beszerző helyet DEBRECENBEN és környékén akkor irjon!
Nincs tapasztalatom de azoknál ahol kivűl van a napszeműveg jól nézd meg a tartósságát ne nyaklódjón a szemed elé akkor is amikor nem kell. Talán az is szempont hogy kivül lévő jobban koszolódik...nem tudom melyikknek hol van...
Méretnél hagyd a fejeden és nézelődj a boltban ....a pofádat nyomhatja de máshol ne szorítson...
A többit mondják a többiek itt...
Tetszenek ezek a HJC FS-10 ek és tényleg van 50 körül napszemüveges.... eddig ez a befutó... meg is nézem, hol tudom felpróbálni...
Mire kell figyelni sisak próbáláskor azon kívül, hogy beleférjen a fejem?
Sisakvásárlással kapcsolatban, a Kelomotor honlapon HJC belső napszemüveges sisak FS-10 modellek 47200-52500ft-ig van, kép,leírás van róla. Nagyon vadászpilótás!
Én is vásárlás előtt állok nekem az FG-14 -es széria jön be,bár én szemüveges vagyok nem hiszem a belső plekót tudnám használni igaz nekem a szemcsim sötétedik fényre
Nekem GREX sisakom volt-van több évig, szerkezetileg ,gyorscsattal, plexi lehajtó mechanikával a mai napig semmi bajom nincs egyedül a belső kárpitozás ment rongyá, igaz kis köbcentis motorhoz használom.
Ha valaki tudna DEBRECENben vagy itt a környékén olyan boltot ahol Soumy sityakot tudok próbálni és vásárolni az legyen szives ossza meg velem az infóit!
Hát nem is tudom, megoldás lehet a napszemcsi de van akinek nem jön be.
A peépített lehajtható kis plexivel is az a baj hogy vannak akiket ez egyszerűen zavar.
Igy marad a 3dik megoldás kb 10.000 Ft-ért lecseréled a plexit egy vadító sötétített vagy szinezett darabra.
A Caberg jó márkának számít (ebben az árkategóriában), 50e Ft alatt kapsz zártat, amiben a plexin belülről lehajtható uv szűrős napellenző van. Nekem ilyen volt felhajtható típusban (most 55e Ft), azért adtam el, mert zajos volt, viszont minőségben, védelemben megfelelő. A zárt caberget több ismerősöm használja, én is próbáltam, tökéletes minőségben, hasznos a lehajtható napellenző, de én egy kisebb márka csúcskategóriás sisakját választottam, napellenző nincs benne sajna.
ok, persze napszemüveg is megoldás, de ha találok elfogadhatő minőséget ilyen kis lehajthatő plexivel (plexin belüli) akkor inkább azt veszem... de majd kiderül, nézem a netet... találok konkrét márkát/tipust mejd kikérem a véleményeteket :)
Nemtom melyikre gondolsz konkrétan. Ami a beltérbe lehet lehajtani a szemed elé? Vagy a plexi elé? Mert ilyet még nem láttam. Szerintem fölösleges ilyennel macerázni. Én pl utálom a napszemüveget, de barátnöm meglepett egyel tavaly szeptemberbe mert az őszi nap midig olyan buzin sütött hogy volt ugy utszakasz hogy kajak semmit nem láttam. De isten dolog ez a napszemjoe! Pedig é nutálom de sisak alá felveszem ha indulok és látom hogy buzi nap van. Faszán illeszkedik a fejre, tartja a sisak. Igaz néha párásodik de megigazitod kicsit kijjeb és jo lesz. 3500 huf volt teszkóba OZZY. Nekem nagyon bevált. Azota ha nap volt nem is mentem nélküle moccozni. Zsebbe faszán elfér. Meg faja 180 al nyitott plexivel menni! csak aztán nem gyöztem a szemüvegrölkaparni a bogarakat. Meg azért parás mert benyelhetsz simán egy darazsat! De egyszer ki kell probálni!
bocs, nem arra a napellenzőre gondoltam, hanem lehajtható sötétitett kis plexire a szem elé... mittom én annak mi a neve
Amire én gondolok annak van valami hátránya?
Netet böngészem már egy ildeje, qurva sok sisak van fent szerencsére... tovább nézelődök, köszi
Napellenző? Az csak a krossz, meg az enduro sisakokba van. Szerintem turázásnál cibálná a fejed. Habár attol függ milyen motorra is kell? Az elöbb azt emlitetted hogy zárt kell. Az elöbb felsoroltakba találsz ennyi pénzért. Napellenzö helyett inkább vegyél egy sötétitett plexit. Erre is sok okosságot találtak már ki. sötétitö foliákat, stb, olcsobb okosságokat. Mert ha sötétbe mész semit nem fogsz látni a plexibe és ilyenkor vinni kell magaddal a simát aztán cserélgetni.5-15 000 ért már minden sisakhoz lehet kapni sötétitett plekót.
Szerencséd, mert 50 000res kategoriában azért elég sok sisak van! Amit én tudnék ajánlani ilyen árban, Shark, Suomy, Nolan, AXO, HJC , Lazer. De vannak Shoei Araiban is ilyesmi ár körül sisakok, persze azok a maga márkályán belül a legalso kategoria. (persze az is jobb sokszor mint másnál a legnagyobb) AGVt viszont nem ajánlom, ilyen árkategoriában, mert mint azt már itt a fórumon is irták, és tapasztaltam is, nem igazán minőség. Kivéve a csúcskategória. De azért az AGVnél iselkérik a 100 fölötti árat! Szerintem ezek kozül a márkák közül már fogsz tudni választani. Ennyi pénzért már egy jó középkategoriás sisakot találsz. Pontos árnak meg márkán belüli megnevezésnek érdeklődj utána neten, vagy motoros boltokban.
Csak nem valami ismert neki a neve itt nálunk...