Hát, azért két póló meg egy pulcsi még nem egy olyan hűderohadt vastag valami. És eléggé passzent a bőrcucc. Nekem nem mászkálnak benne a protektoraim. Ha gerincvédőt benyomom alá, (direkt úgy vettem, h rajtam volt a teknőspáncél) akkor "tapad" rendesen. Úgyhogy etéren sztem nincs vele baj, nekem ez a tapasztalatom.
Hát je lehet de azért ha a bprcucnak nem vezsel alája enyi ruhát akkor zok a protektorok nem ugyanott leszek ha nyáron mész vagy esetleg buksz!!! Talasztalat nekem csak egy corduró gatyám meg hosszú fazonu zsekim van és hát elég mászkálnak össze vissza a protektorok nem mindig ott vannak foleg ha még a ruha bélése sincs bene akkor főleg nem de ha sok a ruha lata akkor joban állank.
Bőrnek is alá lehet öltözni. Olyan 8-10fokban ha aláveszek 2 pólót, és egy pulcsit, és rajtam van a gerinc protektor, meg nadrág alá egy tréning nacit beveszek, akkor nem szoktam fázni. Nyáron meleg, ha megállsz, de menni kell:) Akkor nem tűnik fel.
Nekem van bőr is meg cordura is.
Mind a kettő baromi meleg nyáron,a bőr hidegebb télen.
Nehezebb felvenni a bőrt,mert általában passzosabb szabású,viszont jobban véd,nem csúszkál benne annyira a proti,csúszáskor kopik.
Bőr alá max 1 pulcsit tudsz felvenni,de úgy már elég szűkös.
Estem már cordurában,bajom nem lett,de a kabát elolvadt a csúszástól. Mindkettőnek megvan az előnye,én ha most kéne vennem ruhát,bőrt vennék,kétrészes összecipzározhatót (ilyen van most).
srácok, ez a cordura vs bőr téma kéthetente előjön, olvassatok vissza, sokan írtak sok okosat.
az, hogy a bőr nem kényelmes túrázáshoz, nem igaz. csak olyat kell választani, ami jó rád. vagy kell rajta alakítani. biztonságosabb és tartósabb nincs!
az ár az mind1, mert mind a kettő 100ezer forint körül mozog!!! egy 250es banditom van, de 1 év mulva szeretnék venni egy 600as cbr-t. Engem az érdekelne hogy a bőr mennyire meleg nyáron, mennyire hideg télen. tudom a cordurának alá lehet öltözni, van benne thermo bélés meg ilyenek... A bőr mennyire kényelmetlen. turázgatáshoz nemtom ti mire gondoltok. Nem pályázni szeretnék, hanem mondjuk lemenni balcsira, bejönni munkába emg ilyenek. Szóval ezert nem tudok dönteni...
Nekem kétrészes bőrruhám van. Szvsz jobban egybetart mint a cordura esésnél, persze kevésbé kényelmes, meg érzem hogy tart a ruha, de én ezt szeretem. Ha csak túrázol normálisan, akkor sztem cordurát vegyél. A bőr a vizet annyira nem szereti.
Tehát a bőr ellen, hogy kevésbé kényelmes, kevésbé bírja az esőt, ellenben ha taknyolsz egyben tart jobban, és a csúszást is jobban bírja. Asszem egy csúszás után a cordura eléggé kuka téma. De, a kétrészes bőrnek még előnye, hogy nyáron kisebb utakra (haverhoz átmenni, vagy ilyesmi) feltod venni csak a dzsekit. Bár egy térdvédő akkor is ajánlott a farmerra.
most akarok venni, én első kabátnak, nadrágnak cordurát fogok választani. Túrázáshoz szerintem kényelmes, vízálóbb, szelözőbb mint a bőr. Erre a célra praktikusabb, állíthatóbb (kar, derék) több jópofa zsebekkel. Ha sportmotorom lenne ill. pályáznék bőrt választanék...ill. 2. tartalék kabátnak bőrkabátot vennék...
Nekem ahhoz a v.kihez lenne egy kérdésem aki a bőr cucc és a cordura között vacillált!! melyik mellett döntött? miért? megérte-e? lécci irjátok már le a véleményeteket, hogy melyik a jobb
Kényelem
praktikum
biztonság
stb, stb... szempontjából!!!
Nem pont Shark a nyerő, v.mi olyan bukót szeretnék ami 50 ezer ft körül van... Azert gondoltam a shark-ra, mert csak jot hallottam róla + kegyetlen jól néz ki. Ha esetleg van Lazer 60ért az is belefér, csak hol lehet kapni?? vagy ilyen árba mit tudtok ajánlani???
Ha kifelyezetten a Shark S500-as érdekel akkor nézd meg ezt : http://motoroscucc.van.hu/
Az oldalon kint van minden ami éppen van. S500-ból most 3 darab van egy M-es,kettö XL-es.Sajnos az AIR az XL-es,a másik ketö ALPHA és OMEGA kivitelü.De az ára nagyon faja : 26.000FT !!!
Érdemes kiugrani Dunabogdányba!
Én tavaly nyár végén vettem töle egy Shark S800-ast,ha jol emlékszem olyan 30-ért.
Tényleg frankók a sisakok,nem kamu,vadonat ujjak a plexin rajta a matrica,dobozban zsákkal nem használt.
Igaz van pár használt cucca is de azt irja az oldalon!
szerintem egy sima kopozit sisak nem ér ennyit. Én AGV karbon-kevlárt vettem ma akcióban a shoxnál, 80-ért.
A Lazer Karbon-kevlár sisakja 60K. A HJC kevlár-spectra üvegszál sisakja 53 a kelomotor-nál. Jobban megérik, szerintem.
full jófejek az eladók,elmondanak mindent,itt nagyon fontos hogy nem összekeverendő a rábeszéléssel :) Ha 2 órán keresztül probálgatod a cuccot akkor sem küldenek el a sunyiban,nagyon segítőkészek és korrekt az árképzés is :) Kisebb pénzű motorosoknak akik azért "szart" nem akarnak venni,mint én tökéletes :) Üdv :)
A ZF-9 Kast-om is D gyűrűs!!!! Marha kényelmes,jól szellőzik,kellemes anyagú a belseje is,kivehető mosható béléssel,full páramentes plekoval jön ki.A festése is igényes munka.Remélem segítettem :) Megéri! Nem kell +50-60 ezret kicsengetni egy névért (Shoei,Arai,OGK,stb..) Üdv
Mind a kettő baromi meleg nyáron,a bőr hidegebb télen.
Nehezebb felvenni a bőrt,mert általában passzosabb szabású,viszont jobban véd,nem csúszkál benne annyira a proti,csúszáskor kopik.
Bőr alá max 1 pulcsit tudsz felvenni,de úgy már elég szűkös.
Estem már cordurában,bajom nem lett,de a kabát elolvadt a csúszástól. Mindkettőnek megvan az előnye,én ha most kéne vennem ruhát,bőrt vennék,kétrészes összecipzározhatót (ilyen van most).
az, hogy a bőr nem kényelmes túrázáshoz, nem igaz. csak olyat kell választani, ami jó rád. vagy kell rajta alakítani. biztonságosabb és tartósabb nincs!
Nekem kétrészes bőrruhám van. Szvsz jobban egybetart mint a cordura esésnél, persze kevésbé kényelmes, meg érzem hogy tart a ruha, de én ezt szeretem. Ha csak túrázol normálisan, akkor sztem cordurát vegyél. A bőr a vizet annyira nem szereti.
Tehát a bőr ellen, hogy kevésbé kényelmes, kevésbé bírja az esőt, ellenben ha taknyolsz egyben tart jobban, és a csúszást is jobban bírja. Asszem egy csúszás után a cordura eléggé kuka téma. De, a kétrészes bőrnek még előnye, hogy nyáron kisebb utakra (haverhoz átmenni, vagy ilyesmi) feltod venni csak a dzsekit. Bár egy térdvédő akkor is ajánlott a farmerra.
Kényelem
praktikum
biztonság
stb, stb... szempontjából!!!
köszi mindenkinek
Az oldalon kint van minden ami éppen van. S500-ból most 3 darab van egy M-es,kettö XL-es.Sajnos az AIR az XL-es,a másik ketö ALPHA és OMEGA kivitelü.De az ára nagyon faja : 26.000FT !!!
Érdemes kiugrani Dunabogdányba!
Én tavaly nyár végén vettem töle egy Shark S800-ast,ha jol emlékszem olyan 30-ért.
Tényleg frankók a sisakok,nem kamu,vadonat ujjak a plexin rajta a matrica,dobozban zsákkal nem használt.
Igaz van pár használt cucca is de azt irja az oldalon!
A Lazer Karbon-kevlár sisakja 60K. A HJC kevlár-spectra üvegszál sisakja 53 a kelomotor-nál. Jobban megérik, szerintem.
vagy ennyiért vegyek másikat? milyet ajánlotok...
THX
Nekem pont van egy eladó 45-ös sportcsizmám! Louis márkájú, fekete-szürke.
Ha érdekel, írj!
Üdv!
Öket én is tudom ajánlani!
full jófejek az eladók,elmondanak mindent,itt nagyon fontos hogy nem összekeverendő a rábeszéléssel :) Ha 2 órán keresztül probálgatod a cuccot akkor sem küldenek el a sunyiban,nagyon segítőkészek és korrekt az árképzés is :) Kisebb pénzű motorosoknak akik azért "szart" nem akarnak venni,mint én tökéletes :) Üdv :)
Egy komplett felszerelést szeretnék vásárolni. Mit ajánlotok, hol nézelődjek?
Előre is köszi a segítséget!