Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De a rossz gyújtás időpont is? Majd ha holnap nem jövök rá akkor rakok fel videót E!
Akár mindkető is, de akár döglött tekercs is.
De olyan mintha tiltana. Ezt okozhatja a dióda kisülés? Vagy az hogy rossz időpontban van a gyújtás?
Persze, érdeme megtetnni.
De lehet csak azt fogod látni, hogy idétlenül villog, mert csak mondjuk minden tzedikre gyújt.
Az yilesmit szkópal lehet jól látni.
Ja megnézem. Vagy mi lenne ha stroboszkóppal levillogtatnám mert van itthon. Bolhán vettem több éve 400 forintért.:D
Dögöjjek meg, leDkereket írtam:)
Ennél a módszernél azért pindurit egyszerűbb, ha fogsz egy M10es 8,8as csavart, azt keresztüldugod a 17es dugókulcs likán, lekontrázod egy anyával, erősen öszehúzod, és fúrógéppel megforgatod a lengkerék anyán keresztül.

Persze, ha te szerecc copni, tolhatod is D:)
A gyertyát kiteszed vázra ahol testel rádugod a gyertyapipát berakod 1-be elkezded toli van szikra elkezdesz futni még lehet, hogy van szikra ha meg sprintelsz akkor már nemlesz szikra egyszer csak elfogy :) :D
Ha olyan a tünet mint ha letiltana akkor rossz a gyújtás.Motoplaton előfordul ha megdöglesztik csináltam már olyat énis :)
Köszönöm:) Fórumtárs segítségével sikerült találnom a szomszéd faluban eladó gyújtást valami GPR ről volt leszerelve. Ráraktam pöccre indult. Viszont most az a baj hogy húzom a gázt és nem pörög fel 4000 fölé kb olyan mintha letiltana. Kétlem hogy a gyújtás lesz mivel eredeti helyére tettem vissza a tekercseket nem nagyon lehet eltolni. Viszont a tankban véletlenül keveredett a régi benzin az újjal így bebarnult. Karbit kitisztítottam, lehet amúgy karburátor baja lesz...
miért zavar ez neked? hogy ha vki így keresi meg pénzt?
és nem véletlenül ba...tom az olyan gerinctelen embereket,akik munka nélkül mások kárára probálnak meggazdagodni..
mivel az eszeden kivül a hallásod is sérült(utobbirol sajnos nem tehetsz),ezért kérdezz meg egy hallo embert,hogy miért irtam szándékosan,hogy huje és nem hülye....de a lényegen nem változtat,egy megbizhatatlan,hazudozo,mindenbe ok nélkül beszolo marha vagy..
Huhúúha megyek ki énis megjavítom a szar motoplatjaimat! :D
1N4935 diófa ban benne, a farchild gyártmánya.
helyettesítője az fr 103, mintegy 30 kemény forint darabja:)
Megvan:)
Avagy, ha olyan nicnsen, meg lehet nézni az adatlapját, ma már minden alkatrész datasheetje elérhető, oszt hasonlót kell választani.

De nem hinném, hogy ott valami nagy hókuszpkusz volna, a diófa talán csak arra szolgál, hogy a megfelelő irnyű impulzus menjen csak a trafó felé.
(magyrul akár oda is rakhatták volna:)
Pont olyan amit kivettél.
Ricskó bazeg, ne legyél mán lusta végigbogarászni::)
VAlahol ott van.

Amúgy szerintem ott semmi trükk nem kell sima fatökü 4007-es elég mivel ez csak néhány volt
Az nagyjából már megvan de nem írja sehol milyen dijóda kell hozzája
jóóó okééé :)
Mit segítsek?

Van aki csak kárörvendeni jár ide, műszaki vagy akármiylen segítséget, kollegiális viselkedést nem lehet mindenkitől várni.

Egyszerűen ugord át és kész.
oké... segíts....
Az értelmetlen vitatkozáshoz két(kettő) ember kell...
Tökre ott van képekben, hogy mit kell csinálni . Ott van egy elméleti kapcsrajz is.

A jeledó voltakjéppen két tekercs, amik diódákkal és az egyk ágon egy soros ellenállattal vannak összedrótozva.
Ott van valahol az is hogy ö9nmagában csak a tekercseknek mit kell produkálni.
(had ne linkeljem be az összes ide vonatkozó képet, apáddal nézzétek át, elég egyzerűnek tűnik a hibafeltárás, vélhetően kibányászni a legnehezebb:)