Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az ideológia fontos 😆
Sokban, én pl. minden nap elmondom a sertéseknek és csirkéknek, hogy a nagyobb közjó érdekében fontos, hogy minél többet egyenek és egészségesen egy helyben állva ne pazarolják a drága takarmányt a környezetvédelem jegyében hanem az utolsó molekulát is hasznosítsák így minél hamarabb átélhetik azt a frenetikus örömöt amelyet az az eljárás okoz ahogy a tányérunkra kerülnek, ők ezt megértik és boldogoan várják ennek beteljesülését míg hiába állok ki az erdőbe oktató célzattal ezek a vadak fegyelmezetlenül nem hajlandóak végighallgatni hanem leléptek, na tehát ezért nem akarok vadászni mert azok az állatok nem érzik át áldozatuk szakralitását és úgy pusztulnak el, hogy fingjuk sincs mi volt jó nekik ebben. 🙏
mivel máscegy vadon éllő meg egy háziasított állat élete?
ez azért erősen rasszista hozzáállás
főleg úgy hogy a vadon élő is csak azért van hogy lelőjjék, elég melós azoknak a tenyésztése
a puska lövedék ereje nagyságrendekkel nagyobb, a nagyobb sebesség miatt
plusz az íjj 50 méteren túl már nem mindig pontos 100 méter felett meg rengeteg gyakorlást igényel
és valljuk be bármilyen vadat megközelíteni 100 méterre nem egyszerű
én a szomszéd macskáját alig bírtam ekkora távra megközelíteni 😂
Ja, és az íj már nem ilyen főleg amikről beszéltek mert azok némelyike lőfegyvernél is erősebb.
Persze herdálok ahogy bírok és ezért állatok is pusztulnak mert szeretem a húst erősen, de szórakozásból vadon élőket nem bántanék csak ha a megélhetésemhez lenne szükségem rá, egy ismerős dicsekedett pár éve, hogy milyen erős és pontos puskát vett és egy őzre ment rá fene tudja milyen messziről ahonnan pont seggbe lőtte amitől a mellkasán robbant ki az összes belső szerve és ez milyen jó dolog............háááát, nem nyűgözött le ez a határtalan bátorság.
az íj nagyjából ilyen.
100méteren belül érdemes megközelíteni, ilyen távolságból azért egy jávorszarvas is életveszély
azért ezt fura olvasni hogy azt írod hogy csak azt vegyük el amire szükség van, hiszen azért a herdálásnak egész magas fokán állsz, vagy azt hirdeted
Autentikusan csak kézzel lábbal körömmel kéne, némi megengedéssel max kés, dárda vagy balta, az vadászat na meg persze csak akkor ha szükség is van az elejtett vad részeire ha csak szórakozásból tesszük az gyilkolás.
én azt mondom az az igazi vadászat
amikor vannak olyan távcsövek amik megmérik a távolságot, meg mindenféle egyéb kütyükkel-alkalmazásokkal a szelet meg egyéb környezeti változókat és úgy állítja be a célkeresztet, és ezeknek a segítségével 1000+ méterről kilövik a vadat az nem vadászat......
Igen az utolsó mondatok listájában ez is benne van "szelíd ez bazdmeg" 😁
ezek a kis hősök csak magaslesből mernek lövöldözni
az usások azok azért zakkantabbak, álcaruhában kúsznak másznak kilométereket hogy le tudjanak nyilazni egy állatot
épp egyik nap volt hogy a mamit is lelőte az ember meg magát is 😁
ezekből a szűrt információkból meg kár is bármi következtetést levonni
amúgy ha felfegyverkezve megy az ember lopni már súlyosbító tényező, és egy akác szőlőkaróval is már fel van fegyverkezve
persze a lőfegyver egy kicsivel több bónuszpont, egész addig amíg nem használja, utána még több
Hát azt megnézném, amint azzal leterítesz egy feléd rohanó vaddisznót 😁
én ha most vennék első körben tesztelném ezt: https://www.mankung.com/websho...
valami noname dolog de ha jól össze van rakva nem lehet vele nagyot tévedni, igazándiból olyan egszerűek ezek hogy a garázsban össze lehetne rakni egy hasonlót
de ha maradnék a minőségnél relatíve olcsón akkor ezt választanám: https://magyarijasz.hu/Barnett...
Dehogynincs, de mivel maga a tartás is erősen súlyosbító körülmény így mégsincs, igen ke és betörésnél, rablásnál írnak itthon arról, hogy lőfegyverrel követték el. Errefelé a 3 csapásnak van visszatartó ereje, a fene gondolta mikor bevezették, hogy ennyire célt ér mert a helyi régebben ezzel foglalkozó társaságok állítólag ezért nem aktívak már mert vagy bevarrták őket ezért vagy nem akarnak sittre menni mert ugye annak az a lényege, hogy nem lehet végtelen kis betörést, lopást elkövetni és megúszni pár hónap sittel még visszaesőként is hanem az, hogy 3.-ra már mindegy mit csinált hosszú lesz a böri.
ez is egy reflex. Ez még komolyabbnak tűnik mint az enyém. Bár a kommandó is 20+ éves
nem kell nézni nekem is volt, macska gerincét lazán elvágta a 3 élű heggyel úgy hogy utána még vagy fél métert belement a földbe a vessző
amúgy a gyorsabb mindig jobb, nagyobb erő kevesebb esés és nem ugrik el a vad, mert mire mozdul benne van a vessző
na
nekem ilyen volt az első: http://www.luftgewehre.org/Arm...
nyílvessző tartó is volt hozzá
egyszer elszakadt a gyöngyvászon belépő szalag aztán úgy hasba vert hogy folyt a könnyem negyed órát
utána ki lett cserélve fémre, hónapokat kellett rá várni, akkoriban nehezen ment ez a dolog, a nyílpuskára meg vagy fél évet vártam ez 93-94 körül volt
Azok csigás nyílpuskák ez meg egy reflex(kezeit széttáró) 234 km/h szerintem 50 méterről nincs az a nagyvad nálunk amit az meg nem fogna(kezeit széttáró) Nézd meg a vidit nem olyan szarul megy az. 7 perc előtt van a mérés.
nekem ennek az egyik őse volt a panzer2 nevű, az még kézzel felhúzós volt
kézzel felhúzni nem könnyű mert ha félrehúzod 3mm már máshová megy a vessző

a 3 ezres idegen kb 50 forint a középső bandázs, 2-3 ilyen akció és "ingyen" szopathatsz egy tinderes főiskolás lányt
a 65 egy nagyon gyenge szám
jobb nyílpuskák 300fps felett kezdődnek ami nagyjából 100m/s
hihetetlen különbségek vannak becsapódási erőben ha csak 20 m/s eltérés is van
méri a faszi a lövési sebességet 65 m/s mutat a műszer gyakorlóheggyel. az mennyi is 3,6*65? Ez kezdősebesség.
Parabellum úrnak.
Erdekes apro elemzes.
http://youtu.be/PaAvw4unsb8
http://youtu.be/nyze8uJovdo
nekem egy ugyan ilyenem van.
3 ezerért gyártottak le egy ideget nehéz helyzetben vagyok ugyan de ez még nem vágott földhöz(kezeit széttáró)
ha kezd kicsit rojtos lenni a közepén a bandázs akkor csak azt kell újratekerni, aztán nem kell több ezerért másikat venni
régen párszáz forintért vettem jó sok métert, csak eloszogattam bőr cuccokat varrni