amint felkötnek pár hülyét azért mert lövöldözik a népre aztán ez nem jelentene gondot
pl ha az én gyerekem lövöldözött volna bárkire is töröm el az összes kezét
amúgy a szomszédod gyerekének nem a légpuskázás a fő gondja..... apucit meg anyucit kellene jól picsán rugdosni
a melóhelyek meg teli vannak hülyékkel legalább fogynának, tiszta haszon lenne
😂
Régebbi házunknál volt egy közepes medencénk, feredőzünk a hőségben családdal mire hallom a halk kis koppanásokat és csobbanásokat a közelünkben és megtaláltam pár légpuska lőszert, rögtön átmentünk a szomszédhoz akinek a 16 éves fia lövöldözött ránk az emeletről, semmi harag vagy bármi más és jó viszony volt, egyszerűen ott volt a puska, csábította és jó mókának gondolta, de mi lett volna ha valami komolyabb fegyver lett volna? Ráadásul 15-16 évesen pont ezt csináétam én is, haver bátyja csinált egy elég jó csúzlit amivel az utcán járókat lövöldöztök és egy szomszéd szemét majdnem kilőttem, mikor lett légpuskám ugyanezt csináltam és mindenre lőttem míg le nem buktam..........egy gyereknek se esze se felelősségérzete nincs ahogy sok felnőttnek sem, mennyi melóhelyi konfliktust rendeznénk le fegyverrel ha mindenkinek lehetne?
én nagyon haragszom a fos cuccokra, azért próbálok lebeszélni róla mindenkit
de nekem mindegy ki mire dobálja ki a pénzét, ha éppen használhatatlan dologra akarja akkor arra
mert ez nem egy parkside/dewalt vita, mert a park használható, de egy hoki nyílpuskával egy lovat nem lehet eltalálni 30 méterről
Hát nem tudom, 2 éve betörtek hozzánk és volt helyszinelés, a helyi rendőr egy roma volt és tök normálisanbállt a dologhoz, hívta a nyomozókat a stb., még aznap egy dohánybolt előtt úgy mondják, hogy találkozott a vált elkövetőkkel akikkel öszetűzés volt és csúnyán elverték, na nem sokára egy halom rendőr jelent meg a környéken kutyákkal és mindent lezárva a földutakat átkutatva elkapták őket, azóta jelentsen csökkent illetve én nem is hallottam betörésről a környéken. Ritkán állsz fel a kanapéról és legfeljebb a szóvivőket látod, de azért nem ez van, inkább joguk nincs a komolyabb fellépéshez, de ehhez a politikusoknak kéne ezen változtatni nem a rendőröknek.
Mondom hogy nekem volt ilyesmi is (pár éve adtam el), volt csigás íjam is (nem puska) meg ilyen-olyan fegyvernek nem minősülő, szúrós/éles sporteszköz az utóbbi 30 évben. Csak már megint megfeledkeztem róla, hogy itt......
Ha mindenkinél van fegyver akkor a rabló akinél szintén van már nem fog mérlegelni, hogy hol lövik le és hol nem hisz mindenhol meg lesz az esély erre így semmitől nem fog megvédeni ha neked lesz. De ezt nem értheti meg egy ész nélkül csak az erőszakban hívő akik még a kisebbség hisz aki akar annak van valamije, de valahogy még sincs senkinek akit ismerek. 😁
nekem a csigáson volt 3 fokozat, egész jól el lehetett gyengíteni, és még gyengén is sokkal jobb volt mint a gagyi olasz
a gyerek ami lőni akar ilyennel az tuti nem 5-6 éves
ha meg szarral akarja az ember a gyereket traktálni akkor kell vágni egy mogyoró ágat és abból csinálni íjjat
A támadónak mindig nagyobb az esélye főleg ha többen is vannak ráadásul ha mindenkinél van és ijedtében az öreg elsüti akkor biztos, hogy lelövik akiket nem talált el míg azért nagy eséllyel elviszik ami van és békén hagyják, persze sajnos túl sok így is a betörés és az erőszak, de én inkább több rendőrt több joggal szeretnék mint, hogy mindenkinél fegyver legyen.
kell 2-3 vakarék korcs az jelez ha valaki jön, plusz pár mozgásérzékelő
infa sorompók már nagyjából pár tízezres tételek
amúgy pont hogy ezek miatt nem kellene így élni, hiszen ha esély van arra hogy belelőnek az emberbe akkor nem is fog oda menni
de ezt sosem fogod megérteni, te vagy a mindentől is rettegő többség
Nem érted a lényegét... most BIZTOSRA mehetnek, ha mindenkinél lehetne fegyver, akkor nem. A tanyasi öregnek mindegy, hogy agyonverik vagy lelövik - de legalább lenne esélye. ☹️
Ja, ha időben észreveszed és a párnád alatt van a fegyver, vazz nem csáknorriszok és rambóhegyek a lakosság, lehet, hogy Te egész éjjel az elbarikádozott ablakaidban dekkolsz fegyverrel a kezedben pásztázva a környéket így simán legyűrsz akár 10 tekest is, de szerintem felénk kevesen szeretnének így élni. 😁 Ellenérvnek már az bőven elég ahogy mellette érveltek. 🙃
Elolvastad amit írtam?
"lőtél már ilyen fosokkal?" --> "Nekem hasonló volt mint ezek (csak jóval régebbi és nem optikás) most ezen...."
"..persze a csigás nagy hátránya hogy egy szar lövés egy vessző..." --> "de ha gyerek is használná (nem tudom hány éves) és csak otthoni szórakozás a cél..."
Ezekből melyik válasz nem egyértelmű?
Medvét lőni nyilván nem ilyenek kellenek, bár azért kíváncsi lennék, hogy pl.az R9 lövését vadászheggyel bevállalná-e a kerítésen átmászó cserediák.
lőtél már ilyen fosokkal? én már igen, kb 10 lövés és az életkedved elmegy tőle
kibaszott gyenge akkor a vessző esése, 5ből 5x másképp húzod fel és akkora szórása lesz hogy nem találsz bele egy 120as ajtó lapba sem
persze a csigás nagy hátránya hogy egy szar lövés egy vessző, anno én vettem alu vessző testet + tollakat és otthon csináltam a vesszőt, vagy hosszú vesszőt és elvágtam ketté, a szétroncsoltakból meg mindig megcsináltam az elejét-hátulját
De, zárt fémszekrényben, külön a lövedéktől - persze miután alig egy év allatt elintézted a sportcélú tartásit 😅 - és ha megvan, önvédelemre (elvileg) akkor sem használhatod...
Persze otthon nem löhecc vele, csak lőtéren, lövészet vezetővel. Szánalmas...
Nem tudom mennyit szánsz rá, de ha gyerek is használná (nem tudom hány éves) és csak otthoni szórakozás a cél, akkor kb. ez a kategória jó, nem is nagy, biztonságos, és a szomszéd tehene is túléli: https://ferfiakjatekboltja.hu/...
Nekem hasonló volt mint ezek (csak jóval régebbi és nem optikás) most ezen https://ferfiakjatekboltja.hu/... vagy az RX130-on gondolkodom egy ideje.
A csigás puska már kissé ágyú kategória otthonra bohóckodni.
Tényleg, mennyivel jobb, hogy a cigók bemehetnek a tanyára kirabolni az ott lévőket, mert tudják, hogy azoknak SEMMI esélyük ellenük.
Kicsit más lenne a szitu, ha tudnák, hogy bármikor kaphatnak egy sörétet, ha belépnek a kerítésen...
Ezért van minden tanyán 2-3 kaukázusi vagy német juhász -de az se 100%
mindenképp csigásat és ha lehet olyat amit nem lehet vessző nélkül elsütni, vessző nélkül egész nagy sérülés érheti ha gyerekkel használjátok
akartam ajánlani a szigetit de rettenet drága lett, régen olcsóbb volt mint az alsópolcos olaszok és sokkal jobb volt tőle: http://www.nyilpuska.hu
de egy ilyennel nem lehet tévedni: https://magyarijasz.hu/Barnett...
nekem volt ettől a gyártótól még 20+ évvel ezelőtt, egész strapabíróak
pl ha az én gyerekem lövöldözött volna bárkire is töröm el az összes kezét
amúgy a szomszédod gyerekének nem a légpuskázás a fő gondja..... apucit meg anyucit kellene jól picsán rugdosni
a melóhelyek meg teli vannak hülyékkel legalább fogynának, tiszta haszon lenne
😂