ezer szerencse hogy a ruszkik és a kínaiak nem kedvelik egymást annyira hogy rendesen össze tudjanak fogni a "nyugat" ellen, különben halálra lennének szopatva a nyugati hatalmasságok
Ha dollárban lenne talán,de az is kevés.Egy olajmező megnyitása több százmilliárd,nem véletlen kérnek hosszútávú szerződéseket a mostani oroszmentes kitermelők európától,olyan nagy tolongás nincs csak úgy próbálkozgatnak a rendelésekkel,de sholci is már végigjárt katartól szaudiakon át kanadáig mindenkit.Sajnos kötik a 35-ös karbonsemlegesség és teljes fosszilis energia leválást.
Ha most elkezdenek befektetni az 4-5 év mulva termel,ami azt jelenti hogy van 8 éve amíg megveszi európa,utána kakukk.Egy mező megtérülése 20-25 év.
Szóval senki nem siet sholci meg ursula kedvéért soha meg nem térülő befektetést csinálni.Még a norvégok is nemet mondtak.
Jó nekik ez a magas ár még pár évig. 😂
víz
én ilyet tervezek venni néhányat, készülök a nomád életmódra: https://www.tulelocsomag.com/v...
van tartályos családi méretben is, de ez elfér a peca ládában
tűzkövet már beszereztem, van túlélőbicskám is peca cucc is van annyi hogy a következő 20 évben semmit se kell vennem, szöcske van a réten avval lehet halat fogni, vagy ha minden kötél szakad békát 😁
ha nincs víz akkor mindegy mennyi nincs
azért is írtam az 1liter-1 köbméter összehasonlítást
és nem 1 liter víz 1 mercikocsi ára viszonyítást
amúgy a hegyekben néha hetekig fúrnak egy kutat és a sok esetben nevetséges 8-10 litereket ad óránként és 7 számjegyű összeg ez a kút
ezt sem értem. Az én örökvizes kutam költségei az én háztartási kasszámat terheli.
Mondjuk egy állami olajkút meg állami pénzből finanszírozott. Ha van vodafonra 750 mrd akkor van olajkútra is. Abból az összegből gondolom több ilyen is kijön(gondolkodós)
Dehogynem tudnak, a kutakat drónnal elég nagy eséllyel feltárják, kevesen építettek fölé házat legfeljebb egy kútaknát, az ivás csak annyira alapvető jog mint a lakhatás, étkezés stb. tehát semennyire, nyilván lenne akinek sikerül eltitkolni, de a többségnek nem menne így ha bátorság lesz hozzá akkor adó is.
1. Nem halnék szomjan, mert értek mindenhez IS. 😁
2. Geotermikus energiáról volt szó, azt meg cseszheted, mert nem örök, hiába fordítottál rá kurvasok pénzt, lehet a töredékét sem hozza vissza.
Ehhez nem csak bátorság kell. Simán lehetetlen behajtani olyasmit amit nem tudnak, sőt, nem is korlátozhatnak hiszen alapvető emberi jog a víz. Meg amit egyetlen magánember sem jelent be.
Ezért tologatják a határidőket is.
Olyan ez mint a klímákra is kéne építési engedély meg kisfaszom, aztán kérdezd meg a klimatológust hogy hány ilyen történt.
Vagy az építési e-napló is ezért bukott meg mert egyetlen iparos sem volt hajlandó kitölteni.
Napelemmel pont ez történne. Magasról szarna mindenki a kis kapzsi pofájukra ha azt akarná bárki megadóztatni.
csak ugye ha egy köbméter víz áráért adna a kutad 1 liter vizet akkor nem érné meg üzemeltetni
hiszen víz mindenhol rengeteg van csak többsége nem iható
de ihatóvá tenni egyszerűbb lehet mint 500 méterről felhozni
A kúttörvény alapján nem igazán lenne inhyen vized, jelenleg csak kitolták az adófizetés határidejét bizonytalan ideig, de a régi kutakra is minimum bejelentési kötelezettség van az újakat terveztetni is kell és lesz rá adó mihelyst lesz bátorság kivetni. 😄
semmi jelentősége(kezeit széttáró) Ha sehogy máshogy nem juthatnék vízhez, csak ha kutat fúratnék és méterenként elkérnének 50 ezret és a víz 500 méteren lenne akkor is fúratnék(meghajlós) Egyszeri beruházás és van örök vizem(meghajlós) Nos amíg ti ezen morfondíroznátok szépen lassan szomjan halnátok a kéri haveroddal 😅
Ha most elkezdenek befektetni az 4-5 év mulva termel,ami azt jelenti hogy van 8 éve amíg megveszi európa,utána kakukk.Egy mező megtérülése 20-25 év.
Szóval senki nem siet sholci meg ursula kedvéért soha meg nem térülő befektetést csinálni.Még a norvégok is nemet mondtak.
Jó nekik ez a magas ár még pár évig. 😂
én ilyet tervezek venni néhányat, készülök a nomád életmódra: https://www.tulelocsomag.com/v...
van tartályos családi méretben is, de ez elfér a peca ládában
tűzkövet már beszereztem, van túlélőbicskám is peca cucc is van annyi hogy a következő 20 évben semmit se kell vennem, szöcske van a réten avval lehet halat fogni, vagy ha minden kötél szakad békát 😁
azért is írtam az 1liter-1 köbméter összehasonlítást
és nem 1 liter víz 1 mercikocsi ára viszonyítást
amúgy a hegyekben néha hetekig fúrnak egy kutat és a sok esetben nevetséges 8-10 litereket ad óránként és 7 számjegyű összeg ez a kút
Mondjuk egy állami olajkút meg állami pénzből finanszírozott. Ha van vodafonra 750 mrd akkor van olajkútra is. Abból az összegből gondolom több ilyen is kijön(gondolkodós)
Egyébként minden víz iható. sótlanítani, tisztítani kell.
2. Geotermikus energiáról volt szó, azt meg cseszheted, mert nem örök, hiába fordítottál rá kurvasok pénzt, lehet a töredékét sem hozza vissza.
Az pont olyan mint a te örökvizes kutad koltsegei. 😆
Ezért tologatják a határidőket is.
Olyan ez mint a klímákra is kéne építési engedély meg kisfaszom, aztán kérdezd meg a klimatológust hogy hány ilyen történt.
Vagy az építési e-napló is ezért bukott meg mert egyetlen iparos sem volt hajlandó kitölteni.
Napelemmel pont ez történne. Magasról szarna mindenki a kis kapzsi pofájukra ha azt akarná bárki megadóztatni.
hiszen víz mindenhol rengeteg van csak többsége nem iható
de ihatóvá tenni egyszerűbb lehet mint 500 méterről felhozni
Csalinak.
Ha egy hordó kőolaj kitereléséhez 2 hordót kell elégetni, az nem gazdaságos.