Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A rendszer eleve azon alapul, hogy a lehűlt vizet vissza pumpálják(kezeit széttáró)
A jogszabály is így rendelkezik(kezeit széttáró)
akkor most pont aktuális lett(gondolkodós)
Őőőőőőőő,a keletnémeteket eleve jó hogy egy félországnyi gulágba zárták,legalább nem indultak ujra ezertonnás tankokkal világhódítani,a németnek maximum autót lehet gyártani,a többihez kuss a nevük. 😂
sok éve olaj után kutattak akkor sok termálvizes kút lett, felénk is fúrtak jó párat
ahogy hallottam volt köztük pozitív kút is
de ez sosem fűtene fel egy lakótömböt sem nem hogy egy városrészt
Arról nem is szólva hogy rohadt drága az ilyen mély fúrás, és mellette még bizonytalan is a siker.
Sajnos nem Izlandon vagyunk ahol szó szerint forró a talaj.
De a zénapukám fél kézzel keni meg a vajaskenyeret 😝
Amúgy nézzük meg nyugatnémetek vagy a keletnémetek jártak jobban a megszállással?
Naja, Magyarország nem rendelkezik semmi olyannal, olyan mennyiségben ami lehetővé tenné az energetikai függetlenséget, szóval valakitől mindig függeni fogunk.

Most talán a megújulókkal, meg atommal támogatva lesz rá esély, de nagyon optimistán is 10-20év mire minden igyekezet mellett ez sikerülhet.
Ennek a válságnak legalább ennyi előnye van hogy megtolta Gréta szekerét nem kicsit, mert rájöttek a döntéshozók, hogy a függőség rossz, csak kérdés meddig fognak erre emlékezni, vagy önfeledt molylepkeként indulnak el megint a gázláng irányába, amint újra hozzáférhető lesz olcsón.
Te meg usak fuggo villanybirka vagy. 😆
és van még egy gond
az hogy véges a készlet
ahonnét jön oda nem megy le a talajvíz, szóval le kellene pumpálni a kihűlt vizet ahhoz hogy mindig legyen forró víz
és így már nem is akkora buli
ismerek gyógyvizes palackozót
sok éve magától jött fel a forró sós víz, utána elapadt, ekkor szivattyúzták egy rövid ideig
most meg már csak a kompresszorozás hozza fel a vizet
az hogy x időnként üzemszünet van mert az ásványi anyagot le kell kaparni a csőből az természetes
Ja, geci orbán, még a németeket és a Svájciakat is függővé tette az orosz gáztól és nyersanyagoktól 😂
Én mindig is rühelltem a büdös ruszki imperialistákat, de azért te sem vagy kisebb hülye vagy mint a Zoli csak ellentétes propagandának dőltetek be, aztán vicces figyelni ahogy bizonygatjátok hogy a másik a birka 😂
Tos1A zárótűz?
A termálvízzel a legnagyobb gond hogy korrózív,rengeteg baj van a berendezésekkel,amíg van olcsóbb alternatíva addig nem éri meg.
Én is támogatom az atombombák humanitárius felhasználását, de az a baj, hogy az ilyenre válasz is jönne, az meg nem vezet jóra.
a függőséget már mondjuk meg lehetett volna szüntetni. Ha a 60-70 évektől el kezdtek volna valamit kezdeni az egész ország alatt lévő termálvizzel már rég azzal fűthetne minden háztartás(kezeit széttáró) Mondjuk az olcsó orosz gáz kényelmesebb volt(gondolkodós)
Ha a feleséged megígéri, hogy este mikor hazaérsz lesz egy kis huncutkodás de délbe szegényt elgázolja a villamos akkor számonkéred, hogy miért nem lesz még sem semmi este?
hát úgy,ahogy most van 😆
egyik napról a másikra elzáratjuk a gázcsapokat a ruszkikkal azt már le is váltunk(fetrengős) Télen meg majd csak lesz valahogy(legyintős)
Most pl. ezt történik(kezeit széttáró) Talán annyi különbséggel, hogy európa ugyanúgy megveszi az oroszoktól a gázt mint eddig csak másokon keresztül 10* annyiért és így most jó 😂
szerintem igen(kezeit széttáró)
na akkor raks kollga én erre gondolok(mivel fogalmam nincs mi hol terem és mennyiért csak mindenféle számokat írok
függőség megszüntetése
kétezres éve eleje.....
bejelenti a nagyvezér hogy megezdik az orosz függőség felszámolását a cél 30% alé visszaszorítani az orosz energiahordozókat, ez egy célszerű terv hiszen az oroszok bármikor árat emelhetnek, ráadásul állítólag gecik is, és biztos fognak is, szóval felkészülünk
első körben az usából hozatunk palagázt ami kicsit drágább int az orosz de megéri hiszen a függőség elmúlik, első körben a fogyasztás 5% váltjuk ki, majd minden évben +5%
mivel a szállítás meglehetősen drága ezt a lakosság úgy fogja érezni hogy az eddigi számláik 15% emelkedni fognak, de ennyit megér ez a kis függetlenségi harcunk
nem vagyok jó kamatos kamat számításban de szerintem 10 év és 10x 15% emelés után a jövedelmünk fele elmenne a gázszámlákra

szóval ezt ki csinálta volna meg akkor amikor MINDEN rendben volt az ellátással?
Há mer hülye!
Szerintem csak festi magát.
Összeszedem tényekben.
Tehát,kínkeservel összehozott minszk 2 megállapodást be kéne tartani,porosenko szerint eszükbe se volt betartani,csak időt akartak nyerni felkészüléshez.
Következő,kb 75 éve két vesztes orosz háborúval finnország semleges lett nyugat és ruszki közt,annyira hogy mindkét blokktól vett fegyvert,nyersanyagot stb.Nekitámadt a gonosz szemét putyin?Nem.
Ugyanez ukrajnával simán működött volna,de nekik ágyúzni kellett donyecket,folyamatosan lopni a tranzitgázt és olajat,és a majdan óta nem is olyan titokban egy 2-300ezres NATO kompatibilis,retorikájában kurvára oroszellenes hadsereget épített fel.
Speciel pont 22 nyarára egy donyeck-luganszk közti hadművelet indult volna.
Aztán ott van hogy USA rakétabázisok létesültek román,lengyel,ukrán oldalon,ezt sem kellett volna.
Teszem azt mexikó komcsi útra téved,a muszka elkezd képezni mexeket,kb egymilliót mert megalomán,meg kalibr és iskander bázisokat telepít bidé lepacsizik vagy folyósra bombázza egész mexikót?
Tehát ennyit a háboróról.
Szankciók.
Ritka agyhalott az orosz függőséget felhozni,ami tudtommal megint 70 éves adottság.Se tenger se ép ésszel kitermelhető energiahordozó nincs.Persze,lehetne hozni palagázt és olajat a föld másik feléről,de szerinted egy függőséget dafke le kell cserélni egy ugyanolyan másik függőségre 4-5x áron miért is?
Na ezért IS a kurvaannyát a szankcióknak.
Ezek láthatóan sem az inváziót nem állították meg se az oroszra nem hat.Ha hatna is.Téged mennyire tölt el jó érzéssel ha haldoklásod közben látod az ellenfeledet mondjuk egy ujját elvesztve óbégatni?
Utolsó,hahó,ez a világ ilyen,főleg ha van 5000 atombombád.
A reális célszerűség az hogy leülsz és megkérdezed mit akar,a te tévképzeteid ellenére a putlered nem egy őrült diktátor,racionális vezető.
Lehet hogy nem szalonképes neked mert nem jogállamisági mechanizmusokkal baszogat hanem T72M-el de ki lehet vele egyezni,a grúzoknak és a csecseneknek rohadtul sikerült.
Csak úgy nem lehet hogy ráüvöltesz hogy "beteg állat vagy"Ugyanis attól nem tünik el.
El kell fogadni tényként hogy van,vannak követelései,ha nem teszed kiveri a fogaid.Ha erősebb vagy te vered ki az övét.
Egyenlőre nem látom hogy európa lenne az erősebb.
Az ukri győzelmi jelentései meg hát,izé,jó a sajtójuk.
Gyakorlatilag csőd van,a teljes népesség dolgozó korú része vagy elmenekült,vagy halott,vagy sebesült.
Ha esetleg győznek az se lesz jobb mert amennyi fegyver,és képzett harcolni akaró emberük lesz nem akarnám őket a határra.
Sosem voltak szalonképes európai értékeket betartó mintanép mint a svédek,most meg úgy hogy leseggeltek úgy is akkora pofával követelnek.Szóval nem járnánk jobban egy ukrán EU tagsággal.
Meccseljenek a testvéreikkel,de csak nézni kéne kívülről.
még mindig nem a függőség megszüntetéséről beszélsz
https://telex.hu/gazdasag/2022...
Nem én ígértem, nekem nincsenek szakembereim, nem látok rá a szerződésekre. Nem dolgom esszét írni róla:
Ha vezető beígér valamit, na azt lenne jogom számon kérni!
most nem az árról van szó ne terelj
a függőségről
arról írj egy esszét hogy gondoltad a megszüntetését ezelőtt 5-10-20 éve
sokszor azon gondolkozom hogy tényleg ennyire hülye-e
de nem tudom eldönteni