Friss hír: Izjumot is visszafoglalták az ukránok. https://telex.hu/kulfold/2022/...
Északon és délen is jelentősen előrenyomultak az ukránok. Úgy tűnik, a különleges katonai hadművelet nem sikerült. kérdés, hogy elrendelik-e az általános sorkötelezettséget oroszországban.
régen én is ismertem párat, józsefvárosban volt egy ügyintéző csaj piroska neve volt,a teste kitűnő de elég ronda volt a feje
erre még jól emlékszem,
a többire nem annyira, csak hogy európai szemmel nézve nagyon ocsmányul ettek
Én csak olyan kínaiakat ismertem akik itt élnek így lehet, hogy azok akik ott maradtak tök jó fejek és az egyéni szabadság éljenzői na meg befogadóak minden külföldivel és toleránsak is meg minden ilyen romantikus dolog.........akikkel nekem volt bármilyen többnyire sőt csak kizárólag alvállalkozói viszony ezért én csak azt ismerem ahogy azok álltak az európaiakhoz és az nem tetszett..........
ismerős lánya volt kínában tanulni egy ideig
nem hinném hogy évekig tudták volna megvezetni mindenféle ál tevékenységgel
az mesélt pár dolgot hogy nagyon nem olyan a kína mint gondoljuk, igazándiból nem érdekelt annyira hogy megjegyezzek dolgokat, és biztos nem minden hely olyan mint ahol volt, na de nálunk se lehet egy miskolci és egy győri vonzáskörzetet öszehasonlítani, még akkor sem ha miskolc egész élhető helynek tűnik
Ez a mondás (Rákosi alatt: aki nincs velünk az ellenünk, Kádár alatt: aki nincs ellenünk az velünk van) most pont nem igaz kínára, a főtitkár egyre jobban szigorít minden téren főleg a szabadság terén próbálva a személyi kultusz felé elmozdítani a párt diktatúrát ami nem minden pártvezetőnek tetszik (igaz azok majd mennek az ujgurok mellé riszt szedni) és ott van india is ami ugyan most valamennyire barátkozik, de igazából ellenségek voltak és lesznek mondjuk a legutóbbi háborút a kínaiak nyerték megalázó fölénnyel, de india lassan népesebb mint kínai és a gazdasági ereje is elég szépen fejlődik és a kínai tenger miatt nem lesznek barátok sokáig, arrafelé messze nem akkora az összetartás mint nyugaton, ugyan itt is van gáz bőven, de mégis kiállnak összességében, egyébként nyilván nem tudom mi lesz és hogyan hisz én is csak különféle cikkekből tájékozódom (nyilván rosszakból mert vadul megvezetnek amit élvezek is 🤗) csak reménykedem, hogy a gyerekeim nem valami vágottszeműnek a szolgái lesznek mert azok nem ismernek mást a kívülállókkal szemben igaz mi is annak néztük őket évszázadokig, de én inkább az utóbbi mellett lennék mint fordítva.
persze hogy szétesett hiszen az elvek tartották össze őket
gazdasági társulás egészen más, plusz azért már nem tolják úgy az ideológiát mint régen
kína nagyon jó példa erre, ha nem vagy a rendszer ellen akkor nagy baj nem lehet, régen ez annyival volt másabb hogy a rendszer mellett kellett lenned, különben baj volt
árnyalatnyinak tűnik a különbség, de nem az
Baszhatod,csak kina-india es az azsiai terseg a vilag nepessegenek 2/3 a mostani baszakodassal meg epp atadjuk a vilag egyik legnagyobb nyersanyag es energiaforras lelohelyeit uralo orszagot azsianak.
Nekunk meg marad a voke progressziv minden ember eletet iranyitan akaro hatterhatalom.
Meg zelenszkij.
Kurvajo csere,egy kovetelozo ballasztot havi hetmilliard euroval eltartani evekig ugy hogy most all le nalunk a vegyipar,acelipar.
Tenyleg nem fogod fel,szerinted minden statikus,es semmi sem valtozott.
Vegulis a 20 eves sharan-galaxie-alhabrat hasznalo passatos mentalitas megvan.Csak a vilag megy el melletted.
Meg és még sehol sincs, eddig az összes keleti szövetség szétesett vagy túl laza volt ahhoz, hogy komoly tényező legyen, a 2. vh.-ig nyugat sem volt olyan egységes mint most és ugyan a nagy libsizmus miatt gyengének látszik, de remélem az életösztön felbuzog ahogy az usákoknál is kezd betelni a pohár a blm-el és a többi bűnözőbarát baromsággal (: https://index.hu/kulfold/2022/...) igaz ahhoz kellett egy háború illetve előtte hatalomra került pár diktátor akiknek eleinte mindenhol örültek hisz végre "rendet" tettek mondjuk megvolt az ára, de talán most ezt megússzuk.......vagy nem, de akkor is inkább mi győzzünk mint mások.
brics megvan?
ezek kurva jól el lesznek egymás között, most még a vásárló erejük sehol sincs a nyugathoz képest de létszám sokkal több
és ahol több ember ott több fogyasztás, több bevétel
Remélem még nem és ahogy Zoli írja szép lassan visszatelepülnek a gyártások, ugyan már a kínaiak maguktól is tudnak fejlődni, de ha nincs kinek eladni mert ugye a piacuk a nyugat nem a 3. világbeli országok akkor ők is megszívják, ugyan afrikát rendesen gyarmatosították gazdaságilag, de onnan még csak nyersanyag jön a gyártásokhoz nem pedig piac a termékeikhez így ha a nyugattal összevesznek akkor pénzük sem lesz kb. mint az araboknak, ha már nem fog kelleni az olaj/gáz akkor újra nekiláthatnak a kecsketartásnak mert az eddigi 100 év alatt összeszedett vagyon elúszik ha nincs utánpótlás.
Teljesen nem is, de kijózanodtak talán egy kissé a nyugatiak és elindult a gyártások visszatelepítése, ennek nem csak azért lehet mert a kínaiak a coviddal szétszopatták a világot (tudom billgécc meg ilyen háttérhatalmisták csinálták és a kínaiak is nekik dolgoznak) és rendesen beleállt a földbe mindenhol a gazdaság ami most csapódik le és nem csak az derült ki, hogy nem jön az áru hanem az is, hogy hiába jön majd, de nem lesz aki megvegye mert elkezdődött a péztelenség is és így nincs vásárlás ezért jobb ha itthon adnak munkát a népeknek, hogy legyen miből újra költeni.
Csak csippgyarto projekt vagy 5 indult az elmult evben,egy halom gyar telepul be europaba,kina kiszalt a kanadai olajbizniszebol,es csokkenti az usa allampapir portfoliojat.
Szerinted ha most egy ukran pofozkodas miatt szinte minden orosz ceget nyugaton allamositottak azt nem teszik meg kinai cegekkel?
Asszem nagyon le vagy maradva.
Massz ki a vodorbol,rohadt gyorsan valtozik a vilag.
nem lehet visszafordítani, vagy ha igen az nagyon fájdalmas lesz
szerinted a fröccsöntött nyuszimotort ha német munkás készíti 3 ezer eurós munkabérért akkor mennyibe lesz az a műanyag szar?
minden "olcsó" kacatunk kínából van, ezeknek arany áruk lesz
minden elektronikai cuccunk kínában készül, ezeknek is olyan áraik lesznek mint a 80as években volt hogy egy lófasz erősítő is 2-3 havi munkabér volt
stbstbstb
persze realizálódna a helyzet pár évtized múlva, bár kínában van már annyi ismeret hogy már saját maguknak is tudnak fejleszteni olcsóbb és drágább holmikat is, csak pl a villanyos autó fejlesztést-gyártást kell megnézni
Vagy úgy járnak mint a japánok 80 éve, hasonló volt a helyzet és én a nyugatnak drukkolok mert mi ott élünk és ha kína lesz a győztes akkor mi szopunk, nem is értem, hogy lehet nekik drukkolni a saját fajtánkkal szemben? Elég baj, hogy a pénzhajhász nagy cégek ennyire megerősítették ázsiát és most kapkodnak, de remélem sikerül visszafordítani ezt a ballépést. Épp elég kínainak dolgoztam, hogy a hátam közepére se kívánjam őket, aki meg még nem próbálta annak javasolnék pár év kínai főnökséget.
Északon és délen is jelentősen előrenyomultak az ukránok. Úgy tűnik, a különleges katonai hadművelet nem sikerült. kérdés, hogy elrendelik-e az általános sorkötelezettséget oroszországban.
erre még jól emlékszem,
a többire nem annyira, csak hogy európai szemmel nézve nagyon ocsmányul ettek
nem hinném hogy évekig tudták volna megvezetni mindenféle ál tevékenységgel
az mesélt pár dolgot hogy nagyon nem olyan a kína mint gondoljuk, igazándiból nem érdekelt annyira hogy megjegyezzek dolgokat, és biztos nem minden hely olyan mint ahol volt, na de nálunk se lehet egy miskolci és egy győri vonzáskörzetet öszehasonlítani, még akkor sem ha miskolc egész élhető helynek tűnik
https://moszkvater.com/kapu-a-...
gazdasági társulás egészen más, plusz azért már nem tolják úgy az ideológiát mint régen
kína nagyon jó példa erre, ha nem vagy a rendszer ellen akkor nagy baj nem lehet, régen ez annyival volt másabb hogy a rendszer mellett kellett lenned, különben baj volt
árnyalatnyinak tűnik a különbség, de nem az
Nekunk meg marad a voke progressziv minden ember eletet iranyitan akaro hatterhatalom.
Meg zelenszkij.
Kurvajo csere,egy kovetelozo ballasztot havi hetmilliard euroval eltartani evekig ugy hogy most all le nalunk a vegyipar,acelipar.
Vegulis a 20 eves sharan-galaxie-alhabrat hasznalo passatos mentalitas megvan.Csak a vilag megy el melletted.
ezek kurva jól el lesznek egymás között, most még a vásárló erejük sehol sincs a nyugathoz képest de létszám sokkal több
és ahol több ember ott több fogyasztás, több bevétel
Szerinted ha most egy ukran pofozkodas miatt szinte minden orosz ceget nyugaton allamositottak azt nem teszik meg kinai cegekkel?
Asszem nagyon le vagy maradva.
Massz ki a vodorbol,rohadt gyorsan valtozik a vilag.
szerinted a fröccsöntött nyuszimotort ha német munkás készíti 3 ezer eurós munkabérért akkor mennyibe lesz az a műanyag szar?
minden "olcsó" kacatunk kínából van, ezeknek arany áruk lesz
minden elektronikai cuccunk kínában készül, ezeknek is olyan áraik lesznek mint a 80as években volt hogy egy lófasz erősítő is 2-3 havi munkabér volt
stbstbstb
persze realizálódna a helyzet pár évtized múlva, bár kínában van már annyi ismeret hogy már saját maguknak is tudnak fejleszteni olcsóbb és drágább holmikat is, csak pl a villanyos autó fejlesztést-gyártást kell megnézni