Életben marad a mester. Szép is lenne, ha kijönne hozzám a kazánszerelő, aztán a végén - amikor persze megcsinálta a kazánt meg megírta a számlát - akkor szépen meghalna.
(A számlát mondjuk akkor kivenném a kezéből.)
Ja, de én a valódi - és nem a papírral rendelkező - szakemberről beszélek. Tisztában vagyok a kóklerek létezésével.
A szakember megítélése többféle módon lehetséges szerintem. Olyan minőségben, csak töredéke idő alatt, vagy töredéke selejttel, de a fő a minőség. A jó szakember ezeknek az összessége.
Az olyan, hogy előtte nem nézi meg a neten meg nem megy el a szerszámkölcsönzőbe, az csak nüansznyi.
A kézügyességgel ÉS logikával, vagy problémamegoldó képességgel rendelkezőknek nyilván más a szakember mint annak, aki a facebookon nőtt fel.
"De azt eleve nem fogadom el, hogy szakmunkát ne a szakember tudná a legjobban elvégezni."
Eddigi itteni irásaidból nekem nem az jött le, hogy ennyire naív vagy 🙁
...amennyi összecsapott-összebaszott munkát láttam én már "szakembertől"... Jórészét ÉN javítottam ki - és nem egy szakterületen.
Elhiszem, hogy te az átlagtól többet tudnál megszerelni. De azt eleve nem fogadom el, hogy szakmunkát ne a szakember tudná a legjobban elvégezni.
Mondjuk az, hogy szerinted pár tíz óra szimulátorral felszállna valaki, a fenti véleményemet kissé árnyalja, de legfeljebb nem téged kérlek meg a fogam betömésére.
(Bár én is céloztam erre, de azt hittem, hogy a vicc átmegy.)
azért a lófasz 3 iparis 80as iq melókat ne keverjünk már össze a repülőgép vezetéssel, vagy akár az atomreaktor építéssel
amúgy szerintem egy érdeklődőbb 12-14 éves gyerek is lazán felszállna ha előtte játszott pár tíz órát az adott repülő szimulátorával
Azt vágod, hogy az, hogy szerinted értesz hozzá az egy dolog, a feltételek meg egy másik?
Én is tudom, hogyan kell felszállni repülővel - nagy gázt adok és amikor kurva gyorsan gurulok/vagy közel a pálya vége, akkor magam felé húzom a kormányt.
fog
vírus időben már nézegettem hogy ideiglenes tömésből olyan 30 ezer lett volna egy szett(legalább 10 tömésre elég lett volna)
kiesett az egyik tömésem és nem válalt senki sem tömést csak húzást
de végül találtam olyat aki bevállalta igaz szárazon csiszolta
szóval ha drága én mindenhez is fogok érteni, amihez mégsem arra meg nem lesz szükségem
Na és?
Attol meg loni kell az eromuvet?
Nincs mas celpont?
Mndjuk Avgyejevkanal a wagner akik kiszelesitettek a hidfot?
Vagy a kilometerenkent 10-15 tuzersegi eszkoz ami napi 2700 tonna loszert lo az ukrikra,csak az eromu a fontos?
Ja,mert amikor rakapcsoljak a ruszki halozatra ugrik 20,% villamosenergia,es kijevben a 10.-en kockara fagy a polgar,ezellen meg nemeleg az ha az idiota zold poloban napont aszongya aggyál aramot.
Pont, mint amikor iskolákba, lakóházakba, kórházakba bújnak el a hohol náciak. Aztán amikor a rakéta visz mindent mint a piros hetes - és ezt megírja a zsidó amnesty - akkor az amnesty ki van rúgva.
Majd fogsz, amihez nem értesz, vagy amikor már nem fogod tudni megcsinálni a korod miatt.
Fogadjunk, hogy a fogászatot sem te csinálod. Az, hogy egynémely esetben a bátorságod meg a kézügyességed MÉG nagyobb, mint a szándék, hogy szakemberrel csináltasd, addig te jól jársz.
felelős orosz gondolkodás: katonai támaszpont egy atomerőmű területén.
"De az tény, hogy az orosz katonák bent vannak az erőműben?
Ez tény, sőt, nemcsak az orosz katonák vannak ott, hanem műszaki személyzetet, orosz szakembereket is vittek magukkal. Tehát mintegy 500 orosz katona tartja megszállva az erőművet, rengeteg tüzérségi eszköz, harckocsi, páncélozott jármű van a létesítmény területén. Friss hír, hogy a brit titkosszolgálat közzétett drónfelvételeket, ezeken orosz páncélozott járművek láthatók a 4-es és az 5-ös blokk között. " https://index.hu/kulfold/2022/...
dehogy van...a kibaszott nyugat verte fel az árakat ☹️ a nagy jólétben még így áttételesen is kibasztak velünk ☹️
Elszívják a dolgozni tudó fizikai munkást. Haverom festő-vállalkozó, családi cég a legismertebb a városban, kb. 50 éve nyomják az ipart. Most panaszkodott, hogy nem hitte, hogy 55 évesen létrán állva fog festeni, de nem kap embert 6 kiláért se ☹️ kijön a suhanc a szakmunkás képzőből, segghülye mindenhez, de azt tudja, hogy németben 2000 jurót is megkaphat - és itthon is ezt kéri.
Anno a cucilizmusban ezek a favágó, kőműves, villanyszerelő, vízszerelő tök átlag pénzeket kaptak, ma meg nem mozdul meg egyik se napi 100 ropi alatt.
Amelyik igen, az meg szar munkát végez, mert ha jó lenne, nyugaton dolgozna, vagy saját vállalkozásban - napi 100 ropiért 😁
itt semmi sincs rendben, pont emiatt értek már mindenhez is mert nem fogok egy napot dolgozni egy mesteri órabérért, inkább rázzon meg a villany vagy dőljön rám a fal de akkor sem fizetek 10-20 ezereket egy órai munkáért
Mit csináljon? Gyújtson be a sparheltba, mint rendes nyugger... 😅
Egyébként ha már írod: "százötven-kéccáz fabatka" ennyit keres egy óvónő, vagy egy tanítónő egy hónap alatt... miközben egy nyócáltalános favágó elkéri ezt egy napi melóért (tudom, mert fiamnak is ennyit mondtak Budán egy nagyobb fára)
Valami nagyon nincs itt rendben 🙁
ha hűvösebb lesz elkezdünk kint sütögetni, spórolunk a gázzal, fa meg van szarásig nem tudok vele mit kezdeni, konvektorban szarul égne meg sűrűn kellene pakolni
Mit csinálna vele, ha gázfűtésre rendezkedett be? Arról nem is beszélve , hogy ott van még egy nagyobb fánál a rengeteg gally/levél/ tűlevél. V pl társasház v önkormányzat, temető mihez kezd vele? Kapóra jön nekik, h a gallyat ledaráljuk, a fát elszállítjuk méteresbe v darabokba, a tuskót kimarjuk, persze ez egy nagyobb fánál kb százötven-kéccáz fabatka.
Az oroszok beparkoltak, a hoholok lövik. Ha összetörik, ki lesz a hibás?