Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért egy fal teli glettelése az nem mén gyakorlat nélkül. Most az, hogy a vezetékelés után be kell glettelni falszakaszokat az nem kunszt, hogy átéri az ép falfelületeket a glettvas. Azért amikor telibe megy rá azrt nem mind1, hogy az egyik végén 1 cm vastagot húz fel a gyakorlatlan paraszt a másikon meg 3 mm-ert. Azt csiszolgathatod karácsonyig.
Sok helyen DIREKT meszelnek ma is, egy csomó előnye van... de ezt te nem tudod, mert annyit értesz hozzá, hogy a lelakott panelt belül legurítod egy vödör diszperzittel, oszt csá 😁
Leginkább új építésnél, mert más glett kell alá, de lélegezni fog a fal... a disszu lezárja, még akkor is, ha az van ráírva "légáteresztő" 🤔 Meszelésnél nincs penész, nincs pára... pesze ma nem úgy meszelnek, mint öreganyánk a korongecsettel 😅 olyan híg anyaggal kell kenni, mint a víz, és többx. Egyébként egy jó meszeltet drágábban csinálnak meg, mint egy diszperzitest.
Jó kis poli topic ez, csak nehogy Pocses nyittasson egy festőset 😂
A glettelés sem igényel gyakorlatot,mindenki meg tudja csinálni,legfeljebb többet kell csiszolnia.A gyakorlat a gyorsaságnál számít és hogy minél kevésbé szopassa magát az ember.De így is elvégezhető a munka.
egy terasz volt úgy mésszel festve, friss vakolatot régen mindig mésszel festettek először
jobb mint az alapozó mert lélegzik és tud a fal száradni ha nem tökéletesen száraz
mészre diszperzit (kérdőjeles) Na a fő gond innen indul. De kija faxomnál maradt még meszezés a falon? 40 éve nem használják 😆
Szóval először lekaparod a falat a mésztől, vagy telibe gletteled(na az már gyakorlatot igényel) vagy mész bázisú színezéket használsz örök életedben(kezeit széttáró)
1x próbáltam aztán feladtam, amúgy is szar munka
az alapozó volt higítva ahogy rá volt írva, meszes falra ment a cucc
a henger nem tudom rövid szőr volt egy vagy hosszú, ilyen kb 15 centis átmérőjű, a szigeteléskor avval hengereltem a ragasztót színezés előtt, még teleszkópos nyelem is van hozzá
Ja,szobafestéshez nem kell ész.
mer elmontam már, a diszperziós festéknek megfelelő sűrűségűnek kell lennie a bolti bázist hígítani kell egy 15 literes feték esetén legalább 2 liter vízzel. és RÖVID SZŐRŰ hengerrel kell festeni oszt nem lesz csíkos. Az alapozót(falfix) is hígítani kell általában 1:4 ben. Ha ezeket betartod el sem lehet baszni(kezeit széttáró)
amit az usa mond és csinál az az isten,az a jó még akkor is ha emberek százezrei halnak meg
a ruszkik akor is szemetek ha fuldoklót húznak ki a vízből, mert evvel is csak azt akarják szemléltetni hogy el akarják foglalni európát, hiszen beleavatkoztak más életébe
Kórházakba, lakóépületek közé meg ilyen helyekre pakolásznak a zukránok te kretén!!
Húzd már ki a fejed a seggedből és felejtsd el ezt a jó-rossz szarságot!!
Feszt egyirányba néztek bazdmeg, oszt elhiszitek, hogy van olyan hatalom amelyiknek számít a szaros életünk!!
Minek kell történnie, hogy felnőjetek??
Azok általában azért feleslegesek, mert pénzbe kerülnek. Ha nőnének a fán, vagy reggelente elesnék bennük a kapuban, akkor mindenhol be lennének építve.
Mint a fogorvosnál, műtétnél a fájdalomcsillapító és az altató. Anélkül is levágták a háborúban az ember lábát, de manapság valahogy senki nem tartja feleslegesnek.
Mivel én nem érzem magam elég képzettnek ahhoz, hogy egy szabványt felülbíráljak, így most csak hallgatok.
A világ nem változik. 1940-ben a német Coca Cola dolgozók is megcsinálták a Fantát.
Ahogy akkor, most is azt mondják koccintáskor: Profit! :D
Nem kötelező azt a fát kivágni.
Baszki,azert megis szamit egy 140 millios piac. 😂

https://www.portfolio.hu/gazda...
Sűrű a festéked, és gyorsan szárad. .. de egyébként is ne csíkozz, hengerezz, újabban meg már inkább szórnak
Én fel is mászok, viszont az óvónő nem fog... nem ér rá mert napközben a favágó hülye purdéját neveli.
😁 😁 😁
Itt szoktak kezdődni a problémák. Felesleges elemek..........
a 90 sokkal több mint az eretedi terv volt 😂
pl vannak ilyen felesleges elemek a rendszerben mint a dc túláram levezető aminek 1 string esetén nem látom értelmét, a villám meg ugye mindent visz, szóval ha belekúr a napelembe meg lehet baszni azt a 30 ezres kütyüt fogja vinni legalább az invertert is
És,a favágó tehet arról hogy egy óvónő annyit keres? Arról nem beszélve hogy nem muszáj szólni a favágónak, fel lehet mászni arra a fára.
Na, itt a lényeg. Az, hogy ahogy te magadnak megcsinálod - és most nem firtatva a minőséget - és azt te elfogadod, mert a mérleg másik serpenyőjében az ára van, tehát azzal együtt inkább jó, ezzel nem lehet vitatkozni.
A gázkonvektort a játszósban én is megbütykölöm, az LSK kéményt is egyedül raktam fel úgy, hogy utána a katasztrófavédő leláttamozta hivatalosan, de akkor is.

Azt megjegyezném, hogy ha valami 90%-ban felel meg a szabványnak, az azért nem jó. Illetve magadnak igen, de - és most nem a napelemről beszélek - ha baj van, akkor ebből általában nagy baj van.
Hmmmm.....szakember........az okj-s mondjuk mitől.az? És.nagy része még az se.........hagyjuk is.....
azért az önzáró anyát fordítva feltenni........... nem kevés kitartás és elszántság kell hozzá

én azt látom hogy ha ki jön a villanyszerelő és kér óránként 20 ezeret nekem azért 10 órát kell dolgoznom, sokszor elég mostoha körülmények között, szóval inkább megcsinálom 3 óra alatt és pihenek 7 órát
háztartási(saját) körülmények között nem tudok olyat elképzelni sem amit ne tudnék megcsinálni, max megkérdek valami hozzáértőt hogy az elképzelés jó-e hiszem kurvára nem értek hozzá és nem is tudom milyen számomra új eszközök állnak rendelkezésre
pl a napelem rendszerem is legalább 90%-ban megfelel a ma létező szabványoknak, vezeték átmérőkkel sumákoltam kicsit, pl a 2 földelőszondát legalább 10es vezetékkel kellett volna összekötni de sajnáltam rá a pénzt és csak 6ost vettem, mondjuk az egész házban meg másfeles van szóval pont leszarom az egészet
ráadásul a napelemes hajtásnál nem ráz a kád, a hálózatival meg igen, pedig azt mester követte el
de a csempézés, parkettázás, budicsere stb is egész elfogadható lett, persze a felső tízezer biztos fintorogna rajta, de nekem megfelel
gázkonvektor-gázbojler se robbant még fel az elmúlt 20 évben egyszer sem pedig párszor volt már takarítva általam, sőt még leszedve is volt egyszer az egyik festéskor meg egyszer szigeteléskor, ekkor még a csöveket is toldani kellett
csomó garázs-fészer amit építettem még egy sem dőlt össze, kerítés is fasza de a járda betonozásom is egyenesebb mint a magyar közút által lerakott aszfalt utak
meg mittudomén..

egyedül a festés nem jött még össze, fűrészporos tapétát hibátlanul átfestettem, de a sima falon meglátszik a csík hiába volt alapozva
Ezzel nem tudok vitatkozni.
Az én vagy a te dolgod nem más, mint hosszú idő alatt kiválogatni, akiket legközelebb is kihívsz, esetleg ha az átlagtól jobban felkészült, vagy, akkor menet közben elhajtod, ha látod, hogy hülye.
Pl. ha a metrikus anyába pozdorja csavart hajt bele, vagy az önzárót fordítva teszi fel. Ezt sajnos megtapasztaltam, nem voltam ott, csak megvettem azt a járgányt, amit így szerelt meg egy jókurvaanyja.