Én ismerek akkoriból olyanokat, akik a nyerőgép biznyicben szedték meg magukat... mondjuk ők nem munkásszállóba jártak, hanem Afrikába, oroszlánra vadászni 😅 de aztán a Fidesz elvette a jó melót... de mindnek maradt annyi, hogy a mai napig jól élnek... persze ezek törvényesen működtek mind, rengeteg ingatlant, erdőt, földet összevettek.
Persze hogy az élet színvonallal.. itt van pl. a haverod, akire felnézel, aki százmilliomos, és úgy él, mint egy tróger. Az ilyennek minek vagyon? Hogy elmondhassa, hogy van? csak gyűjtögesse? 20 lakás nem elég, hanem 30 kell? Hát hallod, én meg pont az ilyeneket nézem szarba se.
Meg téged se... tele vagy pénzzel, de egy joggingba mész mindenhová, a legolcsóbb ótvar autókat veszed meg - azzal is az államot tarhálod le... a kirándulás az munkás szálló 100 km-re 😆 Semmi hobby, semmi pénzköltés - csak gyűljön a vagyonka, az számít...
Pörgős vagy? egy lófaxt, csak egy mohó kulák... 😂
Magamutagatás? Nem erről van szó, hanem hogy megengedsz magadnak olyan drága dolgokat, amire egy munkavállalónak nem futja - de ez nem fordul elő, mert egyszerűen ilyenekre igényed sincs. Neked teljesen felesleges pénz, mert tök mind1, mennyi van, 1 millió vagy 100 millió vagyonnal is pont ugyanúgy élsz... 🙁
...aztán ráhagyod a gyerekre, aki pont ugyanígy nem fog vele semmit kezdeni, mert azt nem tudtad megtanítani neki. ☹️
Akkor az ismerőseid gyilkosok, vagy nagyon sok éves bírósági eljárás alatt voltak, mert minden elévült volna… még a bűnszövetségben elkovetett gazdasági bűncselekmény is 10 év alatt elévül
De, az pont úgy megy, a magán tarozás jellemzően 6 hónap némely esetekben 1 év alatt évül el, az államnak 5 év alatt a bankoknak 10+ ha végrehajtóhoz kerül, de csak ha bíróságra mennek (ez ritka mert addigra a bankok már általában eladják egy követeléskezelőnek aki viszont nem hajthatja be azon túl csak ha az adós elismeri neki valamilyen módon kicsalva belőle, hogy van tarozása. Ezzel az adós élete végéig próbálkozhatnak, de ha észnél van az ember akkor bekaphatját.
erőszakos dolog szerintem nem volt, de ki tudja
de több embert tudok akiket ilyen régi ügyek miatt lecsuktak
lehet találtak valamit ami miatt nem évült el, pl egy fennáló kölcsön vagy ilyesmi
gondolom nem úgy megy hogy nem fizetem be az idei adóm, kimegyek tibetbe 5 évet utána ismét éldegélek itthon mert eltelt az 5 év és baszhatja az állam az adóját
Minden ha nincs a céges papírokon kívül bizonyíték mivel a céges papírokat a letelt idő után meg lehet semmisíteni így nem vizsgálható, ha van azokon kívül perdöntő bizonyíték akkor nyilván a bűnügy elévüléséig büntethető.
Gazdasági ügy 5+ a tárgyévig vizsgálható ha csak nem merül fel komoly bizonyíték olyanra mit Freelac írt aminek az elévülése több, de a cég papírjait akkor már hiába kérik be ha eltelt az 5+ tárgyév mert nem köteles megtartani a cég így nincs mit vizsgálni.
Meg téged se... tele vagy pénzzel, de egy joggingba mész mindenhová, a legolcsóbb ótvar autókat veszed meg - azzal is az államot tarhálod le... a kirándulás az munkás szálló 100 km-re 😆 Semmi hobby, semmi pénzköltés - csak gyűljön a vagyonka, az számít...
Pörgős vagy? egy lófaxt, csak egy mohó kulák... 😂
Magamutagatás? Nem erről van szó, hanem hogy megengedsz magadnak olyan drága dolgokat, amire egy munkavállalónak nem futja - de ez nem fordul elő, mert egyszerűen ilyenekre igényed sincs. Neked teljesen felesleges pénz, mert tök mind1, mennyi van, 1 millió vagy 100 millió vagyonnal is pont ugyanúgy élsz... 🙁
...aztán ráhagyod a gyerekre, aki pont ugyanígy nem fog vele semmit kezdeni, mert azt nem tudtad megtanítani neki. ☹️
de több embert tudok akiket ilyen régi ügyek miatt lecsuktak
lehet találtak valamit ami miatt nem évült el, pl egy fennáló kölcsön vagy ilyesmi
gondolom nem úgy megy hogy nem fizetem be az idei adóm, kimegyek tibetbe 5 évet utána ismét éldegélek itthon mert eltelt az 5 év és baszhatja az állam az adóját
nem faggattam ki mit tett, de vagy másfél évig készen kapja a kaját
és még ki tudja.......
egy volt munkatársam is ül pár hónapja aztán 2010 előtti dolgokért vették elő, már régen a cége sincs meg