Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Erős és elismert informatikai diplomával, felsőfokú szakmai nyelvvizsgával, külföldi tulajdonú cégnél Pesten ez nem kiemelkedő...nem is kezdő, 1,5 éve ott van. Akik közepessel kijönnek egy vidéki tanárképző fősuliról, azoknak nehezebb a dolguk.
Burkoló? 2 milla? Talán, mert mi is gecisokat fizetünk a kőművesnek Budán, de valahogy nem látom a burkoló-kőműves-festő ismerőseimen a havi 2 millához társuló élet-színvonalat 🙁
Még a leggagyibb semmitérőnek látszó dipóval is sokkal jobban és könnyebben el lehet helyezkedni irodában mint akár egy érettségivel vagy főleg anélkül.
3x annyit kap
akkor az egy millán túli fizetés
valljuk be ez nagyon ritka ez kezdőnek
inkább a 4-600 ezres sáv ami egy ilyen fiatalnak meg szokott lenni
csomó ismerős fia-lánya már elérte azt a kort hogy iskola vége és dolgozik de egy millás kezdő béreket én senkitől se hallottam még itthon
esetleg olyantól aki az itthoni leánycégnél volt tanuló és azonnal elvitte a német anyacég, ott van bőven fizetés de itthon harmada sem volt
szóval nem mondom hogy nincs ilyen, de nem gyakori
ellenben egy jobb burkoló igaz gecisok melóval simán keres akár 2 millát is
értem, nem vagyunk egyformák(meghajlós)
Csak nem mellre szívtad? Fájdalmas, mi? 😂 Te tényleg nem vagy képes a kereteid közül kilépni ☹️ Basztatjuk itt egymást állandóan, hogy "hülye vagy", "Bogyó egy idióta", (Blődit inkább hagyjuk) - de ez legtöbbünknek csak szórakozás, senki nem gondolja ezt komolyan.
Te nem vagy hülye. Csak földhöz ragadt, valszeg a környezet és a neveltetés miatt. Legfontosabb a vagyon, az ingatlan, attól érzed magad többnek, hogy több panel kecód van, mint az ismerősöknek, és egyetlen célod a még több. 😅 Működik ez is, de a purdéd is ezt látja, sosem fog ebből kilépni... "tanulj szakmát, fiam, most abban van a pénz" című szemlélet... gyűjtsük a vagyont, közben éljünk úgy, mint egy csóró 😂 - mert az is megfelel az igényünknek 😁 pedig sok más is létezik a világon.
A fiam 3x annyit kap, mint gondolod, kínáltak neki többet is máshol - de maradt, mert ezt szereti csinálni. Másik barátom 40 körül jár, szintén műegytemes volt, neki már 2-essel kezd a fizetése, és 7 jegyű... Tudom, te ilyenekkel nem találkozol, csak építési vállalkozóval meg a segédmunkásával - mert azokkal mozogsz egy körben...
Én mit tudok hagyni a gyerekre? Semmit nem kell ráhagynom... megkapta a szilárd alapokat, ahhoz kezd, amihez csak akar... már megvan mindene.
Csak gratulálni tudok a gyereknek az apjára üthetett (meghajlós) ami minden bizonnyal nem te vagy(fetrengős) Talán 1-szer elmondják az igazat 😂
Szeretném ha megállapodnánk abban, hogy nincs annyi diplomásra szükség mint ami van. Egyszerűen olyanok a munkafolyamatok a világ gyáraiban,ki és nagy üzemeiben, bármilyen termelő egységeiben legy szó bármilyen szegmenstől az mezőgazdaságon az iparon át a vendéglátásig, hogy nem kell ennyi mérnök mint amit a diplomagyárak kihánynak magukból és kész. Hiszen egy mérnök elirányít akár 10-20-30-100 dolgozót is. Ez neked tetszik vagy nem tetszik így van(kezeit széttáró)
A nevelt fiad jó szakmát választott talán meg is volt a gógyija, hogy nem kellett hordani be az egyetemre a fél disznót a rektornak,hogy sikeres vizsgát tegyen(kezeit széttáró) Aztán örülök, hogy sikerült is elhelyezkednie(meghajlós) Jó fizetés? De hát mi számít annak? Azt nem gondolod, hogy az a 3-4 kiló amit kézhez kap az jó ugye? Persze amíg fiatal jó pénz az. Nekem volt a családban aki nagy cégnél dolgozott megyeszékhelyen, vezető beosztásban. 16 év után is kb. 6 kila volt a fizetése készhez meg szolgálati autó amit kb. 2 évente cseréltek. Én nem állítom,hogy ez nem jó pénz(ujjával nemet mutató) de lássuk be egy építési vállalkozó és tök mind1, hogy egy ház melyik részéhez nyúl az ablakhoz a vízhez gázhoz, vagy burkol vagy tetőt csinál, vagy falat rak, ennek az összegnek a többszörösét gyűri a zsebébe.(kezeit széttáró9 jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy kőműves segédmunkás 4-5 száz ezret visz haza. Igaz, hogy nincs bejelnetve igaz, hogy dolgoznia kell a pénzért de a műegyetemes fiad a jó fizetésével legfeljebb a segédmunkástól kérhet kölcsön 😂
Most ez a helyzet. Ez neked tetszik vagy nemtetszik így van.
Aztán nem fog tündökölni örök életre az építőipar sem. Most mesterségesen gerjesztik /mint mindig/ csók, otthonteremtési családtámogatás, kedvező hitelek. Kicsit árnyalta a képet az elszaladó építőanyag árak, de láthatóan jelentősen nem vetette vissza az ütemet(kezeit széttáró) Aztán amikor ez elkezd haldokolni akkor minden IS haldokolni fog. A válság első jelei hazánkban az autóipar/mert ez befolyásol bennünket/ és az építőipar leállása. Amikor ezek megálltak akkor minden megállt a fiad diplomás munkája is(kezeit széttáró)
Aztán én az is lehet, hogy suttyó vagyok ahogy írtad(meghajlós) A néprajzos meg a buktacukrozó diploma az egyébként agrármérnök és erdészet.(kezeit széttáró) Mindkettőből van bőven magántulajdonban(kezeit széttáró) A sárból már most kiemelkedett persze csak hozzád képest(gondolkodós) Te mit tudsz ráhagyni a gyerekre amikor feldobod a pacskert? Azt az 1 szintes öreg házat meg a most 10 milliás béjemvét? (taps) Szerintem te a feleséged nélkül már éhenhaltál volna(gondolkodós)
Tekintve hogy te ismered kivul-belul en nem,sokkal eselyesebb hogy eroszakoskodasert teged basznak ki. 😆
Minden jóból ami oszt vagy jó vagy nem. 😁 És mégis ott vagyunk mindenhol.
Zolit kérdezd. Én csak a Nyugatifényből szoktam tájékozódni.... 😆
létezi olyan nálunk?
régen a capella volt a fő buzibár, ismerőstől hallottam hogy oda jártak buzit verni 😄
Téged a Kék Osztriga bárból fognak kibaxni. 😂
Ja, azt mondhattad volna, hogy a családi cégben keccsöl a gyerek, mert az apja nem talált az alja melóra idegent, vagy nem akarta megfizetni 😅
Így azért kiccccsit más a leányzó fekvése - minden esetre az értelmiségi kontra kétkezi vitát ne ez alapján döntsd el 😂
tudom, mert a faterja csinálja, az meg nekem második unokatesóm
ha kellene havi 5-600 pénz csak oda kellett volna menni dolgozni
igaz 3 év alatt kinyírt volna a meló hogy villanyos tolókocsiban járnék pecázni
nekem sosem volt se jobb se rosszabb mint most
régen több munkával több pénzem volt, most kis munkával kis pénz van, ha annyit dolgoznék mint 20 éve akkor szerintem most sokkal több pénz lenne
én azt látom az átlag népnek mostanában jobb mint régen volt
ebben a mostban az idei év ámokfutása nincs benne mert most az életszínvonal eléggé megy lefelé
most nagy baj van a világgal valami nagy változás van készülőben
Mindenhonnan?
Amit most épp elás, azt is megtervezte valaki... talán egy mérnök? Van sejtésed, miket kérnek el manapság ilyen tervekért?
Hmmmmm, kb 2013-14-ig nekem saját hibából rosszabb volt viszont azóta elkezdett javulni és örülnék ha a tendencia maradna. Sokszor mondták, kivágnak minket mindenhonnan amit eleinte én is gondoltam, de mégsem.
evvel indult az egész hogy rokongyerek kint ás az udvaron meg csöveket szerel mérnöki diplomával ahelyett hogy a légkondis irodában ülne
mert most épp többet keres a fűtés szereléssel
Úgy véled, a válság és gyurcsótány alatt voltunk "pumák"? Akkor te beteg vagy, és a 3. oltás sem segít ezen a típusún 😂
...aki fúj, karmol, a szoba közepére szarik, de előbb utóbb kibasszák a kerítésen túlra.
Hozzáteszem jó régen döglött volt,és feltámasdztották,odáig jutottunk hogy te vettél a koszlott yaris helyett egy ceedet,majd egy vadiúj retyót.Mindezt megerőltetés nélkül.
Szóval csak pofát sulyba. 😂
Azért az elmúlt 12 évben a pannon pumát sikerült rühes macskává silányítania a Fidesznek.... 😆
10 éve, 15 éve még a pannon puma ugrott (a szakadékba) és ez ciklikusan meg is szokott ismétlődni, de a kérdés az volt, hogy irodista vagy fizikai ( nem visszaosztós maszek hanem beo)? Melyiknek jobbak az életkilátásai és életminősége?
15 éve azért az építőipar nagyon mélyponton volt, utólagbkehet okosnak lenni de akkor senki sem akart ilyen szakmát tanulni hidzen kevés is volt a munka meg szarul fizetett
a válság előtt meg úgy volt hogy inkább nagyban ment az építkezés, lakópark irodaházak, egyéni építkezés alig volt
a nagy bulikba meg csak úgy tudtál belenyúlni hogy nagyon durván számlázott és osztott vissza az ember
20év múlva egy ügyes burkoló már nem hajolgat sehova - mert tönkre mentek az izületei.