rengeteg ember aki "okosba" lett 15-20 éve vagy még előtte milliomos az most szopik
személyesen ismerek pár ilyen embert aki letöltendőt kapott ilyen 15+éve történt ügyei miatt
szóval ahogy erősödnek a pártkatonák úgy hullanak ki a "véletlen" lett gazdag emberek
Amugy meg persze, nalunk tok mas a helyzet. A rendszervaltas szetrugta a homokozot es abbol lett eloszor milliomos, aki megoldotta okosba' - nem beszelve az adozas rendszererol, ami megagyazott a feketegazdasagnak es a simliskedesnek.
sosem mondtam hogy ez a dolog nekem tetszik
de elkerülhetetlen
miután rendeződik minden, akkor majd rend lesz, hiszen rájönnek ha nem éhbérért dolgoztatnak akkor több pénz lesz vásárolni, ha többet vásárolnak jobban pörög a gazdaság és végül nekik lesz több, mert ugye a dolgozó el fogja költeni az embeltebb fizetést is
de egyenlőre még nem tartunk itt, most a tőkefelhalmozás megy, ez pl angliában az 1800as évek felé kezdődött(nálunk később) és ott semmi sem akadályozta meg a folyamatot
Maggie Thatcher kivaloan elmutogatta az ujjaval, mi is a gond ezzel. Klasszikus.
Azert nalunk az is benne van, hogy aki reszese a gazdagodasi folyamatnak, az kb. 20 perc alatt akar milliardos lenni es ennek vannak unszimpatikus mellekhatasai.
A polgarosodas ettol nem lesz gyorsabb, sot. A penz melle a tudat es a kulturaltsag is kell hozza, csak utobbi kettohoz nincs gyorstalpalo.
nekem az a logikám hogy a vagyon jelentős többsége egy nagyon kis rétegnél kell hogy legyen
ez mindig is így volt, nyugaton még így is van
csak itt a komcsi rendszer ezt jól elbaszta
és ez az alakulás annak nem tetszik aki nem részese a gazdagodási folyamatnak
na de azok írják akiket megválasztunk, szóval (igaz közvetve) az van amit mi akarunk
megnézném azt a néger faszt ami elbír 150 kilót, vagy ha ketten tartják 75 kilót.....
de ebből senkinek sem lenne haszna így értelmetlen
mi törvényes ma nálunk? amire írnak egyet 😂
ha holnap törvénybe iktatnák, hogy Ini-t minden héten faszra húzza két nagyfaszu néger kurva és megforgatjak mint a malacot, az is törvényes, de nem hiszem, hogy így kérdeznél vissza 😂
a te idődben egyetemre kb csak a hithű pártkatonák gyermekei mehettek, emiatt volt ismerettség is
most ha elvégzel egy bármilyen főiskolai képzést és ha nincs ismerettség nem fogsz menni semmire sem, persze előbb-utóbb lesz "irodista állás" de ebből sosem lesz aranybánya
gyerekem akart menni fősulira duál képzésben, és nem jött össze a gyakorlati rész mert mindig a "valakinek a valakijét" vették oda, sima (nem duál) felvették de annak nem lett volna túl sok értelme így el sem kezdte
Eccerűbb vagy mint gondoltam, de hogy válaszoljak is, az én időmben nem volt akkora szükség a tovább tanulásra illetve mivel bértábéa volt adott bérekkel a szakmákban és az irodai sem keresett többet mint a fizikai így akinek nem volt esze és nem kényszerítette a család (mint engem, eszem sem volt és nem is toltak a tanulás felé) az elvolt anélkül is, de ez hamar megbukott a rendszerváltáskor mikor a fizikaiak tömege került utvára míg egy irodista a kapcsolatok révén munkában maradt és ez azóta is így van, ha tanulsz lesznek kapcsolataid akik szétáradnak az üzleti-politikai világban és akkor segítenek neked és viszont míg a tanulatlan csak addig él amíg épp van melója amit bármikor elbukhat.
szerintem ezt már elmondtam. Nem lesz kikíméltebb egészségesebb aki egész életét az irodában tölti. Felthetően gerincsérves lesz, kialakul egy rossz testartása elhízik és eldobja a pacskert sokkal előbb mit az az embertársa aki mozgásban lépcsőzésben emelgetésben töltötte az egész életét. Elnézegetem ezeket a 70 körüli fószerokat. Van aki tsz elnök volt, aztán utód cégként ismét ilyen vízgazdálkodási alibi helyre került nagy fizetésért majd nagy nyugdíjért. Tehát életében nem csinált semmit. A reggeli felkelő szél elfújja. Ellenben aki egész életében a traktort nyomta a földet túrta fizikálisan dolgozott hát... még most sem kérnék tőle pofont pedig van köztünk egy 30 év(gondolkodós) Úgy,hogy kár általánosítani ilyen irodai meg fizikai munka között. Aztán én pl. nem tudnék megülni ilyen irodába akár mennyi pénzért sem. Nekem jönnöm-mennem kell. Nem vagyunk egyformák (kezeit széttáró)
te mindig ezzel az életszínvonallal jössz baszod. Eljönnél hozzám lehet, hogy itt sem látnál semmi különlegeset pedig legfeljebb a cipőmet pucolhatnád (kezeit széttáró) Nem attól valaki az ember mert 10 milliós bmw vel jár,. Vagy mert havonta 1-szer kiöltözik azt bemegy egy gourme étterembe 70 ezer forintért megebédelni. Én ezt inkább kekségnek hívom. Aztán van olyan cimbi akinek én a lábtörlőjét sem takaríthatnám ki. Azt ott sem látnál különbséget. Fehér doboz autóval jár átlag lakásban lakik 50-nél több ingatlanja van bérbe lakás üzlethelység és mellette száz millás ingatlanokat forgat. De a halpiacon elvegyülne(kezeit széttáró) Én pl. nem szeretem a látszat embereket. (kezeit széttáró) Azért vesz fel nagy hitelt mert nagy és drága autó kell neki, hogy mutogassa magát cserébe otthon meg kenyérből nem eszik eleget. Én az ilyen embert szarba sem nézem. pedig azt rengeteg ilyen van ez az ország a magamutogatók országa.(szemeit körbeforgató) Engem pajtás nem keltett óra több mint 20 éve. Ha akarom 1 évig sem csinálok semmit már most úgy néz ki ha akarom akár soha(kezeit széttáró) Csak hát nem ez a fajta vagyok pörgős, dolgos vagyok én nem tudok malmozni meg bámulni ki a fejemből ezt initől valahogy el kellene tudni lesni de szerintem hamarább sajátítom el az atomfizikát(kezeit széttáró) Állandóan jössz ezzel az életszinvonallal. aki nem mutogatja magát mint ahogy én sem az igénytelen te szerinted. Ha tudnám, hogy nem sértődsz meg most azt mondanám, hogy a szarom is nagyobb mint a tied(kezeit széttáró)
basszus satya akkor te miért nem raktál le valami vicc diplomát?
Aztán szerintem hagyjuk is ezeket az irodákat. meredeken csökken a számuk nincs rájuk szükség. A gép kiváltja a gondolkodást is. 100 mérnők picsába sincs 1 számítógéphez képest. amerikába dózerolják elfelé az irodaházakat mert üresek ellenben kell a hely a raktáraknak az internetes kereskedelemhez. Na itthon is erre felé tendálunk(kezeit széttáró) Ne jöjjetek ezzel az irodával. Ez az irodásdi eltűnt mit a biztonsági őr a kamerák megjelenésével(kezeit széttáró) 10-e sincs mint 20 évvel ezelőtt(szemeit körbeforgató)
személyesen ismerek pár ilyen embert aki letöltendőt kapott ilyen 15+éve történt ügyei miatt
szóval ahogy erősödnek a pártkatonák úgy hullanak ki a "véletlen" lett gazdag emberek