Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

pl unokatesóm gyereke végzett az egyetemen (valami műszaki vonal)
aztán az apjához elment dolgozni mert abban van a pénz
ilyen hőszivattyús fűtés rendszereket terveznek-kiviteleznek
ebben csak annyi a hiba hogy ha ezt csinálja mondjuk 20 évig utána már nehezen jön össze az irodai munka
Én értem. Biztatni kell a tanulásra, aki képes rá. Aki nem, az majd csinálja az utat, vagy elmegy bölcsésznek, mondjuk esztétikát tanul.
Igaz, az is az útkészítőknél végzi, de az most mindegy.
ez elméletben jól mutat
de ha mindenki tanult és irodista ki csinálja a kenyeret vagy az utakat?
vagy éppen ki darabolja a vágóhídon a marhákat?
Ez is igaz ezért kell tanulásra biztatni a gyereket mert ha nem valami irodai melót végez akkor 50 fölött nem nagyon talál majd melót és csak kínlódik a hátralévőben.
csak evvel azt érik el hogy a melós egy eldobható robot lesz
dolgozik 20-30 évet belerokkan mert ugye 8 órából legalább 8 óra 10 percet kisajtolnak
mozdulatelemzéses munkavégzés hogy a munkaidő legalább 95%-ban ki legyen használva
aztán amikor megjön a gerinc sérv és az egyéb ízületi bajok kibasszák az embert mert ugye sokat beteg
Na ja ez a komcsi idők melós ideológiája, rengeteg ilyen termelődött ki akik zombiként ha még nem nyugdíjasok ugyanezt akarják továbbvinni, nálunk is vannak ilyenek csak hát lassan leépítik őket vagy melóre kényszerítik mivel megint van ember így nem ragaszkodnak már senkihez. Mondjuk aki táppénzre megy főleg hosszabb időre annak reszeltek, a betegséget szeretik szabadsággal letudni.
Te vagy a mindent látó szempár. 😂
Nem a Blikkben olvastam 😂 én meg azt nem biztos, hogy elhiszem, amit te mondasz…. Ezt pontosan tudom, nemcsak látom…
Volt munkás aki minden évben 2x fizetés emelést kért,a tankönyvhozzájárulástól a ruhapénzen át a munkábajárási benzinpénzéig mindent megkövetelt,de ha benn kellett maradni ő volt az első aki munkaidő lejárta előtt lelépett mondván dolga van,egy ideig tűrtem egyszer befenyített hogy akkor kilép.
Mondom jó,rendben............de tényleg kilép,Ok meheszt..............elég nyugger állás szóval nem kellett megszakadni,meggondolta magát......nem engedtem. 😂
volt olyan is aki azzal hobizott hogy hónapokra kiiratta magát táppénzre,már idegyógyból is hozott igazolást.Az első 3 hetet nekem kell fizetni,csak utána
megy az oep-hez a dolog.
Na mindegy kibirtuk,de a pofám leszakad még bejött kérni a buszbérletet amivel bejárna.,akkor épp 5. hete vót táppénzen,mondom WTF?
Hát izé a piacra járt ki vásárolni ide nem otthon a faluban................nanemááááá.
Szóval nem véletlen szarakodok egyedül.
Csesszék meg a jó melósok. 😂
Mifelénk is csinálják sokan (bár egyre kevesebben), de jellemzően csak akkora földterületen, amit a tágabb család elbír melóval.
gecisok munka van a paprikával
én nem is gondoltam volna
tavasszal ültetéskor el szoktam menni segíteni, igaz hogy "ingyen" de mégsem mert 5x annyi paprikát elhordok mint a napszám ára
Ezt írtam lejjebb, hogy rendben, de ha nem tud többet fizetni akkor csinálka meg maga. Az Ini által írt 1200 elfogadható állandó melónál, de alkalmira nagyon karcsú.
Nem erre gondoltam, pontatlanul fogalmaztam.
Anno volt két cég akiktől kaptam rendelkezésre állási díjat csak a feltétel az volt, hogy ha hívnak max. 2-3 órán belül ki kellett állnom amit sokszor kollégákra kellett testálnom volt úgy, hogy veszteséggel, de így is jó volt.
Te még mindig nem érted a vállalkozás jelentését.
Ha a munkás fizetése "úgy jó rendesen" többe van mint ami hasznot realizál a munkás,mifasznak veszkődik vele?
Inkább dögöljön meg a jó munkás éhen.
Oszt csá.
Felénk 20-nál kezdődik a napidíj kerti munkára olyannál aki doégozik is ezért 9-10 óra munka jár akkor is ki kell fizetni a napját ha csak 2 órát dolgozik mert hát máshol is lehetne teljes pénzért viszont nekem nem ér ennyit így magam szüttyögök napokig amit vele 1 nap alatt megcsinálnák, de hát ez van.
Mert szép dolog az hogy évvégén örömmel jelenti ki a tulaj, hogy "idén is milyen jól hozott a paprika", aztán a locsoláson kívül minden szar melót egy-két napokra, bejelentés nélküli, ráadásul szar pénzért dolgoztatott alkalmi munkásokkal végeztetett el.
Nem. De ha elvárja, hogy csóri falusi (de valahol gyári melóba ingázó) melós hétvégi szórakozásként ugorjon amikor ő kéri, akkor ennek ára kellene hogy legyen. Úgy rendesen.
Tehát azt mondod 3/4 alkalomért legyen egészéves állása?Full költséggel?
Aszta...................zseniális vállalkozó lennél. 😂
Akkor meg fizesse meg rendesen a "rendelkezésre állást".
ez kb 3-5 alkalom/ év szóval nem nagyüzem
csak jobb lenne ha nem ketten szarakodnának 3 napig vele
Na igen csak az állandó bejelentett meló elvileg szabival, nyugdíjjal, tb.-vel ez meg alkalmi amiből nem él meg.
Erre vállalkozót csak a közmunkán tengődők között találhat.
Aki egy gyárban (esetleg 3 műszakban + túlórákkal) egész héten robotol, az hétvégén vagy pihenni szeretne vagy a saját kertjét rendezni . faluhelyen.
Hobbi munkát csináljon akinek az a hobbija, nekem pl. a motorozás annyira, hogy még pénzt is adok érte. 😄
felénk cégeknél nem kapnak ennyit a nők