Lófaxt keres többet, ne pufogtassatok már ilyen baromságokat... fiatal burkoló? dolgozik a főnökének, az teszi el a lét, vagy esetleg fusizik, de az ugye hosszú távon nem pálya. Vállalkozik önállóan? akkor talán, ha bejön neki, mert soknak nem. Pont azért, mert burkolást tanultak, nem cég ügyvitelt 😕
Lófaxt. Az a titka, hogy nem néprajzos meg ilyen bukta cukrozó diploma kell... Fiam 2 éve végzett, Műegyetem, számítástechnika, mester diploma - válogathatott az állások között. Azonnal talált olyat, amit szeret, és igen jó fizetést kap...
Szóval csinálj nyugodtan a gyerekből vízszerelőt, mert akkor pont akkora suttyó lesz, mint az apja 😁 Persze ha olyanok a képességei, hogy csak egy kamu diplomát lehet kitaposni belőle, akkor valóban jobban jár a vízszerelővel... de ha okos, akkor kiqrsz vele, mert nem fog kiemelkedni a sárból...
mondjuk esetleg keres annyi pénzt ha jól fekteti be akkor 50-60 évesen már esze ágába sincs dolgozni.(kezeit széttáró)
Persze el is nyaralhatja ki is hugyozhatja akkor viszont tolni kell a szekeret a legvégsőkig(kezeit széttáró)
én pont nem erre gondoltam, hanem arra, hogy saját vállalkozásban tevékenykedjen akár fizikai munkát is(kezei tszéttáró) Tényleg nem tudjuk mi lesz 20 év múlva.(óranézegetős) Ha most lenne felnőtt a gyerek akkor nagyjából kitörölhetné a seggét a diplomájával. 1000 emberből jó ha 20 el tud helyezkedni a szakmájában olyan bérezésért amire gondol. Van néhány albérlőm diplomával most soroljam milyen munkát végeznek???. Én azt mondanám ha most lenne a gyerek munkakorú akkor legyen víz gáz fűtés szerelő, villanyszerelő, kőműves, burkoló stb. Bármi aminek az építőiparhoz köze van nem segédként hanem saját vállalkozóként. Akkor többet keresne mint bármilyen jól megfizetett diplomás az irodájában.
most pl egy burkoló aki fiatal, ügyes és gyors többet keres mint egy ügyvéd
de 20 év múlva a burkoló kb alig tud majd letérdelni, az ügyvéd meg max valami kis gerinc sérvvel küzd mert a sok üléstől fáj a dereka
szóval hosszútávon megérinaz irodai munka, ezért nem értem unokatesóm fiát miért jó neki hogy árkokat ás meg szarozik a sok nehéz munkával, még akkor is ha jelenleg ebben több a pénz
Remélem te is egy remek kőművest, biztiőrt, péket (nem tulajt hanem a lapátmarkolót) vagy bármilyen nem irodai vagy üzletelős szakmát adsz gyermeked kezébe...........na ne álmodozzunk, ahogy csak lehet rögtön veszel neki egy dipót és bármilyen fizikai meló közelébe legfeljebb főnökként kerül........és nincs ezzel semmi baj hisz ki az a barom aki a saját gyerekének rosszat akar?
Így van és ilyenkor szokott bukni az a kormány amelyik nem a saját szavazói érdekeit képviseli. A jelenlegit azért tartjuk hatalomban mert a melósok számára még elfogadható, ha eléri a kritikua tömeget a nyomor ha migrikkwl helyettesítik a szavazókat akkor repülnek.
ja az utóbbi 20-30 évben mindenki a kicsi gyerekének diplomát akar. Aztán nagy a csodálkozás, hogy nem talál vele munkát. mindenkinek nem kell lenni orvosnak, ügyvédnek mérnöknek. A munkák 80%hoz nem kell felsőfokú végzettség(gondolkodós) aztán a diplomagyárak az elmúlt évtizedekben szarták kifelé magukból a felsőfokú végzettségűeket. Most meg nincs aki házat építsen.(kezeit széttáró) Aki meg épít annak 10-szer annyija van mint aki diplomásként elment mondjuk tanárnak(kezeit széttáró) Ma 7 éves a fiam. Soká lesz még az, hogy mi leszel ha nagy leszel? Én ezt a diplomásosdit biztosan nem fogom erőltetni(ujjával nemet mutató) Ha Ő akar majd tanul. Jobban szeretném ha 1 jó szakma lenne a kezébe(gondolkodós) Persze most 1 jó szakmával többszörös pénzt lehet keresni mint egy diplomával, az,hogy mi lesz 20 év múlva még orbán viktor sem tudja(gondolkodós) Ő még áprilisig sem lát tisztán előre(fetrengős)
de hát ez az élet rendje(kezeit széttáró) Beteg munkaerőt minek fizetnének az nem termel(kezeit széttáró)
Mondjuk te bele szartál a ventilátorba. Te belőled már legalább 25 éve nem sajtolnak ki 8 óra munkát. 😂
Sikeresen átbasztad a rendszert(fetrengős)
Kérdésedre a válasz 4 tagú családban minimum 500 ezer, úgy, hogy nincs hiteltörlesztés. Ennyiből eléldegél egy család. Na nem úriasan, de ebből van pénz enni, házat autót fenntartani meg marad 1 pici plussz a szórakozásra is.
piacgazdaság van. (kezeit széttáró) Egy cég bevételt és kiadást számol. Ide a jó adókörnyezetért jön meg az olcsó munkaerőért. Most elkezdtek emelkedni a bérek ezért keres az olcsóbbnál is olcsóbbat. Ez van.(kezeit széttáró) Elsődleges cél a gazdasági profit. Ha a kormány által nincs rákényszerítve, hogy magyar embereket foglalkoztasson akkor iért fizessen 3 kilát ha 150 ért is megcsinálják ugyan azt? Ő sem hülye(kezeit széttáró) Kisvártatva te is azon kapod magad, hogy a kamionodat 1 ukrán vezeti a te fizetésed feléért a főnököd meg a bódéjából ott lebegteti a felmondásod(kezeit széttáró) Most ez a világ következik(óranézegetős) mondjuk a te szakmádban mindig lesz hely most épen az angolok keresnek söfőrt sürgősen bármennyiért is(meghajlós)
De a folyamat már észrevehető mértékű. Az irodai munkásnak meg mondjuk fizikai melós a házastársa, könnyű elkurvulni, ha minden reggel látja a munkába induláskor, hogy a másik otthon marad.
Azzal semmi baj nincs mert ott nem nagyon van lazsálás hamar bele kell szokni a hajtásba. Mikor még költöztettem igen sokszor egyetemisták jöttek el rakodni sokan igen ügyesek voltak többnyire, aki nem bírta az úgysem jött másodszor.
Ebben az írásban jellemzően (mint a munkáról szóló hasonló írások többségében) az irodai munkásokról és gondjaikról van szó pedig ma még a többség fizikai aki a munkahelyéhez kötött és nem nagyon lehet home office-ban csinálni a melóját.
Majd a robotok mert hát igazából ez a jövő, nem holnap vagy 10 év múlva, de a fizikai sőt az adminisztratív irodai munkáknak is befellegzik a jövőben oszt a vége a skynet..........és itt jutunk el az alapjövedelemhez. 😁 .....vagy az irtáshoz.......
Ez az urban legends, de amúgy igen. Én azonban találkoztam annyi ellenpéldával, hogy azt kell mondjam, hogy vannak azok mindenhol, ahol nem nagyon kell logika.
Szóval csinálj nyugodtan a gyerekből vízszerelőt, mert akkor pont akkora suttyó lesz, mint az apja 😁 Persze ha olyanok a képességei, hogy csak egy kamu diplomát lehet kitaposni belőle, akkor valóban jobban jár a vízszerelővel... de ha okos, akkor kiqrsz vele, mert nem fog kiemelkedni a sárból...
Persze el is nyaralhatja ki is hugyozhatja akkor viszont tolni kell a szekeret a legvégsőkig(kezeit széttáró)
de 20 év múlva a burkoló kb alig tud majd letérdelni, az ügyvéd meg max valami kis gerinc sérvvel küzd mert a sok üléstől fáj a dereka
szóval hosszútávon megérinaz irodai munka, ezért nem értem unokatesóm fiát miért jó neki hogy árkokat ás meg szarozik a sok nehéz munkával, még akkor is ha jelenleg ebben több a pénz
Mondjuk te bele szartál a ventilátorba. Te belőled már legalább 25 éve nem sajtolnak ki 8 óra munkát. 😂
Sikeresen átbasztad a rendszert(fetrengős)
https://alapblog.hu/amikor-az-...