Én most próbálom eladni a garázsomat, volt akinek csak a töltési lehetőség miatt kellene csak nincs rá zsozsó :-D Kiadni meg ilyen célra nem fogom, kapok 25 ezret a kiadásra aztán itt hagy nekem többszázezres vellanyszámlát :-D
Amúgy igen, ha a németek meg úgy az egész eu kihúznák a fejüket az amcsik seggéből, akkor lehetne úgy politizálni hogy a mi érdekeink is érvényesüljenek esetleg katonai erővel megtámogatva. Többször hallottam, hogy a nato-t már rég fel kellett volna oszlatni és az eu-nak megjelenni mint önálló erő.
a panel proli menjen busszal, amúgy is hülye aki nagyvárosba melóba menet autókázik
gondolkozz
100km táv 15-20 kwh, egy hoki 5 kw-os töltő(szerintem ilyen kicsi nincs is már) 4 óra alatt beletölt 100km hatótávot, egy éjszaka alatt 200km megvan de 2x100km távra kevesen ingáznak napi szinten
5 kw töltő alig több mint 20 amper ennyit minden háztartás kibír, a hálózat is
szóval lazán tudná töltögeti otthonról kurva sok ember, de ha a céges rész kiépül a sok napelemes energiát végre lehetne hová tenni
a lehetőséghez annyit hogy rendes áron kellene adni a villanyt nem 35 forintokért és lenne pénz fejlesztésre, szerintem olyan 100ft körüli ár lenne a normális
de ugyanez a gond lesz a vízzel is, még mindig gombokért adják aztán ha összeomlik a rendszer nem lesz víz, ihat mindenki ibc tartályból
Mondtam ilyet hogy 30napot dolgozok?Nem,én azt mondom hogy baromság egy éves bevételt 8órás munkarendel átlagolni,főleg ha az nem 8órás munkarendben van kitermelve, pláne ne az én esetemben.
Válasszuk ketté az 1. az igényt, és a 2. a lehetőségeket.
Az igénnyel semmi baj, az ember gondoljon nagyot és merészet. A lehetőségek... hát azok némely esetben kegyetlenek.
Az otthoni töltés az utcaival majdnem mindegy. A végpont igényét nézd, ne azt, hogy az a végpont fizikailag hol helyezkedik el. Ráadásul a panelproli a tizediken "otthon" hol töltse?
Múltkor azzal hencegtél, mennyi szabadidőd van, most meg azt mondod, 30 napot dolgozol havonta... döntsd már el, melyik kamut szeretnéd inkább beadni itt. 😅
Kapcsolódik az ejrópát érintő energia válsághoz 🤔 geci usákok csak úgy felrobbantották a vezetékünket, és persze nem baxxa szájba őket senki ezért, hogy rohadna meg mind.
Persze ha velük csinálná ezt valaki, menne 3 anyahajó másnap... ezzel is demonstrálják, ki a főnök a bolygón.
Miért hülye aki ezt megteszi?Mert drága?De,nálam most 25fok van és most fogok begyújtani.És ne legyél pipi,ne alkalmazd a pipi matekot,mert baromság.Pláne egy éves bevételt 8órás munkarendre leosztani nálam,aki 24/48-as munkarendbe dolgozik majd mellette dolgozik másodba mert igen nagy a csúsztatás.
120 m2-t fűtök... 2x80-40=120, vágod? -10 fok nem volt évek óta, és ki az a hülye, aki 210 m2-t felfűt 27 fokra? sztem te se.
Te írtad, hogy havi 1 milla, az ugye évi 12 milla. Egy évben kb. 200 munkanap van, tehát 12 000 000 / 200=60 000
Szívesen elmagyarázok mást is, kérdezz bátran! 😁
vidéken van bőven hely, nekem is van annyi hogy 3 kazán elférne a porta meg 40x60 méter szóval ezer köbméter fa lazán elférne úgy hogy még útban se lenne, sőt ha nagyon akarnán nem is látnám csak akkor amikor akarom
de én ezekhez lusta vagyok, nekem jó a konvektor, gondtalan, olcsó, bár nem szép de én sem vagyok az szóval leszarom
És,kicsi a kecó vagy mi van?Jobb helyeken erre külön helyiség van,ami semmi elől nem veszi el a helyet,mert azért van hogy ott legyen,a fa meg aztán megint olyan dolog hogy az a 20nm pont nem hiányzik a kertből.
Első idézet:megnézném ez a szám mennyire jönne ki 210nm-en -10fokban 26-27fokon tartani.Amire írtam hogy nálunk kicsit más a matek,az az hogy nálunk sehol nincs 20-21fok,sem fűtetlen szobák.
A második idézet,azt írtad napi 60ezer,akárhogy is számolom az havi 1.8milla.
én még mindig azt gondolom hogy jó ötlet lenne ha nem lenne ennyire erőltetve, és szépen lassan ahogy fejlődne a géppark lehetne hozzá fejleszteni mindent is
első körben még mindig az otthoni töltést kellene előtérbe hozni, otthoni környezettben nem egy nagy plusz költség se a töltő se a hálózat fejlesztés/optimalizálás, mert ugye ha mindenki 17 órakkor kezdené tölteni akkor így is lennének hibák, de egy egyszerű központilag vezérelt rendszerrel simán kivitelezhető lenne
második körben a melóhelyek parkolóit kellene villamosítani, ez már több pénz lenne, de akár támogatni is lehetne
ekkor már a napi használatú villanyos kocsik jelentős többségének meg lenne a töltése
utána lehetne a közterületi töltők számát emelni ahogy csorogna befelé a zseton
Erről pofázok... nagy kazán, gépészet, köbös pufferek - mennyi helyet foglal ez el? És még a fát is tárolni...
Tudod, mennyit foglal nálam a fűtés? harmad m2-t, a 9 m2 fürdőszoba egyik sarkában + tenyérnyi helyet a rádiós termosztát a nappaliban - és 1 fokon belül szabályoz, napszaknak megfelelően előre programozva.
gondolkozz
100km táv 15-20 kwh, egy hoki 5 kw-os töltő(szerintem ilyen kicsi nincs is már) 4 óra alatt beletölt 100km hatótávot, egy éjszaka alatt 200km megvan de 2x100km távra kevesen ingáznak napi szinten
5 kw töltő alig több mint 20 amper ennyit minden háztartás kibír, a hálózat is
szóval lazán tudná töltögeti otthonról kurva sok ember, de ha a céges rész kiépül a sok napelemes energiát végre lehetne hová tenni
a lehetőséghez annyit hogy rendes áron kellene adni a villanyt nem 35 forintokért és lenne pénz fejlesztésre, szerintem olyan 100ft körüli ár lenne a normális
de ugyanez a gond lesz a vízzel is, még mindig gombokért adják aztán ha összeomlik a rendszer nem lesz víz, ihat mindenki ibc tartályból
Az igénnyel semmi baj, az ember gondoljon nagyot és merészet. A lehetőségek... hát azok némely esetben kegyetlenek.
Az otthoni töltés az utcaival majdnem mindegy. A végpont igényét nézd, ne azt, hogy az a végpont fizikailag hol helyezkedik el. Ráadásul a panelproli a tizediken "otthon" hol töltse?
Persze ha velük csinálná ezt valaki, menne 3 anyahajó másnap... ezzel is demonstrálják, ki a főnök a bolygón.
Te írtad, hogy havi 1 milla, az ugye évi 12 milla. Egy évben kb. 200 munkanap van, tehát 12 000 000 / 200=60 000
Szívesen elmagyarázok mást is, kérdezz bátran! 😁
de én ezekhez lusta vagyok, nekem jó a konvektor, gondtalan, olcsó, bár nem szép de én sem vagyok az szóval leszarom
A második idézet,azt írtad napi 60ezer,akárhogy is számolom az havi 1.8milla.
első körben még mindig az otthoni töltést kellene előtérbe hozni, otthoni környezettben nem egy nagy plusz költség se a töltő se a hálózat fejlesztés/optimalizálás, mert ugye ha mindenki 17 órakkor kezdené tölteni akkor így is lennének hibák, de egy egyszerű központilag vezérelt rendszerrel simán kivitelezhető lenne
második körben a melóhelyek parkolóit kellene villamosítani, ez már több pénz lenne, de akár támogatni is lehetne
ekkor már a napi használatú villanyos kocsik jelentős többségének meg lenne a töltése
utána lehetne a közterületi töltők számát emelni ahogy csorogna befelé a zseton
Tudod, mennyit foglal nálam a fűtés? harmad m2-t, a 9 m2 fürdőszoba egyik sarkában + tenyérnyi helyet a rádiós termosztát a nappaliban - és 1 fokon belül szabályoz, napszaknak megfelelően előre programozva.