Hoppá: egyre több az áramkimaradás Hollandiában az elektromos autók töltése miatt
„Hollandiában ezért 105 000 kilométer kábelt kell lefektetni, és további 54 000 transzformátorházat kell építeni. Ez azt jelenti, hogy Hollandiában minden harmadik utcát fel kell újítani az elektromos hálózat megerősítése érdekében. Az elektromos autók száma az elkövetkező években várhatóan a mostani körülbelül 450 000-ről (az összes autó 5 százaléka) 2030-ra körülbelül 2 millióra (20 százalék) nő. A nyilvános töltőállomások száma várhatóan a jelenlegi 150 000-ről 400 000-re növekszik 2030-ban” – olvasható.
Bukta, befellegzett az elektromos gépjárművek megfelelő ütemű terjedésének?
Sokan felismerték már, hogy a szénhidrogénes hajtás kiváltására NEM ez a megoldás. Eddig is tudta mindenki, csak most a gyakorlatban is szembesülnek ezzel.
Tudom-tudom, jön a szöveg, hogy elektromos autó ellenes itt mindenki, de ez a hülye szöveg meg nem érdekes már.
Gugléztam: "funkcionális analfabetizmus: az érintett tud írni és olvasni, de nagyon rosszul. Kibetűzi a szavakat, de nem érti meg a használati utasítást, és nem tud a saját örömére olvasni. Ez akadályozza a további tanulást. Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."
Nem baszogatásból mondom, de te tuti beleesel.
"40nm 20fokon,nálunk azért kicsit más a matek." - ezt mire érted, honnan vetted?
"Ki az a szerencsés aki 1.8millát keres egy hónapban?" - és ezt?
szabályozni nem vészes ha jól meg van építve, ismerősnek van 2 puffer meg mindenféle keverő szelepek, egyik puffer a hmv-t is melegíti
méteres rönkök lazán elférnek a kazánba, de a hosszában félbevágott raklap is befér
szóval a tüzelés nem olyan gáz, inkább a tárolás, mert illik száraz fával fűteni, nagy tételben meg nem könnyű ezt kivitelezni
de láttam akkora kazánt amibe az mtz félig befért, a kihuzigált fatuskókkal venyigével rőzsével tüzelt az ember, fűtött 3 nap aztán elvolt egy hétig akkora pufferek voltak, igaz ez jó régen a gázas korszak előtt volt, szerintem ő se fűt avval mert olyan 80 felé járhat már
apám fázik a gázas fűtés mellett hiába van 24 fok aztán amikor kint hideg van begyújt fával
vagy maga lellé teszi az olaj radiátort aztán úgy olvasgat a fotelban
emiatt vesz mindig fát
Nem tom, blődi mennyit fűt el, de a saját példám ugye alig több, mint a kvóta fele, te számoltad ki, hogy 120 rugó. Nagy jóindulattal 6 hónap fűtést számolva az napi 660 Ft... na most mindazt, amit most leírtál a fatüzeléssel (plusz még tárolni is a fát egy helyiségben) meg szabályozni a fűtést is rosszabb - hát én inkább tökön szúrnám magam, mint hogy ezzel szopjak napi 660 Ft-ért 😅miközben napi 60 ezret keresnék 😅
Én a gázzal a kényelmemért fizetek, nem a tüzelőért.
A garázs ajtód nem az a kétfelé nyílós román faajtó? Abban az időben épült házakon minden olyan volt 🤣
...de ha még valami drága Hörman szigetelt, a széleinél az is húz, meg ha kinyitod, az 5 m2-es lukon egyből kihűl a helyiség.
a vegyes tüzelés meg már a 70-es évektől kiment a divatból te még is azzal baszakszol(kezeit széttáró)
igaz 2022 júliusában ismét divatba jött ideig óráig de nem lesz tartós 😅
ez a lopott fa meg hát na... Nem akarom én védeni blődit mert távol álljon tőlem ő az "ingyen" fájáért keményen megdolgozik. El megy helyekre fát vagdalni vagy hivatalból vagy magán megkeresések által. Azt a fát ki is kell vágni le is kell gallyazni fel is kell kuglizni haza is kell szállítmányozni, szét is kell hasogatni be is kell sarangolni a tárolóhelyére. Aztán amikor ez megvan a vegyes fűtés napi elfoglaltság. Behordani a fát begyújtani néha rá kell nézni alkalmanként rátenni hetente 2-3-szor hamuzni, időnként kéményt takaríttatni ha szar a rendszer vagy nedves szar fával fűt akár 2-3 havonta a füstcsöveket átkotorni vagy baszakodni a a kazánba felgyülemlett kátránnyal. Mondjuk nekem ez nincs mert száraz akáccal fűtök így sem a füstcsőbe nincs lerakódás sem a kazán nem kátrányosodik pláne úgfy, hogy egy évből csak 1 hónapot használom(kezeit széttáró) ha a lábazatot leszigetelem , meg a teraszokat lehet nem is kell már vergődni vele(kezeit széttáró) Szóval blődi az éves fűtéséért megdolgozik keményen. Bármi mást is csinálhatna helyett óraszámba éves szinten ez egy kézzel fogható nagy számra jön ki(kezeit széttáró)
A blődi millás fizetése meg a fűtésre szánt pénz ez, hogy jön össze?
Az teljesen érthető, hogy minél kevesebbet akar költeni melegre mert több marad a tarisznyába amit bármi másra el tud költeni. 3 gyerek és egy nem kereső feleség mellett helye van a mai világban minden forintnak hidd el(kezeit széttáró) Viszont 192 ezer forintig adnak gázt olcsón. Ezzel a szezon javát ki tudná fűteni ez kb. 16 ezer forint/ hónap. Erre viszont ennyi pénzt kár sajnálni. havi 16 ezer forint néhány csomag pelenka ára cserébe nem szopsz az évből 6-7-8 hónapot a fával való baszakodással. Nálam 3500m3 volt a fűtési igény mielőtt bármihez is hozzányúltam volna ez a mai árakon 1546800 Ft lett volna azaz havonta durván 129 ezer forint télen nyáron csak a fűtés(kezeit széttáró) Ha nála is hasonló lenne a helyzet érthető, hogy nem akar kibaxni az ablakon ennyi pénzt millás bevétel mellett sem. Hisz ez a milla nyaralgatásokkal együtt átlagba kb. el is tűnik a hónap végére legalább is éves összesítésben nem hiszem, hogy sok megtakarítás marad(gondolkodós) Ami nem érthető, hogy egyszeri beruházás után havi 16 ezer ft-ért megválthatná a saját szopását. A maradék fát lehet el is tudná adni annyiért amennyiért az olcsó gázt veszi. (kezeit széttáró) De addig baszakszik amíg az ingyen csonk kitelepítés helyett majd megint bele fog kerülni 800 kilóba csak,hogy a tigáz kiálljon a házhoz mint ahogy ez volt is régebben. Tuti ha mást nem is ezt már rég megcsináltam volna, hogy alkalmasint rákössek. majd 10 év múlva kezd el kapálózni amikor esetleg nem lesz már ingyen fa vagy nem engedi meg az egészségi állapota, hogy küszködjön a fával. Addigra már ez valószínű drága mulatság lesz de hát ezt ő tudja(kezeit széttáró) én azt mondom, hogy aki az olcsó gázkvótát nem használja ki az zálogos marha(kezeit széttáró)
Ja,meg kenyeret is ettek apáink és én is eszek.Ne hasonlítsuk már a fűtést egy övtáskával,az övtáska egy 90es évekbeli divat,aztán az emberek elhagyták mert kiment a divatból,csak néhány fogyi hordja még mindig.....
te frenkized magad, micsoda korszerű gyerek vagy mert van lapos telefonod és övtáska helyett zsebbe hordod a motyóid 😅
Ehhez képest úgy fűtesz mint apáink tették a 60-as években(kezeit széttáró)
ha 2 napot elvinne a palack amikor keményebb a hideg az nem is olyan rossz(gondolkodós) 8000 ft körül van a gáz a nagy hidegekben havi 120 a fűtés összel és kora tavasszal csak felét fogyasztaná kb. annyira jönne ki,mint amikor telibe gázzal fűtöttem 110 ft-os áron az olyan 4 kiló körül volt(gondolkodós) Bár szerintem 2 nap fűtést nem vinne el egy palack szerintem ez kizárt(kezeit széttáró)
Ja most nagy az arc de majd egyszer kopogtattok nálunk a nejeddel, hogy a telet kihúzhatnátok e nálunk mert van vegyesünk meg fánk(kezeit széttáró) 😅 Bányja a faxom tudok adni egy szobát de a kazánt te fűtöd 😅
fura nekem is ugyanez a szilikátbeton falazat van jó nyílászárókkal(gondolkodós) A teraszok meg a lábazat ennyi energiát elvenne nálam?(gondolkodós) Mondjuk az a következő project lehet az idén megcsinálom már tavaly tervben volt (szemeit körbeforgató)
PB palackban asszem 10 bar max, de egy palack komplett házat fűteni - 1-2 nap...
Egyébként nem tudom, mit rágódtok ezeken... lesz gáz-nem lesz, drága villany-nem lesz villany.... baszkódtok itt eccerre 3 féle fűtést beépítve, hogy jobb a tuti 😅 oszt' valszeg soha nem lesz rá szükség 😅 de sebaj, lehet arra is költeni, pörög a gazdaság 😂
Mindjárt nyár.