te még semmit nem vettél meg azért drágábban mert a haszna bent marad az országban 😆 Bár annak a haszna is vityáéékért 😅
Kezdtek olyan bogyóssan hülyék lenni aki azért oltatta be magát, hogy a "többinek jobb legyen" 😂
Nem volt még mára elég a sok álszent fröcsögésből? (kérdőjeles)
Majd holnap folytatjátok(óranézegetős) Én addig is böngészgtek a neten, hogy hol találok minél olcsóbb tolókapu nyitó szettet aminek a paraméterei a számomra megfelelőek. Azt tudom ígérni ha 3 ezer forinttal drágább a magyar akkor a külföldit veszem meg legalább a szállítás megspóroltam 😂
Gondoltam ezt már csak megosztom veletek, hiszen alusapkásként folyton hülyeségeket hozok fel amiknek semmiféle alapjuk nincs 😁
"A Világgazdasági Fórum szerint most épp a konyhakertek teszik tönkre a bolygót Tönkreteszi a bolygót az otthon termesztett élelmiszerek karbonlábnyoma a Világgazdasági Fórum (WEF) egyik tanulmánya szerint, ezért a szervezet most azt követeli, hogy a kormányok tiltsák meg az embereknek, hogy a saját kertjükben zöldséget, gyümölcsöt termesszenek, hogy így mentsék meg a bolygót a globális felmelegedéstől – hívja fel a figyelmet a Slay News hírportál. Illusztráció: Slay News A kutatás rámutatott, hogy a „kertből az asztalra” való gyakorlat sokkal nagyobb karbonlábnyomot okoz, mint a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok, például a vidéki gazdaságok. A WEF által a Michigani Egyetemen finanszírozott tudósok kutatási eredményeit a Nature Cities című folyóiratban tették közzé. A tanulmányban különböző típusú városi gazdaságokat vizsgáltak, hogy kiderítsék, mennyi szén-dioxid (CO2) keletkezik az élelmiszer-termelés során, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség nyomán a Magyar Nemzet. A tanulmány szerint átlagosan egy adag hagyományos gazdaságból származó élelmiszer 0,07 kilogramm (kg) CO2-t termel. A WEF által finanszírozott kutatók azonban azt állítják, hogy az egyes városi kertek esetében a környezetre gyakorolt hatás majdnem ötször nagyobb, 0,34 kg/adag. A tanulmányhoz 73 városi mezőgazdasági helyszínt vontak be a világ minden tájáról, és három kategóriába sorolták ezeket: magán- vagy családi kertek, beleértve a kisparcellákat; kollektív kertek, például közösségi kertek; és nagyobb, kereskedelmi célú városi gazdaságok. A tanulmány vezető szerzője, Jake Hawes elmondta: Az általunk vizsgált városi mezőgazdasági területek szén-dioxid-kibocsátásának legjelentősebb hozzájárulója az élelmiszer-termesztéshez használt infrastruktúra volt, az emelt ágyásoktól a kerti fészereken át az utakig, ezeknek az építményeknek a megépítésébe sok szén-dioxidot fektettek be.
A kutatók más olyan tényezőket is találtak, amelyek állításuk szerint „veszélyesek” az éghajlatra a konyhakertek esetén, például a rosszul kezelt komposzt. Ráadásul az adataik szerint a kertek „karbonlábnyomának” kétharmadát maga a kert hozza létre. A kutatók szerint egyébként az sem elég környezetbarát, ha valaki szobanövényeket nevel otthon. Mint elmondták, a növényeket szállító teherautók, a műanyag cserepek és a szintetikus műtrágyák szén-dioxid-kibocsátása mind-mind hozzájárul a globális felmelegedéshez."
Ezek szerint akkor csak a koka kóla cég gyárt üdítőitalokat az egész világon(gondolkodós)
Én látok filléres üdítőket a boltokban hazai kis cégektől is, persze javíts ki ha rosszul látnám(szemeit körbeforgató)
Versenyhelyzet nélkül elszabadult árak vannak. Ha nincs egy terméknek konkurenciája annyit kér érte amennyit akar. Azért a piaci verseny intézménye még mindig létezik természetesen némileg csorbultan pláne úgy, hogy már vityáé minden. (kezeit széttáró) Most ha olyan cég lennél aki termékeit futárszolgálattal továbbítja akkor például mostantól kötelezően szerződés kellene kötnöd a magyar postával(kezeit széttáró) Weblapon feltünteni és választást hagyni a vásárlónak, hogy válasszon. Szóval szerintem ez is nagy arányú beleavatkozás. Miért nem határozhatja meg a cég, hogy kivel köt szerződést? Persze köthet bárki mással is úgy is az olcsóbbat fogja bejelölni a vásárló a webshopon. Kivéve qwimbit az szeret többet fizetni ha magyar 😂
nem(kezeit széttáró) átlag embernek ez nem érthető(kezeit széttáró) 8 millió emberből 7millió 999999 nem fog azzal foglalkozni, hogy mi lesz majd később, ha most nem 10 forintért veszem az áramot itthonról hanem 7 forintért veszem meg külföldről(kezeit széttáró) ha a te példádnál maradunk. Persze lesz egy hülye mert az mindig van(szemeit körbeforgató) jelen esetben az te vagy aki boldogan kifizet 10 forintot, hogy itthoni szájakat etessen. (kezeit széttáró) De a világ meg nem a te ideológiáid alapján működik.(kezeit széttáró) Szerencsére 😅
8-9 milliárd ember van a földön de kell egy hiánypótló 😂 😂 https://www.elemi.hu/a-mesters...
szerintem jobb ha lelkeztek hinni a termőbe mert itt sok embere nem lesz már szükség
tudom hogy magát mindenki fontosnak nélkülözetlenek szerethetőnek tatja de majd más fogja eldönteni ki megy át a rostán
Kicsit pontosítanám: "egyre több mindent szeretnének" - hisz az ember mindig is többet szeretett volna, ez nem gond. A baj az, hogy: "egyre többen gondolják, hogy több jár nekik"
Látod, ez az igazi sötét, rövidlátó gondolkodás... a saját érdekednél 1 méterrel se lácc tovább.
Ha szerinted mindegy, hogy a megtermelt nyereség azonnal kimegy az országból, vagy legalább jórésze itt marad, akkor hiába is írok neked bármit.
És miért ?
Mert nem én írtam újak levágását ?
Vagy mert én jól érzem magam kevesebb pénzből is ?
Te kezdesz vörösödni 😂 van sarlóm kalapácsom oda adjam ? 😊
Versenyhelyzet? az csak a "tefajtád" agyában létezik.... a legfőbb elv a "nagy hal megeszi a kis halat" a második meg az íróasztal mellett felosztott piac. (olajcégek, bankok, Coca-Pepsi, sorolhatnám estig)
.... vagy ha nem így gondolod, indíts egy üdítőital palackozó céget - amit te birtokolsz - és versenyezz a Cocával 😅 szóval a versenyhelyzet lehetősége adott 🤣
Engem nem bántasz meg én tudom hogy nem vagyok a legélesebb kés a fiókba 🙂
Ép azért csodálkozok sokszor rá a dolgokra hogy nálam okosabbak hogy tudnak ekkora hülyeségeket beszélni .
Hogy mi drága és mi olcsó az visszanyitás kérdése ezt neked kéne tudnod neked van több iskolád .
Ha elő állítót áramot veszed 10 ft -ért és azzal itthon munkát adsz másnak aki szintén meg él
Vagy vegyed külföldről 7 ft ért és tetessél idegen embereket . Aztán amikor az itteni bezárt ................. Mi garantálja hogy a külföldi nem emeli 13 ft-ra ????????????? Igaz te csak most 3 ft különbséget látsz okosan . Én hülyén vetem észre összefüggéseket ............. de nem bízós hogy nekem van igazam .
Példa beszéd 😆 olyan dolgot nem rendelek éterembe (és fizetek érte) amit otthon az asszony is meg tud finoman csinálni 😉 ha nem lenne érthető minek vegyek kittről valamit ha itthoni s előállítható
Ebben az esetben te megérdemelheted a főbelövést(gondolkodós) Az még is csak humánusabb, mint a nyakadnál fogva himbálózni egy kötélen(kezeit széttáró)
amikor az ujjadat darabolgatják neked tök mind1 lesz azt ki fogja csinálni 😅 Én sem biztos, hogy kevesebb fájdalommal tudnám neked megcsinálni mint egy feka a végeredmény meg úgy is ugyanaz és csak ez számít. A részeredményekkel ennél a példánál meg kár foglalkozni 😅
igen baszki a technikai fejlődéssel változtak az igények is. Az ember mivel lusta g.ci szívesebben fürdik úgy, hogy megnyitja a csapot azt folyik belőle a melegvíz, mint rözsét gyűjtögetve kondérba melegítsen magának fürdővizet(gondolkodós)
Élek a védekezéssel
1 nem én írtam a újak darabolását 😊
2 én dolgozgatok (ha még nem is szívesen ) 😂 😂
3 kicsit dolgozok kicsi pénzért mert elegedet vagyok azzal is ,meg a kormánnyal is pedig egy fillért nem kaptam se tettől a bandától se a előzőtől 😂 de ha kapnék azt elfogadom azért ezt szeretném leszögezni 😂
azok az idők elmúltak és sosem jönnek vissza
de az ilujjdarabolás benne van a levegőben ha én nem akkor majd egy afrikai migráns fogja
én azt vallom magyar embernek magyar ember vágja le az ujjait, csak számít valamit hogy nem egy retkes feka darabol
Az ész téged nem vet fel ezt minden megbántás nélkül mondom(kezeit széttáró) Ha te szeretsz ugyanazért többet fizetni akkor tegyél úgy.
Tudod az átlag embernek HA van választása inkább fizet kevesebbet ugyanazért. Ezek szerint te nem tartozol az átlag emberek közé nem érdekelnek a saját érdekeid én ezt el is tudom fogadni.(meghajlós) De akkor miért futárkodsz pénzért miért nem valami segélyszervezetnek dolgozol koszt kvártélyért?(kezeit széttáró)
Fegyvert lehet venni ha nincs aki használja akkor majd tárolgatják raktárakban természetesen jó pénzért. Vagy te felszerelsz katonának?
Megint bérlünk a svédektől 4 új grippent 😆 Hurrá most már így nagyon ütőképes honvédségünk lett. A 4 grippent kb. 6 perc alatt pusztítják el vállról indítható rakétáról azért kell ennyi idő mert a gyorstalpalón végzett tartalékos lehet elbaxa az első indítást 😅 Na mind1 ez a sok-sok milliárd kellett ahhoz, hogy a svéd goré ellátogasson hozzánk és megússzák vityáék nagyobb arcvesztés nélkül a dolgot 😆
Szóval kifizettük ennek az árát te is én is(kezeit széttáró)
"egyre több mindent szeretnének...." munka büdös vagy a seggével vagy celbséggel akar jól élni
persze agyal is van baj meg a kézügyességgel
Tegnapi fel fedezés Auchan hentes pult ...........sorszámot kel húzni a sorba álláshoz mint ha kormány ablakba lennék 😂 😂 😂 magyarul még a sorba állás se megy már a embereknek egy hetes (felvágott) pultnál 🤪
Ez a kép illusztrálja a megkérdőjelezhetetlen fejlődést 😂 😂
Hát qwimbi azt elfelejtette azért leírni miközben az ujjaimat darabolgatnád, hogy abban az időben nagyon üldözték ám a munkakerülőket is nem csak a kulákokat 😆 Én azt csinálnám aki 3 napig nem dolgozik és nincs orvosi papírja indoklással miért nem tudja felvenni a munkát az a 4-ik nap le kell vágni a karját hiszen úgy sem használja a közös gazdasági eredmény elérésének az érdekében. Hét nap munkakerülésért meg fel kell lógatni minden tárgyalás nélkül(kezeit széttáró)
Pipi elismerem dolgozni tudsz és becsülendő de hogy ész nem vet fel ez írásdaltál az látszik
Hogy mindegy kinek fizetsz ? Te valami carpe diem filozófiád nyomorba visz meg nyugtatlak
Miért ? Azért mert mindig lesz egy féldolláros néger kisfiú aki majd kiváltja a drága 5dolcsis munkást terméket szolgáltatást
Kezdtek olyan bogyóssan hülyék lenni aki azért oltatta be magát, hogy a "többinek jobb legyen" 😂
Nem volt még mára elég a sok álszent fröcsögésből? (kérdőjeles)
Majd holnap folytatjátok(óranézegetős) Én addig is böngészgtek a neten, hogy hol találok minél olcsóbb tolókapu nyitó szettet aminek a paraméterei a számomra megfelelőek. Azt tudom ígérni ha 3 ezer forinttal drágább a magyar akkor a külföldit veszem meg legalább a szállítás megspóroltam 😂