Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kb. 85 m2 egy szint, a felsőn viszont 2 szobát nem fűtünk (illetve alig) az -40 m2. Közlekedő terekben 20-21, szobámban 23, ha annál több, akkor nekem melegem van. A fal 30 cm gázbeton, minden ablak-ajtó jó.
Lányom a központis 58 m2 panelban 1,5x ennyit fizet.
na pont én is erre gondoltam. A gázt mennyire lehet összetömöríteni? mert köbméterenként 40 köb az is 42-43 db ibc(gondolkodós)
Nem tudsz szerezni ibc tartályokat? 1700 darabot veszel és megcsapolod a gázt félre teszed rosszabb időkre(gondolkodós) Persze ha szerzel 30 m3-ös tartálykocsi tartályt nyomáson lehet bele tudnád abba is sűríteni és úgy kevesebb helyet foglalna a kertben 😅
ilyen megtérülésekkel meg ne kalkuláj mert blődi és haverjai mindjárt a torkodnak ugranak, hogy mekkora egy fasz vagy. Blődi eleve azzal kezdi, hogy ami 5 év felett térül meg azzal nem is szabad foglalkozni ha azt vesszük nekem egyik nagyobb beruházásom se fog "megtérülni" az életembe. Persze értéken már többet érnek ezek a beruházások mint nekem kerültek de ezzel ők úgy sem kalkulálnak. Itt most nem az ilyen filléres napelem meg vellanyautó beruházásokra gondolok az csak játék bár ettől függetlenül térülnek azok szépen(kezeit széttáró)
nekem 600 körül ennek elméletileg elégnek kell lennie(gondolkodós) Persze ha nagyobb meglepetés nem lesz és vagy nem húzódik ki júniusig a 15-18 fok(óranézegetős)
A parkszájd mára már egy fogalom(meghajlós) Ötvözve a csúcstechnológia a megbízhatósággal a kényelemmel és a végtelen garanciával. Aki másféle szerszámot vesz az csak magát szopatja(kezeit széttáró) De azt sem aliexpreszről, meg a faxomtuggya honnan rendelem, hanem magyarországon működő üzletekből veszem(kezeit széttáró) Ha csak azt vehetnénk ami 100%-ban magyar előállítású hát nem sok pénzt költenénk 😅 nem is értem qwimbinek miért van japán koppintás burgmanja meg német dobozos fauvéja(gondolkodós)
Hát az elején meg a végén kevés gáz megy el nyilván. Tavaly előtt szeptember 22-én már be kellett gyújtani tavaly elég volt csak október 8-án. Aztán mikor milyen a szezon van amikor május elején leáll a gáz mert jó az idő és nem kapcsol már a kazán van amikor még június elején is megy. Én úgy számolom a 8 hónapot amikor esélyes, hogy még kell a fűtés az időjárás miatt. okt,nov, dec, jan, feb, márc,ápr, máj. Ebbe benne van az a szélsőség, hogy van amikor már szeptemberben elindul a gáz és van amikor még júniusba is megy. Pl. 5-6 éve volt olyan tavasz, hogy május és június végtelen szűnni nem akaró esőzés volt. Ebben a 2 hónapban napot sem lehetett látni nem is volt 18 foknál több ilyenkor természetesen megy a kazán mert 22 fokra van állítva. (kezeit széttáró) De volt olyan tavasz is amikor április első hetében 30 fokos kánikula tört ránk és sokat vissza se hűlt az idő akkor csak addig kellett fűteni. Szóval a fűtési szezon akár, hogy is csűrjük csavarjuk átlagban 8 hónap. Igaz az első és az utolsó hónapok csak darab hónapok és akkor gázból is csak 1-3 m3 fogy el naponta a téli 10-15 m3-hez képest.
1150*110=126500 kb. 10500 ft/hó Nagy vonalakban ennyibe kerül neked.(dollárjeles) Az nem sok(kezeit széttáró)
Mit fűtötök 1 szobát? Ennyi gáz megy el 55m2 körbefűtött szigetelt lakón(gondolkodós)
de ugye akkor nem(csak) én vagyok elmaradott?
1m3 tartály jobb, megnyomod 40 bárral és benne van 40m3 gáz de a foglalt hely kisebb
Nekünk gyakorlatilag szinte az egész megmarad így most rendeltem 20m3-es zsákokat és abban tárolo, el jövőre az udvaron. 👍️
nekem még 900 m3 van az olcsóbb gázból hátra
februárban 159m3 alatt fogyott úgy hogy a melegvíz 40-50m3 közti havonta( régi gázbojlernél ennyi volt az új lehet jobb lesz)
a villany fogyasztás se érte el a 140kwh pedig abból régebben 200-220 kwh fogyott havonta
5-6 év alatt megtérül a napelem, pedig kurva drágán vettem anno a panelokat
3 hónap múlva választások, hogy felélénkült a totyik. 😆
Hülye vagy hát, 😁 ahogy mondod... én azt veszem meg kínából ami kínai, kézi szerszámok, filléres szarok, te meg veszed a kínai szart Parkside néven német kereskedőtől Magyarországban 😅
Nyolc hónap fűtés? Mik vagytok ti, majmok, hogy terráriumba kell lakni 30 fokban? Októberben még fürödtünk a tiszában, most meg napi három órát ha fűtünk összesen... enyhe téli is volt, 4 hónapos szezon, max.
Most olvasták le a gázom 1150 köbméter per év, es nem tudom mennyibe kerül, de biztos nem sokba mert nem éri el a kvótát. szoval én nem baszkódok fával, nekem az kényelmetlen, meg lopni se tudok 😁
Kösz,nem kell.Én szeretem a fatüzelést.Basszák meg a gázukat.És még 192ezrembe sem kerül.
de most már engem se(kezeit széttáró) aztán úgy van ez, hogy a 7-8 hónapos fűtésszezonból egy hónapot eltüzelgetek fával a többit meg kifűtöm kényelmesen gázzal 192 ezerért(kezeit széttáró) Szóval pont be is köthetdnéd a gázt. Csonk most ingyen van fél-egy év az átfutási idő. aztán a többi buli 7-8 kilóból megvan ha a radiátorok adottak. Az neked 3 heti bér azt nem szívatnád magad napi elfoglaltsággal ami a fatüzeléssel jár (gondolkodós)
https://mfor.hu/cikkek/makro/m...
Azt nem akarnak tudják milyen alakok vezetik 😅
nekem annyi a szerencsém, hogy talán nem is nagyon érdekel 😅
amiből mi ki is maradtunk...
szerintem nem lesz gond mert mamlasz meg qwimbi a drágább európai darabot fogják megvenni8kezeit széttáró) Én geci leszek én az olcsóbbat fogom választani mint a kínai dácsia vásárlásánál is megtettem ezt már 😅
egyébként nem lesz baj ha egy kicsit letörik a piac árait (meghajlós) Én még mindig ott vagyok elképedve amikor tavaly év vége felé betévedtem a retyószalonba és egy hétköznapi családoknak szánt kombiira 17 millás címke volt felbiggyesztve. de egy dobozos 2 üléses szar is 10 + millió volt. itt lesz az ideje felezni az árakat(óranézegetős)
nem lesz pár napig fészbuk szerintem nagyobb katasztrófa ez, mintha ennivalót nem lehetne kapni 😂
Talán én leszek az egyetlen kivétel akit ez nem fog érinteni (fetrengős)
Lassan már 10 éve nincs meg a b4 passat.Hogy miért nem kell a gáz?Hogy ne szopassanak be.Neked miért kellett 2023-ban a fatüzeléses rendszer?Mert beszopattak?Na látod,engem nem tudnak.
majd a skynet(kezeit széttáró)