A tied már kényszer betegség, erről hablatyoltam a legelején. Orvos meg terápia nélkül nem megy a leszokás.
Van egy ilyen barátom Pesten. Mikor már átlépi a 140-et, bevonul egy klinikára, 2 hétre, lead 25-t. Tartja egy darabig, sőt ad is le még, de eccer felbaxxa valami, és azt veszi észre, hogy kiette a hűtőt... nem tud leállni. Ezt eljácca 2 évente 😅
De ha mozogsz akkor miért vonod meg magadtól azt a csokit?Baszki én még tolom külön a carbox-ot is,mert egyszerűen nem tudok annyi ch-t bevinni amennyire szükségem van.
Fiam is erre panaszkodott legtöbbet - ott normális adag nincs semmiből, csak giga - és mivel ő úgy nevelkedett, hogy ételt nem dobálunk ki, ha nem muszáj, sokat is evett, 4 hónap után 15 plusszal jött haza.
Én is ilyen vagyok sajnos, az asszony meg tud enni egy kocka csokit egy táblából, én mondom neki inkább el sem kezdem mert akkor nem bírom abbahagyni, ameddig van addig eszem. De erre a mozgás amúgy jó, ha elkezded kb. 2 hét után csökken ez. Sokszor volt, ha rám jött az édesség ehetnék este inkább elmentem a 8km-es sétámra és mire hazaértem el is múlt. Szóval le lehet győzni csak akarni kell.
Ez nem amerika 😁 Az "átlagos" szegények se annyira szegények, hogy zabálni (meg pia, cigi, mobilteló, de most nem ez a téma) ne jusson. Egyébként a magyar a 4. túlsúlyos nemzet, első természetesen az usák - pedig ott az átlag fizetések a legmagasabbak a világon. Szóval nem a szegények zabálnak...
Sokan kicsit benne vannak a zavarosba,pl a rizsnek nagyjából ugyanannyi kalóri és a ch mennyisége mint a sültkrumplinak,valahogy mindenki azt hiszi hogy rizs meg a csirkemell a tuti fogyás recept.
asszonyod persze hogy nem érti hogy a nép miért nem érti....
én sem értem hogy hiányozhat valakinek a cigaretta, de azt értem hogy hiányozhat valakinek a cukor
én ha nem eszek 2 napig semmit amiben cukor van tiszta ideg vagyok, egy napot kibirok de akkor is kezdek feszült lenni
3-5 nap után már nagyon nagy a baj
és
csináltam ezt a csirke-rizs diétát, le is mentem 110 kilóra, meg is tartottam másfél évig de minden ébren töltött percben hiányzott a mértéktelen cukor zabálás
pedig több mint 2 évig tartott a ch csökkentett időszak
pl egy sütit enni kínzás volt inkább egyet se ettem olyan rossz volt abbahagyni a süti evést
és erre nincs se terápia se gyógyszer
ha nem marna a cukor utáni vágy én kb még mindig 70 kiló lennék mint huszonévesen
szóval vagy cukor zabálás vagy inkább kifekszek a vinat elé mert nem fogok évekig szenvedni a hiányától
ilyen egyszerű a dolog
Kimutatás ide vagy oda, én ott nem tudtam semmi normális kaját enni. Szinte csak mekdönci van vagy Taco Bell ami egy fokkal jobb, de pl. rizst nem találtam egy hónap alatt sem. A Blue Ox Bar-ba jártunk a végén ami már komolyabb étterem, árban is kb. 3x, de ott is hamburger és literes kóla, igaz már steak is van, de azt sem lehet minden nap zabálni.
Igazából nem.Volt egy kimutaátás ámerikában.
A szegényebb réteg 12 óra meló után hullafáradtan hazaér és nem áll neki főzőcskézni egészségesebb ételeket,hanem bedob a mikróba egy készkaját.
És mivel a szénhidrátban dús tészták és lisztes kaják az olcsóbbak azt eszik többnyire,nem a friss zöldségeket.
Míg a gazdagabb középréteg jár fitneszre,edzőterembe,megengedheti magának a frissen főzött ételt zöldségekkel és gyümölcsökkel,és van ideje odafigyelni magára.
De tájegység függő is.
A nagyvárosi gettókban több az olcsó gyorskaja mint a kanadai francia részeken ahol a gasztronómiának van hagyománya.stb.
Ebben lehet valami, de én inkább az értelmi képességhez kötném, mint a szegénységhez... kisnyugdíjas veszi a teszkóban a csirke farhátat, 1 dobozos tejet, kenyeret, a jólszituált háziasszonynak meg úgy tele a kocsija chips-el meg Colával, jégkrémmel, hogy alig fér bele...
A klasszikus mesékben is a Döbrögi meg az öreg király az kövér, Matyi meg a legkisebb szabólegény meg girnyó 😅
Dehogy, pont a szegény a szar szénhidrátban és szétcukrozott mindenféle adalékkal teli olcsó kajákból tud sokat enni, aki jobban áll az a minőségibb és ettől egészségesebb kajákat eszi (már ha van rá igénye, itt jön be az első generációs gazdag aki pacalhoz és tarhonyához szokott így hiába telne homárra akkor is azt eszi legfeljebb már nem a 600ft-os csirkepárizsit hanem a 4000ft-ost) és nem feltétlen a mennyiségre megy.
Jóléti? A legjobb háziorvosom mondása volt, hogy az evés a szegények drogja.........vannak kövér gazdagok, de szerintem inkább a szegényekre jellemző a túlevés.
100 felett levágni azt kész. nincs apelláta. 99 kg-nál majd egy kicsit vigyázni kell a sütikkel 😅 Én úgy csinálnám, hogy születés után beültetnék egy csippet ami méri a súlyt. 100 fölé érve 1 grammal meg ciánt juttat a szervezetbe. Az azért jó mert maradék nélkül kiürül még az összes szerv donorként felhasználható(meghajlós) nem lennének itt túlsúlyos dagi emberek akik herdálják a tb. befizetésem(ujjával nemet mutató) Gondolkoztam nem lehetne e 2 csipp, hogy 180 cm felett egy milliméterrel is úgyan úgy végződjön a történet, de hát a magassággal nem lehet mit kezdeni a súllyal viszont igen(kezeit széttáró)
Van ilyen is. de soxor maga a hízás a betegség. Vannak kényszeres evők, van aki idegességében, van aki épp unalmában eszik... azután a következmény, kitágul a gyomra, mindig éhes lesz - akkor azért eszik. Nincs önfegyelem, hogy leálljon, mind azt mondja, genetika 😆
....és utána jönnek a dagiság miatti betegségek: felborult cukor, állandó izületi és gerinc bajok, fulladás, keringés, stb.
Az asszony sokat harcol ilyenekkel... a legtöbb nem érti meg, hogy az összes baja a túlsúlytól van. Jóléti népbetegség...
Van egy ilyen barátom Pesten. Mikor már átlépi a 140-et, bevonul egy klinikára, 2 hétre, lead 25-t. Tartja egy darabig, sőt ad is le még, de eccer felbaxxa valami, és azt veszi észre, hogy kiette a hűtőt... nem tud leállni. Ezt eljácca 2 évente 😅
én sem értem hogy hiányozhat valakinek a cigaretta, de azt értem hogy hiányozhat valakinek a cukor
én ha nem eszek 2 napig semmit amiben cukor van tiszta ideg vagyok, egy napot kibirok de akkor is kezdek feszült lenni
3-5 nap után már nagyon nagy a baj
és
csináltam ezt a csirke-rizs diétát, le is mentem 110 kilóra, meg is tartottam másfél évig de minden ébren töltött percben hiányzott a mértéktelen cukor zabálás
pedig több mint 2 évig tartott a ch csökkentett időszak
pl egy sütit enni kínzás volt inkább egyet se ettem olyan rossz volt abbahagyni a süti evést
és erre nincs se terápia se gyógyszer
ha nem marna a cukor utáni vágy én kb még mindig 70 kiló lennék mint huszonévesen
szóval vagy cukor zabálás vagy inkább kifekszek a vinat elé mert nem fogok évekig szenvedni a hiányától
ilyen egyszerű a dolog
A szegényebb réteg 12 óra meló után hullafáradtan hazaér és nem áll neki főzőcskézni egészségesebb ételeket,hanem bedob a mikróba egy készkaját.
És mivel a szénhidrátban dús tészták és lisztes kaják az olcsóbbak azt eszik többnyire,nem a friss zöldségeket.
Míg a gazdagabb középréteg jár fitneszre,edzőterembe,megengedheti magának a frissen főzött ételt zöldségekkel és gyümölcsökkel,és van ideje odafigyelni magára.
De tájegység függő is.
A nagyvárosi gettókban több az olcsó gyorskaja mint a kanadai francia részeken ahol a gasztronómiának van hagyománya.stb.
A klasszikus mesékben is a Döbrögi meg az öreg király az kövér, Matyi meg a legkisebb szabólegény meg girnyó 😅
....és utána jönnek a dagiság miatti betegségek: felborult cukor, állandó izületi és gerinc bajok, fulladás, keringés, stb.
Az asszony sokat harcol ilyenekkel... a legtöbb nem érti meg, hogy az összes baja a túlsúlytól van. Jóléti népbetegség...